بعد از ماجراهای پرحاشیه نماینده سراوان و جلسه غیرعلنی مجلس در دفاع از او، محمدرضا زائری، روحانی مشهور در برنامه «فرمول یک» تلویزیون گفته بود: «شرم بر این مجلس، شرم بر این مسئولین، شرم بر کسانی که به جای درد مردم مسأله‌شان این است که فیلم را چه کسی گرفته است و برویم پدر او را دربیاوریم!» همین جملات بود که اعضای هیأت رئیسه مجلس را بر آن داشت تا مدیران و مقامات صدا و سیما را برای یک جلسه مشترک به بهارستان فرا بخوانند تا به زعم آنها «توهین محمدرضا زائری به مجلس» رسیدگی شود.

قول رئیس صداوسیما برای عدم حضور زائری در تلویزیون

دیروز اکبر رنجبرزاده، عضو هیأت رئیسه مجلس به خبرگزاری فارس گفته که «آقای علی عسگری در جلسه مذکور عنوان کرد هر آنچه احساس شود ورزیدگی در کار و پخش برنامه‌ها و همچنین سخنرانی‌ها در برنامه‌های صدا و سیما وجود ندارد و یا کوتاهی‌ای صورت گرفته است،‌ ما از این افراد دیگر استفاده نخواهیم کرد.» رنجبرزاده عنوان کرد: «در جلسه مذکور، همچنین عنوان شد که جایگاه مجلس دارای قداستی است و قداست آن برای همه آحاد مردم فرض است. ما در این جلسه به مدیران صدا و سیما گفتیم این تصاویر شهدایی که در مجلس وجود دارد همگی از همین جایگاه مجلس برخاستند و اگر موضوع و مشکلاتی هم مانند نماینده سراوان پیش بیاید،‌ نباید به کلیت مجلس تعمیم داده شود و این جایگاه را تخریب کند.» البته بر اساس گفته‌های اعضای هیأت رئیسه مجلس، محمدرضا زائری خود در این جسه حضور نداشته است. رنجبرزاده در پاسخ به این سؤال که آیا محدودیتی برای تهیه‌کننده برنامه فرمول یک و این برنامه ایجاد شده است یا خیر هم گفته است: «مطمئن باشید هر برنامه‌ای که منجر به آسیب به سطوح نظام و اعتماد عمومی مردم شده و چهره‌های خدوم نظام جمهوری اسلامی را تخریب کند حتماً آن مجریان هم به حاشیه رانده خواهند شد، البته در جلسه روز گذشته هم صدا و سیما به ما قول داد که این اقدام را خواهد کرد.»

ممنوع‌التصویری فقط برای آنتن زنده

در همین حال غلامرضا کاتب، دیگر عضو هیأت رئیسه مجلس در گفت‌وگو با «ایران» مسأله ممنوع‌التصویر شدن حجت‌الاسلام زائری در صدا و سیما را تأیید کرد اما گفت که این ممنوع‌التصویری خواسته نمایندگان نبوده بلکه تصمیمی است که خود مدیران صدا و سیما و شخص علی عسگری گرفته‌اند. به گفته کاتب «نمایندگان مجلس تنها از آقای علی عسگری خواسته بود تا جلوی توهین‌ها به قوه مقننه گرفته شود.» او البته توضیح داده که «آقای زائری به طور کلی ممنوع‌التصویر نیست و فقط از این پس در برنامه‌های زنده نمی‌تواند شرکت کند.» کاتب که خود یکی از دو نماینده مجلس در شورای نظارت بر صدا و سیما هم هست، درباره دلیل این کار به «ایران» توضیح داده است: «کسی که نمی‌تواند خود را جلوی دوربین کنترل کند و با حرف‌ها و رفتار خود باعث حاشیه‌سازی می‌شود و در واقع ظرفیت قرار گرفتن در موقعیت پخش زنده تلویزیونی را ندارد، نباید روی آنتن زنده برود و بهتر است اگر توانایی و یا نظر کارشناسی دارد آن را در برنامه‌های ضبط شده بیان کند که برنامه‌سازان صدا و سیما توان کنترل حاشیه‌های آن را داشته باشند.» او همچنین ادبیات زائری را در برنامه فرمول یک «ادبیات غیر انسانی» خواند.

واکنش زائری: همه چی آرومه

محمدرضا زائری اما خود در واکنش به خبر ممنوع‌التصویری‌اش در رسانه ملی در حساب کاربری توئیترش نوشت: «در 40 سالگی انقلابی که اساساً برای آزادی رخ داده است، کار به جایی رسیده که معاون سیما بابت یک دیالوگ ساده انتقادی در یک برنامه تلویزیونی به مجلس احضار شود و تعهد بدهد. سریال ارعاب و تهدید، تطمیع و تخویف، تکذیب صوری احضار ولی... همه چی آرومه!» همزمان هم تعداد زیادی از کاربران فضای مجازی از طیف‌های مختلف به این تصمیم صدا و سیما انتقاد کردند. انتقادی که البته معلوم نیست می‌تواند در تغییر نظر مدیران صدا و سیما برای تجدید نظر در ممنوع‌التصویری زائری تأثیرگذار باشد یا خیر. آن هم در شرایطی که به نظر می‌رسد مجلسی‌ها آنچنان هم از این تصمیم ناراضی نیستند.

مجلس درخواست ممنوع التصویری نداشته

از سویی دیگر مهدی کیایی مدیرکل فرهنگی و روابط عمومی مجلس در گفت‌وگو با ایسنا در این باره گفت: حضور رئیس سازمان صدا و سیما و معاونان ایشان در هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره بررسی برخی موضوعات کلان کشور بود؛ البته نظرات هیأت رئیسه مجلس و نمایندگان محترم درباره نحوه پرداختن صدا و سیما به موضوعات مختلف قوه مقننه مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.به گفته وی مجلس هیچ‌گونه درخواستی مبنی‌بر عدم حضور حجت‌الاسلام محمدرضا زائری که از روحانیون شناخته‌شده است، در صداوسیما نداشته و احضار علی ضیاء از مجریان سیما توسط مجلس نیز صحت ندارد.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید