به گزارش رکنا، علی الهیار ترکمن در بازدید از امکانات آموزشی شهرستان دهاقان گفت: آموزش و پرورش از مشکلات ساختاری رنج می‌برد که در گذشته مورد توجه قرار نگرفته است و اگر امروز این مشکلات رفع نشوند نسل‌های مدیریت آینده هم با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.

معاون توسعه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش از بی‌توجهی به توسعه کمی آموزش و پرورش انتقاد کرد و افزود: افزایش چشمگیر دانش‌آموزان در اوایل دهه ۶۰ تا پایان دهه ۷۰ ادامه یافت و از ۹ میلیون نفر به ۱۹ میلیون دانش‌آموز رسید و در آن زمان هیچ الگویی برای توسعه کمی آموزش و پرورش پیش‌بینی نشده بود که اگر این اتفاق رخ می‌داد، همه چیز متوازن و متعادل بود.

وی ادامه داد: صرف ساخت مدرسه به هر شکل و تأمین نیرو به هر شکل کافی نیست و در سال ۱۳۷۰ آموزش و پرورش ۴۰ هزار نفر را استخدام کرد که اصلاً نیاز نبود. استخدام باید با نرم متوازن استان‌ها توزیع شود؛ مثلاً در جایی برای هفت دانش آموز یک معلم و در جایی دیگر برای ۴۰ دانش آموز یک معلم داریم.

الهیار ترکمن گفت: در سال ۱۴۲۰ به ۱۶ میلیون نفر دانش‌آموز می‌رسیم. ما الگوی توسعه کمی نداشتیم و از ابتدای سال ۸۰ که تنظیم جمعیت مطرح شد جمعیت کاهش یافت، اما برنامه‌ای برای به‌روز کردن فعالیت‌ها نداشتیم و در دهه ۸۰ به ۱۱ میلیون نفر هم رسیدیم و باز هیچ اقدامی برای بازسازی فرایند‌ها نداشتیم و در سال ۱۴۲۰ به ۱۶ میلیون نفر دانش‌آموز می‌رسیم و بعد دوباره با کاهش مواجه می‌شویم.

معاون توسعه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: علت و معلول‌ها باید مشخص شوند، ما سال‌ها معلول‌درمانی کردیم و اصل ریشه پا برجاست و در این فرصت سه ساله باید تلاش کنیم نگاه علمی در آموزش و پرورش ایجاد کنیم، زیرا این دستگاه شایسته بهتر از این است و باید رو به بهبودی برویم تا گرفتار روزمرگی نشویم.

وی ادامه داد: ریشه مشکل که رفع شود خود مشکل هم رفع می‌شود و ما اتاق فکری را تشکیل داده‌ایم تا مسائل ریشه‌یابی شود.

الهیار ترکمن گفت: تجربه ۲۵ ساله من در آموزش و پرورش می‌گوید مادامی که از قوانین عام تبعیت کنیم خیلی از مشکلات را داریم و با این حرکت‌ها اتفاقی نمی‌افتد و باید در آموزش و پرورش همه مراحل را پیگیری کنیم.

معاون توسعه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش از تصویب موضوع رتبه‌بندی معلمان در کمیسیون اجتماعی دولت خبر داد، و گفت: موضوع رتبه‌بندی معلمان در کمیسیون اجتماعی دولت به تصویب رسید و در هفته آینده در صحن دولت تصویب می‌شود. در لایحه بودجه ردیف گذاشته‌ایم، دولت پیشنهاد می‌دهد، اما نمایندگان هم نظراتی دارند.

وی رتبه‌بندی را ابزاری برای ارتقای کیفیت دانست و گفت: در لایحه ۹۸ یک ردیف پیش‌بینی شده تا منابع مالی تأمین شوند، اما رتبه‌بندی وسیله جهش در حقوق و بهبود معیشت نیست و ابزاری برای ارتقای کیفیت تلقی می‌شود که به نفع معلم و دانش آموز است.

الهیار ترکمن از ارائه دو گزینه برای بیمه فرهنگیان خبر داد و گفت: برای بیمه تکمیلی معلمان انواع مختلفی را تعریف کرده‌ایم که این نوع بیمه از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان در ماه خواهد بود، با همه شرکت‌های بیمه جلسه گذاشتیم. هفته آینده بیمه تکمیلی اعمال می‌شود و دو گزینه را به فرهنگیان ارائه می‌دهیم تا یکی از ۲ گزینه انتخاب شود.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید