رئیسجمهوری چین: هیچ کس از جنگ تجاری، نظامی یا سیاسی پیروز بیرون نمیرود
رکنا: رئیس جمهوری چین امروز (شنبه) در حاشیه نشست رهبران سازمان همکاری اقتصادی آسیا پاسیفیک (اپک) که در پاپوآ گینه نو برگزار میشود، تاکید کرد: اقدامات حمایتگرایانه، کوتهبینامه و محکوم به شکست هستند.
به گزارش رکنا، شی جیپینگ، رئیس جمهوری چین گفت: تلاشها برای ایجاد موانع و قطع روابط اقتصادی نزدیک برخلاف قوانین اقتصادی و جریانهای تاریخی است. این یک رویکرد کوتهبینانه محسوب میشود که محکوم به شکست خواهد بود.
شی در اشارهای انتقادی به سیاستهای اول آمریکای دولت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت: ما باید به سیاست حمایت از صنایع داخلی و یک جانبهگرایی "نه" بگوییم.
رئیسجمهوری چین در اشاره به واشنگتن تاکید کرد، هیچ کس از هیچ درگیری چه نظامی، چه تجاری یا سیاسی پیروز خارج نخواهد شد.
این در حالی است که مایک پنس، معاون ترامپ Trump هشدار داده است، رقابت میان واشنگتن و پکن رو به افزایش است.
پنس هشدار داد که تحریمها و فشارها بر چین تا زمانی که این کشور رویکردهای تجاریاش را عوض نکند به قوت خود باقی هستند.
وی افزود: ما تعرفههای گمرکی بر کالاهای چینی به ارزش ۲۵۰ میلیارد دلار در نظر گرفتیم و این رقم احتمالا دو برابر شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شی افزود: جهان باید سیستم تجارت چند جانبه ایجاد شده توسط سازمان تجارت جهانی را حفظ کند و جهانیسازی اقتصادی را بیش از پیش آزاد، جامع، متعادل و سودمند برای همگان سازد.
با توجه به افزایش نگرانیها نسبت به تشدید خصومت میان آمریکا و چین شی نسبت به آخر این راه هشدار داد.
وی گفت: تاریخ نشان داده که رویارویی خواه در قالب جنگ سرد، جنگ گرم یا جنگ تجاری هیچ برندهای نخواهد داشت.
رئیس جمهوری چین افزود: ما معتقدیم مادامی که مذاکرات در قالب برابری و درک متقابل انجام شود هیچ مسالهای وجود ندارد که کشورها نتوانند آن را از طریق مذاکره حل کنند.
نخست وزیر روسیه
در همین حال خبرگزاری رویترز گزارش داد که دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه در جریان سخنرانی در نشست اپک نسبت به افزایش حمایتگرایی هشدار داده و خواستار قوانین شفاف و دقیق در زمینه تجارت شد.
نخست وزیر استرالیا
در همین حال اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا نیز امروز به رهبران جهان گفت: باید از تجارت آزاد حمایت کنند.
وی در جریان سخنرانی در نشست اپک از رهبران جهان خواست تا از تجارت آزاد و باز حمایت کرده و سیاست حمایت از صنایع داخلی را رد کند.
وی گفت: آزمونی که در حال حاضر همه ما در آن قرار داریم حمایت از ارزشهای اقتصادی است که به آنها باور داریم. ما باید نشان دهیم که این ارزشها چطور کارآمد هستند.
موریسون افزود: این ارزشها منجر به سیاستهایی شدهاند که باعث شده صدها و میلیونها تن از فقر نجات پیدا کنند و به همین خاطر این ارزشهای اقتصادی کلیدی توانستهاند به اهدافی که میخواستیم دست یابند.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر