اسرائیل مانع از سقوط بن سلمان می شود

روزنامه «هاآرتص» در یادداشتی به بررسی اتهامات مطرح‌شده علیه «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی در پرونده قتل Murder یک روزنامه‌نگار عربستانی در استانبول پرداخته و نوشت که نباید زیاد به بن‌سلمان سخت‌گرفت، زیرا اسرائیلی‌ها ۵۰ سال دعا می‌کردند رهبری در یک کشور عربی روی کار بیاید که موافق امضای تفاهمنامه‌ای با تل‌آویو باشد.

در ابتدای این یادداشت با متهم کردن ترکیه به نقض حقوق بشر، ادعا شده که «اتفاقات ترسناکی مانند ناپدیدشدن یک روزنامه‌نگار به صورت عادی در چین، روسیه، سوریه، کره شمالی و ایران» رخ می‌دهد.

هاآرتص با بیان اینکه دربار سلطنتی سعودی نمی‌تواند انتقادات را تحمل کند، نوشت: «تصمیم به حذف روزنامه‌نگار یاغی در یک حمام اسید گرفت. رجب طیب اردوغان (رئیس‌جمهور ترکیه) در حال تیزکردن دندان‌هایش برای جایگاه تقویت‌شده عربستان سعودی در عرصه جهانی است».

در ادامه این یادداشت آمده است: «اروغان شاید بخواهد سعودی‌ها را تحقیر کند ولی هدف اصلی او مقابله با نقشه ایجاد یک اتحاد منطقه‌ای زیر چتر آمریکا است که توسط "دونالد ترامپ" [رئیس‌جمهور آمریکا] و بن‌سلمان طراحی شده است. این اتحاد شامل اسرائیل، کشورهای عربی خلیج فارس، عربستان سعودی، اردن و مصر است».

هاآرتص با بیان اینکه اتحاد مذکور، با هدف مقابله با ایران در منطقه است، اضافه کرد: «ترکیه نمی‌خواهد که فقط رهبر جهان اعراب سنّی باشد. آنها همچنین می‌خواهند که اسرائیل را به عنوان استعمارگر خارجی در خاورمیانه به تصویر بکشد».

این روزنامه در پایان با ادعای اینکه طرح صلح ترامپ Trump با فشار محمد بن سلمان ایجاد شده، نوشت: «کسی که می‌خواهد قبل از همکاری آشکار با اسرائیل، آن را مشروعیت ببخشد. برای ۵۰ سال دعا می‌کردیم رهبری در یک کشور عربی روی کار بیاید که با توافق با اسرائیل موافق باشد. چنین رهبری بالاخره رسیده و درخواست‌های برای برکناری وی، غیر سازنده است».

این در حالی است که بیشتر رسانه‌های جهان، مخصوصا رسانه‌های غربی که پیشتر از بن‌سلمان یک چهره اصلاح‌گر ارائه داده بودند، اکنون بعد از مشخص شدن قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار سعودی در کنسولگری استانبول، خواستار کنار گذاشته شدن وی از ولی‌عهدی هستند.

راهبرد ملک سلمان در به رسمیت شناختن اسرائیل

"محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در مصاحبه‌ای با نشریه آمریکایی آتلانتیک گفته بود: اسرائیل حق موجودیت دارد.

ولیعهد عربستان به این مجله گفت: عربستان سعودی هیچ مشکلی با مردم یهود ندارد.

این مصاحبه ولیعهد عربستان می‌تواند به معنی روابط نزدیک تر میان اسرائیل و عربستان باشد.

او در ادامه گفته است: اسرائیل در مقایسه با اندازه‌اش یک اقتصاد بزرگ محسوب می‌شود و در عین حال یک اقتصاد رو به رشد است و البته ما منافع مشترک زیادی با اسرائیل داریم و در صورتی که صلح وجود داشته باشد منافع زیادی نیز میان اسرائیل و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس نظیر اردن و مصر وجود خواهد داشت.

در حالی که راهپیمایی های مسالمت آمیز مردم غزه در اعتراض به اشغالگری صهیونیست ها همچنان توسط نظامیاناین رژیم به خاک وخون کشیده می شوند بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین تا کنون 184 فلسطینی در راهپیمایی‌های بازگشت «شهید» و بیش از 20 هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند.

«اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد از آغاز راهپیمایی‌های بازگشت در مرز نوار غزه با فلسطین اشغالی 184 نفر به شهادت رسیده‌اند.

بر اساس گزارش وبگاه «فلسطین‌الیوم»، القدره افزود در بین شهدا 32 کودک و دو زن نیز دیده می‌شوند.

راهپیمایی‌ بازگشت از 30 مارس 2018 (10 فروردین 1397) در راستای تأکید بر حق بازگشت، اعتراض به محاصره غزه و نیز انتقال سفارت آمریکا به قدس، در مرز غزه با فلسطین اشغالی آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

این در حالی است که محمد بن سلمان در اظهاراتی ضد فلسطینی گفته است که اسرائیلی ها حق دارند سرزمین خودشان را داشته باشند و ما منافع مشترکی با رژیم صهیونیستی داریم.

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید