به گزارش رکنا، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در مراسم استقبال از «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در برلین، در خصوص محور‌های تعیین‌شده برای مذاکرات دوجانبه سخن گفت.

پوتین امروز در صدر هیاتی سیاسی-اقتصادی برای مذاکره در خصوص سوریه، اوکراین، تحریم‌های آمریکا و خط لوله گازی نورد استریم ۲ وارد برلین شد؛ این دستور کار، چیزی بود که رسانه‌ها اعلام کرده بودند، اما مرکل در سخنرانی مراسم استقبال، از روی میز بودن بحث ایران خبر داد.

مرکل گفت: «ما دوست داریم که توافق هسته‌ای با ایران را حفظ کنیم، ولی در عین حال نسبت به برنامه موشکی این کشور، نگرانی‌هایی داریم و در خصوص این موضوع با رئیس‌جمهور پوتین مذاکره خواهیم کرد.»

آلمان یکی از طرف‌های مذاکره‌کننده با ایران در قالب ۱+۵ بود؛ دولت آلمان پس از خروج ۱۸ اردیبهشت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از برجام، اعلام کرد که در برجام می‌ماند، ولی پس از به راه افتادن سیل خروج شرکت‌های مطرح آلمانی از ایران، گفت که اجباری برای ماندن این شرکت‌ها در ایران وجود ندارد و آن‌ها آزادند که بر اساس منافع خود تصمیم بگیرند.

پوتین هم در این مراسم سخن گفت. وی گفت که یکی از محور‌های مذاکرات دوجانبه، بحث تجارت خواهد بود و رشد ۲۲ درصدی تجارت آلمان و روسیه در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال پیش از آن، خبر از مهم بودن این مسئله برای روس‌ها دارد.

پوتین در خصوص مسئله فروش گاز به آلمان هم سخن گفت و تصریح کرد که آلمان برای روسیه، صرفاً یک بازار Store فروش نیست بلکه پلی است به دیگر مناطق اروپای غربی. پوتین در خصوص خط لوله نورد استریم ۲ هم سخن گفت و اضافه کرد که «امیدوارم که تکمیل این پروژه، کمکی باشد به افزایش تنوع منابع انرژی اروپا.»

پوتین علناً به نگرانی‌های اوکراین و غرب از جانب خط لوله نورد استریم ۲ هم اشاره کرد و گفت که قرار نیست با به راه افتادن جریان گاز در نورد استریم، خط لوله موجود در اوکراین غیرفعال شود.

نورد استریم ۲ به یکی از محور‌های تنش ترامپ Trump و اروپا تبدیل شده است؛ آمریکا و طرفدارانش در اتحادیه اروپا می‌گویند که تکمیل این خطو لوله که از کف دریای بالتیک به سمت اروپای غربی می‌رودف مقدمه دور زدن اوکراین و بی‌نیاز شدن روسیه از ثبات و آرامش در اروپای شرقی است.

پوتین سپس به دیگر محور‌های مذاکره با مرکل پرداخت و گفت که برجام از نظر وی هم روی میز خواهد بود.

پوتین گفت: «خیلی مهم است که توافقی که با مداخله مستقیم شورای امنیت و با تقویت رژیم منع اشاعه حاصل شده، حفظ شود.»