موگرینی: جنگ تجاری هیچ برنده‌ای ندارد و همه در آن بازنده ایم

به گزارش رکنا به نقل از ­پایگاه اینترنتی اتحادیه اروپا، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی خود در دانشگاه فنی نانیانگ در سنگاپور تاکید کرد: «به روشنی باید بگویم که جنگ تجاری هیچ برنده‌ای ندارد و همه در آن بازنده هستند.»

موگرینی گفت: «ما کار امروز خود را با فهرستی از دیدار‌های دوجانبه شروع کردیم و به نظر من، این راهی است که اتحادیه اروپا می‌تواند نقش خود را در سطح جهان ایفا کند.»

وی افزود: «در ظاهر اتحادیه اروپا چندان اشتراکاتی با سنگاپور که در واقع در این سوی کره زمین قرار گرفته است، ندارد، ولی به باور من دقیقا مسئله برعکس است. هر چند ما از نظر جغرافیایی از هم بسیار دور هستیم، ولی از نظر سیاست جهانی، موضعی یکسان داریم. در دوران سرگشتگی در سیاست جهانی، اتحادیه اروپا و سنگاپور را شاید به شکلی بتوان شرکایی طبیعی به شمار آورد. به باور من باید روی این موضوع سرمایه گذاری کرد، زیرا ما نه فقط ارزش‌های یکسان داریم بلکه منافعی یکسان نیز داریم.»

وی ادامه داد :«به روشنی باید بگویم که جنگ تجاری هیچ برنده‌ای ندارد و همه در آن بازنده هستند. برعکس، توافقی خوب می‌تواند برای همه سودآور باشد، راه حلی به معنی واقعی برد-برد و ما در اتحادیه اروپا به راه حل‌های برد-برد اعتقاد داریم. این‌ها تنها راه‌های پایدار برای حل مشکلات جهانی به شمار می‌آیند. با این حال همکاری‌های ما با آسیا و به ویژه این بخش از آسیا به تجارت ختم نمی‌شود. تجربه‌های تاریخی به ما آموخته است که راه پیروز شدن بر دشواری ها، سرمایه گذاری بر تنوع و تکثر و پذیرش آن به عنوان نقطه قوت است.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «در چند سال اخیر، ما در اتحادیه اروپا تصمیمی بی سابقه و تاریخی گرفتیم تا گام‌هایی برداشته شود که کشور‌های عضو بتوانند در کنار هم روی بودجه‌های دفاعی سرمایه گذاری کنند، موثرتر و قدرتمندتر باشند و بتوانند تامین کننده امنیت جهانی شوند. در عین حال، ما شیوه اروپایی خود را برای دفاع و امنیت ادامه خواهیم داد، به این معنی که می‌دانیم گاه لازم است از ابزار‌های نظامی بهره جست، ولی ابزار‌های نظامی هرگز برای حل مشکلات و بحران‌های دوران ما کافی نیست. ما از قدرت نظامی خود برای تهدید یا تحمیل چیزی استفاده نمی‌کنیم.»

موگرینی ضمن تمجید از نشست سنگاپور گفت: «باور دارم که ما تعهدی جمعی برای همراهی کردن در مذاکرات در همه اشکال ممکن آن داریم، مانند آنچه سنگاپور در دوازدهم ژوئن انجام داد. به همین منظور، اروپایی‌ها به سیاست تعامل انتقادی با کره شمالی ادامه خواهند داد. این بدان معناست که ما تحریم و فشار را با باز نگه داشتن کانال‌های ارتباطی ترکیب می‌کنیم. به این شکل می‌توان به توافقی خوب دست یافت. ما، نه فقط به عنوان اروپایی‌ها بلکه در کنار شرکای بین المللی خود همه تلاش خودمان را انجام می‌دهیم تا توافق هسته‌ای با ایران حفظ شود و با شرکای خود در سراسر جهان کار می‌کنیم تا تجارت مشروع با ایران ادامه داشته باشد. علت نیز این است که این توافق برای امنیت جمعی و برای امنیت اروپا خوب است و در عین حال، وقتی توافقی بین المللی به دست آمد، همه باید آن را حفظ کنند.»