ترامپ مجوز کشتار مردم یمن را تمدید کرد
رکنا: رییس جمهوری دست به امضای آمریکا بار دیگر با بازی دادن قلم بر روی کاغذ، مجوز کشتار مردم یمن و تحمیل رنج و فلاکت بیش از یکهزار روزه را به این کشور فقیر خاورمیانه برای یک سال دیگر صادر کرد.
به گزارش گروه سیاسی رکنا، در حالیکه جهان از شوک اقدام 'دونالد ترامپ' در خروج از 'برجام' به عنوان یک معاهده رسمی بین المللی رها نشده و مردم فلسطین در اعتراض به عملی شدن تصمیم رییس جمهوری آمریکا در راه اندازی سفارت این کشور در بیت المقدس به شهادت می رسند، وی روز سه شنبه 25 اردیبهشت ماه با امضا و صدور بیانیه دیگری، وضعیت فوق العاده ملی درباره یمن را برای سال 2108 میلادی تمدید کرد و تحقق صلح در این کشور را برای 365 روز دیگر به تعویق انداخت.
ترامپ در این بیانیه که خطاب به نمایندگان کنگره انتشار یافته، آورده است: طرف های درگیر در یمن همچنان تهدیدی علیه صلح، امنیت و ثبات این کشور هستند و من قصد دارم وضعیت فوق العاده ملی درباره یمن را حفظ کنم.
حالت فوق العاده ملی در یمن از سوی 'باراک اوباما' رئیس جمهوری سابق آمریکا در سال 2012 میلادی وضع شد.
حمله به یمن با چراغ سبز آمریکا
آمریکا که سالها چراغ سبز خود را برای رژیم صهیونیستی به منظور حمله به غزه و مردم فلسطین روشن نگهداشته، چهار سال پیش، چراغ راهنمایی را متمایل به عربستان کرد و مقامات سعودی را در قامت رهبر ائتلاف برای راه اندازی جنگ البته نه با تل آویو بلکه حمله به کشور فقیر و مسلمان یمن نشاند.
عربستان در ششم فروردین سال 1394 با تشکیل ائتلافی متشکل از چند کشور عربی خاورمیانه و آفریقایی و حمایت آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی، بمب ها و موشک های ذخیره و خریداری شده غربی را با هدف بازگرداندن دولت مستعفی و فراری یمن به قدرت و نابودی جریان مقاومت یمن بر سر مردم بی دفاع این کشور فرو ریخت.
حمایت واشنگتن از حمله عربستان و ائتلاف تحت رهبری این کشور به یمن فقط معطوف به تاکید لفظی 'جان کری' وزیر خارجه وقت آمریکا نبود و چنانکه روزنامه 'وچرنی لیست' چاپ کرواسی با گذشت پنج روز از تهاجم نظامی به یمن، در گزارشی با اشاره به اینکه عربستان جنگ جدیدی را در خاورمیانه آغاز کرده، به نقش آمریکا در بحران یمن پرداخت.
این روزنامه نوشت: کاملا روشن است که آمریکا از نظر اطلاعاتی به عربستان که متحد استراتژیک کاخ سفید است، کمک می کند. عربستان از نیروهای امنیتی و اطلاعاتی ضعیفی برخوردار است و به تنهایی نمی تواند اهداف حملات هوایی را در یمن شناسایی کند.
وچرنی لیست تصریح کرد: 'ریک فرانکون' افسر بازنشسته و تحلیلگر آمریکایی در این باره گفته که اطلاعات امنیتی عربستان ضعیف است و فکر می کنم اطلاعات برای انجام عملیات را از نیروهای آمریکایی دریافت می کند.
در همین پیوند، 'عبدالباری العطوان' تحلیلگر مسایل سیاسی جهان عرب دو سال بعد از جنگ در یمن در مقاله ای در روزنامه 'رای الیوم'، از آمریکا به عنوان یکی از طرف های اصلی جنگ در یمن از همان روزهای نخست تجاوز Rape نظامی به این کشور، یاد کرد.
وی در مقاله خود نوشت: آمریکا نه تنها به هواپیماهای ائتلاف عربستان سوخت رسانی می کند، بلکه فرماندهان آمریکایی اهداف و اطلاعات عملیات نظامی در جنگ علیه یمن را ارزیابی، مدیریت و فرماندهی می کنند. همچنین، آمریکا مانع انتقاد رسانه های عربی و غربی از عربستان می شد. این کشور سلاح های پیشرفته به ارزش 20 میلیارد دلار در اختیار عربستان قرار داده است.
اما گمانه زنی نشریات و تحلیلگران سیاسی در مورد ارائه امدادهای لجستیکی و پشتیبانی آمریکا از عربستان در جنگ یمن، با اعلام خبر افزایش کمک های واشنگتن به ریاض از سوی معاون وزیر خارجه وقت آمریکا علنی شد.
پایگاه اینترنتی روزنامه 'آیریش تایمز' در روزهای آغازین حمله ائتلاف سعودی به یمن، به نقل از 'آنتونی بلینکن' نوشت: آمریکا ارسال سلاح برای ائتلاف نظامی به سرکردگی عربستان در حمله به یمن را تشدید کرده و همکاری اطلاعاتی را نیز افزایش داده است.
معاون وقت وزیر خارجه آمریکا در گفت وگو با خبرنگاران که در شهر ریاض صورت پذیرفت، اعلام کرد: آمریکا یک مرکز هماهنگی در عربستان ایجاد کرده است.
آمریکا در اعلام علنی حمایت از ائتلاف سعودی، 25 فروردین سال 1394 همچنین به قطعنامه ای ضد یمنی طرح شده از سوی شورای همکاری خلیج فارس، روی خوش نشان داد و سبب تصویب آن در شورای امنیت سازمان ملل متحد شد.
محور عمده این قطعنامه، اعمال تحریم علیه 'جنبش انصارالله' یمن بود و همچنین به کشورها اجازه می داد، کشتی هایی که به مقصد یمن حرکت میکردند را بازرسی کنند.
اما شکست ائتلاف سعودی در جنگ یمن برای فتح 6 روزه این کشور فقیر، پای آمریکا را بصورت علنی در این مناقشه، البته نه بصورت پشتیبانی و لجستیکی بلکه، نظامی باز کرد.
آمریکا 22 مرداد سال 1395، با ادعای پاسخگوی به تهاجم موشکی به ناوشکن آمریکایی از سوی نیروهای یمنی که در نزدیکی سواحل این کشور پهلو گرفته بود، برای نخستین بار پس از آغاز جنگ در یمن، سه ایستگاه ردیابی هوایی را در خاک این کشور مورد حمله قرار داد.
گرچه این حمله محدود، نتوانست غرور شکسته ائتلاف سعودی را پیوند بزند، اما از سوی، حمایت نظامی واشنگتن از استمرار جنایت Crime و تجاوز در یمن را متوقف نکرد و افشای استقرار مخفیانه نیروهای ویژه آمریکایی معروف به 'کلاه سبز' در مرز عربستان و یمن، روی دیگر ماجراجویی دولت آمریکا در چارچوب شعله ور نگهداشتن آتش جنگ در یمن را وضوح بیشتری بخشید.
روزنامه 'نیویورک تایمز' اوایل سال جاری میلادی در گزارشی از حضور مخفیانه نیروهای ویژه آمریکا معروف به 'گرین برت' (کلاه سبزها ) در مرز عربستان و یمن و با هدف کمک آنها به نظامیان سعودی، خبر داد .
این روزنامه نوشت: اواخر سال گذشته میلادی، یک گروه چند نفری از نیروی گرین برت به مرز عربستان با یمن منتقل شدند. تقریبا بدون هیچ بحث و گفت و گویی علنی کماندوهای ارتش به مکان یابی و تخریب انبارهای موشک حوثی ها (انصارالله) در یمن که برای حمله به ریاض و دیگر شهرهای عربستان از آنها استفاده می شود، کمک می کنند.
نیویورک تایمز همچنین در ادامه گزارش خود با ریختن آب پاکی به روی دست مقامات 'پنتاگون'، ادعای آنها را در انکار کمک های نظامی با ائتلاف سعودی رد کرد، زیرا همه بیانیه های وزارت دفاع آمریکا، معطوف به همکاری محدود به سوخت گیری جنگنده ها و تبادل اطلاعات جاسوسی معطوف شده بود.
جانبداری سرسختانه آمریکا از ائتلاف سعودی در چهار سال گذشته، سبب تشدید حملات متجاوزان به یمن شده، در حالیکه اقدام دفاعی جبهه مقاومت مردمی یمن و شلیک چند موشک و اصابت آنها به مناطق مختلفی از عربستان با واکنش تند و محکومیت واشنگتن همراه بوده است.
چند ماه پیش وزارت خارجه آمریکا در پی مظلوم نمایی مقامات سعودی، به خاطر اصابت تعدادی از موشک های مقاومت مردمی یمن به ریاض، با انتشار بیانیه ایی، هرگونه پاسخگویی به این عملیات را مشروع دانست و دست مقامات سعودی را برای جنایات بیشتر در حق مردم یمن باز گذاشت.
ائتلاف سعودی افزون بر حمایت واشنگتن، پشتیبانی نمایندگان مجالس آمریکا را با ترفندهای مختلف از جمله اعطای هدایای گران قیمت بدست آورده است .
اوایل سال جاری همزمان با سفر 'محمد بن سلمان' ولیعهد سعودی به واشنگتن و دیدار با ترامپ Trump رییس جمهوری آمریکا، تعدادی از نمایندگان مجلس سنا با ارائه قطعنامه ای خواستار پایان حمایت های آمریکا از ائتلاف سعودی در جنگ یمن شدند، که رای منفی 55 نماینده به قطعنامه مانع از تصویب آن شد.
به هر روی آنچه که در یمن در قالب جنگ و نزاع در حال وقوع است، در راستای منافع و حاصل سیاستگذاری آمریکا در منطقه از جمله استمرار اختلاف در جهان اسلام، تضعیف کشورهای مسلمان و در مقابل تقویت رژیم صهیونیستی و در نهایت 'دوشیدن' کشورهای ثروتمند عربی با فروش سلاح بیشتر به آنها باید دانست.
اما نکته دیگر اینکه، ترامپ رییس جمهوری آمریکا در حالی وضعیت فوق العاده درباره یمن را به اعتبار اینکه طرف های درگیر در این کشور همچنان تهدیدی علیه صلح، امنیت و ثبات هستند، امضا کرد که اکنون پس از بیش از چهار سال جنگ، شکی در مسئول بودن واشنگتن در ایجاد بحران وحشتناک یمن وجود ندارد.
حدود دو سال پیش، محقق بخش حوادث Accidents غیر مترقبه دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی ضمن اشاره به حمایت آمریکا از موارد نقض حقوق بشر سعودی ها در یمن اعلام کرد: واشنگتن برای ارسال میلیاردها دلار سلاح به عربستان و کشته شدن بیش از چهار هزار غیرنظامی در یمن از سوی سعودی ها مسئول است.
'بریانکا موتابرثی' در گزارش خود تاکید کرد: مقامات آمریکایی بزودی مجبور خواهند شد پاسخ های بهتری برای اعمال رژیم آل سعود به جای عذرخواهی یا وقت کشی در واکنش به نقش آمریکا و استفاده از سلاح آمریکایی در جنگ یمن بدهند.
صحنه گردانی آمریکا در جنگ یمن، تا کنون منجر به مرگ 15 هزار یمنی، نابودی کامل زیرساخت ها و تحمیل یکصد میلیارد دلار خسارت به این کشور فقیر و قحطی زده شده است.
بطور قطع ترامپ با امضای بیانیه وضعیت فوق العاده ملی درباره یمن، 'چراغ سبز' دیگری برای استمرار تجاوز صادر کرد و باید منتظر ماند و دید ائتلاف سعودی به اعتبار این امضا تا چه حد از 'خط قرمز' جنایت در یمن عبور خواهد کرد.
ارسال نظر