فرمانده پیشین اسکاتلندیارد: پلیس لندن برای حفاظت از سفارت ایران کوتاهی کرد
رکنا: فرمانده پیشین متروپلیتن پلیس لندن با اشاره به حادثه اخیر حمله به سفارت ایران در لندن اظهار داشت: منابع کافی از سوی پلیس برای حفاظت از این سفارتخانه اختصاص نیافته است.
به گزارش گروه سیاسی رکنا، علی دیزایی که پیشتر مسئول عملیات پلیس Police لندن در منطقه کنزینگتون و چلسی بود، در گفتوگو با خبرنگار ایرنا به تشریح دیدگاه خود درباره عملکرد پلیس در حفاظت از سفارتخانه ایران در لندن پرداخت و گفت: در منطقه کنزینگتون بیش از 120 سفارتخانه وجود دارد و یکی از اقدامهای کلیدی پلیس این است که این ساختمانها را که احتمال حمله علیه آنها وجود دارد، شناسایی کند.
وی افزود: تردیدی نیست که سفارتخانه ایران یکی از ساختمانهایی است که احتمال حمله علیه آن وجود دارد و بدین ترتیب این سئوال مطرح میشود پلیس چه ارزیابی نسبت به خطرات ناشی از حمله احتمالی علیه آن صورت داده است. ناگفته پیداست ارزیابیهای صورت گرفته مناسب و کافی نبوده است چراکه میشد جلوی این حمله را گرفت.
دیزایی گفت: سئوال دیگر این است که پلیس چه منابعی را برای حفاظت از سفارتخانه ایران که به لحاظ امنیتی به شدت از ریسک بالایی برخوردار بوده در نظر گرفته است. میتوانم به راحتی به شما به عنوان فردی که از مقابل سفارت ایران و سفارت اسرائیل رد میشود، اعلام کنم منابع به مراتب بیشتری برای حفاظت از سفارت اسرائیل در قیاس با سفارت ایران در نظر گرفته شده و این در حالی است که منابع حفاظت از ساختمانهای دیپلماتیک که در معرض خطر قرار دارند بایستی با دقت تبیین شود.
وی ادامه داد: من انتقادی نسبت به عملکرد پلیس در قبال سفارتخانه اسرائیل ندارم اما به نظرم سفارت ایران نیز بایستی از منابع حفاظتی متناسبی برخوردار باشد. در همین حال سفارتخانه ایران نیز بایستی به طور جدی به فکر تدابیر حفاظتی خصوصی باشد. سالها پیش احتمال حمله به سفارت ایران پیش بینی نمیشد اما اکنون این رویداد اتفاق افتاده است. بنابراین اگر آنها از عملکرد پلیس لندن رضایت ندارند این مساله را بایستی مدنظر قرار دهند؛ در غیر این صورت ممکن است دوباره شاهد رویدادهای مشابهی باشیم که البته مایه شرمساری دولت انگلیس است که نتوانسته از یک ساختمان دیپلماتیک حفاظت کند.
این فرمانده پیشین پلیس لندن در پاسخ به سئوالی درباره عملکرد پلیس در رابطه با آزاد کردن متعرضین به سفارت ایران گفت: قوانین انگلیس در این رابطه روشن است؛ زمانی که فردی دستگیر می شود پلیس 24 ساعت زمان دارد او را بازخواست کند. اگر پلیس به این نتیجه برسد که فرد بازداشت شده ممکن است دوباره مرتکب جرم Crime و یا از کشور خارج شود میتواند جلو آزاد شدن وی را به قید ضمانت بگیرد. بر این اساس افسری که تصمیم گرفته متعرضین به سفارت را آزاد کند به درست یا غلط راضی شده که احتمال ارتکاب جنایت Crime و یا فرار Escape از کشور از سوی آنها کم است. اما من با توجه به مشاهداتم از این حادثه Incident و با توجه به اینکه تعرض علیه سفارتخانه که خاک یک کشور محسوب می شود صورت گرفته معتقدم نبایستی متعرضین آزاد میشدند چراکه این احتمال وجود دارد آنها دوباره جرم خود را تکرار کنند.
وی افزود: متعجب هستم چرا پلیس این افراد را به قید ضمانت آزاد کرده است. البته ممکن است این آزادی Freedom مشروط به شرایط خاصی باشد اما من معتقدم آنها نبایستی آزاد می شدند و بایستی تا روز برگزاری دادگاه در بازداشت میماندند.
دیزایی گفت: پلیس مسئول است که به طور کامل درباره این حادثه تحقیق کند. برخی از جرائم صورت گرفته بسیار جدی و نقض نظم عمومی به شمار می رود و پلیس نیازی به سفارت و یا دولت ایران ندارد که از این حادثه شکایت کند. این نهاد امنیتی سپس یافتههای خود را به دادگاه ارائه خواهد داد تا قاضی Judgeتصمیمگیری کند؛ اما من حیرت زده خواهم شد اگر پلیس پیش از برگزاری دادگاه از آنها شکایت نکند.
حمله به سفارت ایران در لندن در روز جمعه 18 اسفند 1396 توسط عدهای از هواداران یک فرقه تندروی مقیم انگلیس صورت گرفت و آنان با بالا رفتن از دیوار سفارت ایران در لندن و ورود به بالکن سفارت، پرچم کشورمان را پایین آوردند.
کارشناسان امنیتی در جریان این حمله، نسبت به عملکرد پلیس لندن و واکنش آن انتقادات زیادی داشته وعنوان کردند که پلیس در این مورد نقش نظاره گر را داشت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر