فرصت‌ها و تهدیدهای تصمیم ترامپ برای صنعت فولاد ایران

به گزارش گروه سیاسی رکنا، دونالد ترامپ Trump همانقدر که مورد تنفر مردم خاورمیانه و شرق دور است در کشورش طرفداران زیادی دارد که در راس آنها فعالان اقتصادی هستند که بعد از بحران املاک و ورشکسته شدن بانک‌ها دوران رونق اقتصادی را تجربه می‌کنند شاهد این ادعا شاخص داو جونز آمریکا است که ماه‌هاست روند صعودی به خود گرفته و مطابق جدیدترین آمار ارائه شده بیکاری در ایالات متحده در 20 سال اخیر به پایین‌ترین حد خود رسیده است.

در سیستم حکومتی آمریکا که متشکل از دو مجلس است به راحتی می‌توان رئیس جمهور را تغییر داد اما هنوز به رغم تصمیم‌های عجیب و غریب ترامپ در حوزه‌های بین الملل و سیاسی هیچ کدام از اقشار آمریکا برای نبود وی به اجماع نرسیده‌اند آن هم فقط به یک دلیل؛ رونق اقتصادی.

اما این بار ترامپ جنگ تعرفه‌ای را آغاز کرده است که امکان دارد بر روابط سیاسی نزدیکترین متحدان آمریکا تاثیر بگذارد.

در حالی که بیشتر اقتصاددان‌ها و فعالین اقتصادی آمریکا از این تصمیم حمایت کردند برخی دیگر همچون موسسه میز کسب و کار واشنگتن، نگرانی خود را از این مسئله ابراز داشتند و در خصوص اقدامات تلافی جویانه کشورها علیه اقتصاد آمریکا هشدار داده‌اند.

بر اساس آخرین آمارهای وزارت بازرگانی آمریکا، در حال حاضر 16.7 درصد از واردات فولاد این کشور، از همسایه شمالی آن یعنی کانادا صورت می‌گیرد؛ کشورهای برزیل و کره جنوبی با 13.2 و 9.7 درصد سهم از بازار Store فولاد وارداتی آمریکا در رتبه‌های بعدی قرار دارند و فولادسازان چینی کمتر از 5 درصد از فولاد وارداتی آمریکا را تأمین می‌کنند.

مدیرعامل فولاد جنوب درخصوص این تصمیم ترامپ گفت: اعمال تعرفه بر روی فولاد اروپا و خصوصا چین سبب خواهد شد که تولید کنندگان فولاد امریکا با یک جهش خیره کننده‌ای تولیدات خود را افزایش دهند و بازار مصرف داخلی را به طور کامل در اختیار خود بگیرند.

دنیا نور ادامه داد: اقتصاد آمریکا دوران خوب را می‌گذراند و در دوسال اخیر رونق گرفته است فولاد به عنوان یک کالای اساسی و مادر نقش مهمی در تامین کالاها دارد و حالا با محدود شدن واردات، صنایع آمریکا همچون اسلحه سازی مجبور هستند که از تولیدات داخل اسفاده کنند.

وی در خصوص تاثیر این تصمیم بر فولاد کشور گفت: این اتفاق می‌تواند یک فرصت خوب و هم می‌تواند یک تهدید برای ما باشد. اعمال این تعرفه بر روی فولاد اروپا سبب می‌شود که نقل و انتقالات این کالای اساسی بین اروپا و امریکا به حداقل برسد و بازار برای محصولات ما جا باز کند. اما از طرف دیگر این خطر وجود دارد که اگر طی ماه‌های آینده ترامپ برجام را تمدید نکند بر روی نقل و انتقالات بانکی تاثیر بگذارد و ما دوبار به دوران قبل از برجام برگردیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر بهترین کاری که ما می‌توانیم به لحاظ دیپلماسی اقتصادی انجام دهیم این است که رابطه خود را با اتحادیه اروپا گسترش دهیم و روسای آنها را مجاب کنیم که تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرند و در آینده نقل و انتقالات بانکی بین اروپا و ایران انجام شود.

در همین حال،رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران هشدار داده است: در صورت اجرایی شدن این تصمیم، خطر هجوم واردات فولاد کشور را تهدید می کند چرا که کشورهای صادرکننده فولاد به آمریکا به دنبال بازارهای دیگری می روند و ایران هدف مناسبی برای آنهاست چون تعرفه حداقلی دارد.

منبع: ایلنا

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.