کرباسچی: مذاکره ملی فقط موضوع میان جناح‌ها نیست

به گزارش گروه سیاسی رکنا، غلامحسین کرباسچی عصر امروز طی سخنانی در همایش کنشگری دانشجویی در عصر اعتدال که در تالار بهمن دانشگاه امیرکبیر و به همت انجمن اندیشه و قلم برگزار شد، با اشاره به سابقه فعالیت‌های دانشجویی در ایران گفت: جریان‌های دانشجویی موتور فعالیت‌های اجتماعی هستند و نقش جنبش دانشجویی قبل و در هنگام پیروزی انقلاب غیرقابل تردید است. البته در مقاطعی به دلایل مختلف درونی و بیرونی شاهد انفعال جنبش دانشجویی بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه مذاکره ملی فقط موضوع میان جناح‌ها نیست، اظهار کرد: به دلیل نوع مشکلات و گستردگی فضای رسانه‌ای، باید در کل جامعه، جریان مذاکره ملی و تفاهم بر مصالح ملی کشور به یک جریان عمومی تبدیل شود و برای تبدیل شدن به این مهم، جنبش دانشجویی می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

کرباسچی با اشاره به نقش جنبش دانشجویی در مقاطع مختلف دهه های اخیر، تاکید کرد: اگر جنبش دانشجویی در سال‌های اخیر حذف می‌شد معلوم نبود وضعیت کشور چگونه می‌شد. من پیش از این به آقای روحانی گفته بودم که اگر دپیلماسی می‌تواند موجب گفت‌وگو با قدرت‌های ملی شود ما هم نیازمند مذاکره ملی برای گفت‌وگو در خصوص مسائل ملی هستیم اما فکر می‌کنم حالا این گفت‌وگو باید گسترده‌تر باشد چرا که اگر محدود به مسئولان، قوا، نیروهای امنیتی، ارزشی، پیشرو و سنتی با یکدیگر باشد، هرچند مفید است ولی کافی نیست.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: اگر بنا باشد در سطح ملی جریان مذاکره راه بیفتد، باید بر سر خط قرمزی که مصالح ملی است، به تفاهم برسیم. ما اکنون شاهد گسست‌های جدی در مسائل اجتماعی و سیاسی هستیم. در مسائل سیاسی شاهد فاصله بین نسل‌ها هستیم و نسل جدید از گذشته خبری ندارد و این فاصله بین‌نسلی بسیار خطرناک است.

وی با بیان اینکه یکی از نقدها به وضعیت فعلی دولت این است که مدیریت سالخورده نمی‌تواند شرایط بحران کنونی را حل کند، اظهار کرد: این مدیران تجربیات گرانسنگی دارند ولی این افراد اراده و انگیزه‌شان هم تحلیل می‌رود و توان جسمی‌شان هم کم می‌شود. آقای خاتمی هم که شعار گفت‌وگوی تمدن‌ها را در مقابل جنگ تمدن‌ها مطرح کرده بود، حتما به گفت‌وگوی ملی هم نگاه داشته است.

کرباسچی با تاکید بر اینکه ما باید به دنبال گفت‌وگو باشیم، تصریح کرد: امروزه فردی مانند آقای شریعتمداری تقریبا با یک فرد شبیه به خودش مثل اقای صفار هرندی در تلویزیون می‌نشیند که در اینجا گفت‌وگویی صورت نمی‌گیرد اما اگر بهزاد نبوی که یک فرد دلسوز و ملی است در برابر وی بنشیند آن وقت گفت‌وگو آغاز می‌شود که قرار هم نیست در این گفت‌وگو به نظر واحد برسیم، بلکه قرار است به جمع بندی دست یابیم.

دبیرکل حزب کارگزاران ادامه داد: وقتی گفت‌وگو می‌کنیم باید حرف مقابل را خوب گوش کنیم و آن را درک کنیم و باید فضای تعاملی و مبتنی بر درک متقابل با نیروهای مختلف ایجاد کنیم، البته وضعیت سیاسی کشور بدتر از زمان شاه نیست؛ چرا که در زمان شاه، افراد به خاطر داشتن یک کتاب زندان Prison می‌رفتند، یک چهره ملی و منتخب مردم وجود نداشت، یک انتخابات آزاد هم برگزار نمی شد، پس من به این ایده که دچار استبدادی مانند دوران شاه هستیم، معتقد نیستم.

وی با بیان اینکه مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری صد بحران عمده ایران را منتشر کرده است که هر کدام از آنها برای فروپاشی یک کشور کافی است، گفت: مهمترین بحران، شکاف اجتماعی است. جنبش‌ دانشجویی می‌تواند با گفت‌وگوهایی که انجام می‌دهد مسائل ملی را مورد اولویت‌بندی قرار دهد و اصل باید این باشد که با هر گفت‌وگویی که انجام می‌دهیم کشور به سمت فروپاشی نرود. این فروپاشی فقط نظامی و مسلحانه نیست، بلکه فروپاشی اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی هم است. اصل دیگر، اجتناب از خشونت است. ما نباید برای دفاع هم از خشونت استفاده کنیم ،زیرا خشونت، خشونت‌آفرین است. خشونت هم فقط استفاده از سلاح و باتوم نیست، بلکه بخش عمده‌ای از خشونت کلامی است.

کرباسچی افزود: اصل سوم، حفظ وحدت ملی و جلوگیری از تجزیه ایران است. وحدت ملی در صد سال اخیر با هزینه بسیار همراه بوده است. جنگ هشت ساله برای جدایی بخشی از ایران بود. ایران باید مسئله مهمی برای ما باشد.

وی با بیان اینکه حتما یکی از مسائل مورد علاقه آقای روحانی افزایش قدرت اجرایی در قوه مجریه است، تاکید کرد: اصولگرایان سنتی دوست دارند نوع تغییرات به سمت تشکیل حکومت اسلامی باشد. ممکن است نیروهای امنیتی بگویند اصلا بحران در کشور وجود ندارد. البته نیروی دیگری هم است که آقای احمدی‌نژاد دنبال می‌کند. من اصلا نفهمیدم اینها به دنبال چه هستند. آیا آنها می‌خواهند با افزایش رادیکالیزم، جریان اصلاحات را تضعیف کنند یا آن گونه آقای باهنر گفته است این افراد متوهم شده‌اند.

وی با بیان اینکه شخص عاقل و ملی‌گرا باید به دنبال جلوگیری از خشونت و تجزیه و فروپاشی باشد، گفت: برای این کار، ما راهی جز اصلاح‌طلبی نداریم. خوشبختانه شرایط برای گفت‌وگوی ملی فراهم آمده است. باید به همه بقبولانیم که باید برای حل مشکلات مردم باید گفت‌وگو کنیم و معقتدیم که دولت روحانی اگر مشکلی برایش ایجاد نشود می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات باشد.

دبیرکل حزب کارگزاران در پایان تاکید کرد :.البته معقتدیم اگر همان اندازه که اقای روحانی خوب حرف می‌زد نیروهای خوب‌تری انتخاب می‌کرد و پای انتخاب‌هایش می‌ایستاد، موثرتر واقع می‌شد. خیلی از حرف‌ها خوب هستند و قشنگ ولی لزوما نباید از سوی رئیس‌جهور مطرح شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.