خرم آبادی :
بسیاری از جرایم فضای مجازی نیاز به شاکی خصوصی ندارد
رکنا : دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون دادستان کل کشوراظهار کرد: پیگیری و تعقیب برخی از جرایم فضای مجازی که فقط جنبه خصوصی دارند نیاز به شکایت شاکی خصوصی دارد اما بسیاری از جرایم، دارای حیثیت عمومی هستند، پیگیری آنها توسط ضابطان نیاز به شکایت خصوصی ندارد.

به گزارش رکنا ، عبدالصمد خرمآبادی، درخصوص فعالیت مجرمانه این افراد در فضای مجازی و ترغیب جوانها به فساد و فحشا به فارس ،گفت: بدون شک هرگونه اقدام به انتشار محتوای غیراخلاقی، مبتذل و مستهجن و تشویق وترغیب به فساد و فحشا هم در فضای مجازی و هم در خارج از فضای مجازی رفتاری مجرمانه و ممنوع است.
وی افزود: علاوه بر این، اشخاصی که سایتهای شرط بندی و قمار ایجاد و مردم را ترغیب و تشویق به قماربازی و سایر جرایم میکنند نیز عملشان مجرمانه محسوب میشود و در قانون Law جرایم رایانهای، قانون مجازات اسلامی و دیگر قوانین کشور جرایم تعریف و مجازات مرتبط با آن احصاء شده است.
خرمآبادی در ادامه گفت : ضابطان قضایی که در صف اول مبارزه با جرایم هستند باید در فضای مجازی حضور فعال و سازمان یافته داشته باشند و با شناسایی افرادی که در این فضا مرتکب جرم Crime میشوند، آنها را برای برخورد قانونی به دادسراهای عمومی و انقلاب در سراسر کشور معرفی کنند.
بسیاری از جرایم فضای مجازی نیاز به شاکی خصوصی ندارد.
وی تأکید کرد: جرایمی که در پایگاههای اینترنتی رخ میدهد اکثراً در منظر کلیه مردم و ماموران ارتکاب می یابد، بنابراین ضابطان قضایی خصوصاً پلیس Police که ضابط عام است باید تلاش کند که با حضور به موقع خود در فضای مجازی نقش بازدارنده داشته و مانع ارتکاب جرم شود .
خرم ابادی افزود : پلیس فتا و سایر ضابطان در اغتشاشات اخیر استفاده بسیار خوبی از قابلیتهای مردمی برای شناسایی اغتشاشگران کردند. در اغتشاشات اخیر بسیاری از کسانی که در فضای مجازی امنیت مردم را با مخاطره مواجه کرده بودند از طریق مردم در فضای مجازی شناسایی و معرفی شدند و تصاویری که توسط مردم فیلم برداری و پخش شد کمک شایانی در شناسایی مجرمان داشت.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 20 هزار داوطلب مردمی با دادستانی کل کشور در شناسایی و معرفی پایگاههای متخلف برای فیلتر همکاری دارند، تصریح کرد: قطعاً داوطلبان زیادی نیز با پلیس و سایر ضابطانی که با جرایم و تخلفات مبارزه میکنند همکاری دارند که باید ساماندهی شوند وبا برنامه ریزی صحیح حداکثر استفاده را از آنها برد و هزینه کشف و مبارزه با جرایم را برای جامعه کاهش و برای مجرمان افزایش داد.
معاون قضایی دادستان کل کشور ادامه داد: باید در کنار فیلترینگ با کسانی که برنامه مجرمانه بارگذاری می کنند برخورد جدی شود ودر جاهایی که بنا به لحاظی امکان فیلتر وجود ندارد باید ادمین صفحه، گروه یا کانالی که عکسها و فیلم ها را بارگذاری کرده شناسایی و از طریق خود ادمین عکسها و فیلمهای مجرمانه پاک شود، در عین حال با کسی که این محتوای مجرمانه را منتشر کرده برخورد شود.
معاون قضایی دادستان کل کشور در خصوص مجازات جرائمی که در حوزه فضای مجازی رخ میدهد ، گفت: این موضوع بستگی به نوع جرم دارد، جرایم امنیتی مجازات سنگینی دارند، کسی که مرتکب جعل یا کلاهبرداری در فضای مجازی میشود تا 5 سال حبس برایش در نظر گرفته شده و کسانی که مرتکب انتشار محتوای مستهجن شوند اعم از کانال، گروه و یا صفحات شخصی تا 2 سال حبس برایشان در نظر گرفته شده است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در پاسخ به این سؤال که آیا در بحث فیلترینگ تلگرام Telegram و اینستاگرام Instagram نیاز به تذکر مجدد به مسئولان دولتی است، گفت: وفق مقرراتی که ما به عنوان قاضی Judge برای اجرای آنها سوگند یاد کردهایم، نه تنها فعالیت تلگرام و اینستاگرام بلکه فعالیت تمام پایگاههای اینترنتی که قوانین و مقررات کشور را رعایت نمیکنند و مرکزی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، مقدسات اسلامی، اخلاق و عفت عمومی شدهاند باید متوقف شود.
وی افزود: تلگرام و اینستاگرام دو پایگاه دشمن در فضای مجازی کشور هستند که رفع سلطه و اشغال آنها از فضای مجازی کشور اجتناب ناپذیر است. برخلاف آنچه که برخی میخواهند القاء کنند، همه فضای مجازی در تلگرام و اینستاگرام خلاصه نمیشود، بنابراین مخالفت با فعالیت تلگرام و اینستاگرام در کشور، به هیچ وجه مخالفت با فضای مجازی نیست.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
-
فیلم حمله وحشیانه خرس به یک مرد
ارسال نظر