نمایندگان از رییس‌جمهور خواستند قیمت حامل‌های انرژی گران نشود

به گزارش گروه سیاسی رکنا، الله‌یار ملک‌شاهی در مورد جلسه پیش از ظهر روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس با رئیس‌جمهور گفت: ‌این اولین جلسه ملاقات روسای کمیسیون ها با رئیس جمهور چه در دولت یازدهم و چه در دولت دوازدهم است و دو طرف بر ضرورت تکرار این جلسات تاکید داشتند.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با بیان اینکه نمایندگان هرکدام به مدت پنج دقیقه مسائل عمومی و مسائل مرتبط با کمیسیون های خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند، ادامه داد: یکی از موضوعات اساسی مطرح شده در این جلسه لایحه بودجه سال آینده کشور بود و عمده نظر آقایان این بود که نباید حامل‌های انرژی با توجه به مشکلات اقتصادی مردم گران شود.

نماینده مردم کوهدشت افزود: همچنین نمایندگان اعلام کردند که در لایحه بودجه سال ۹۷ باید احکامی دیده شود که به نفع اقشار کم‌درآمد بوده و دهک‌های پایین از امکانات بیشتری بهره‌مند شوند.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس ادامه داد: روسای کمیسیون تخصصی در این جلسه از رئیس جمهور خواستند احکام تبعیض آمیز بودجه‌ای حذف و به سمت عدالت نسبی برود. به طور مثال در برخی شهرستان‌ها که پروژه ملی وجود نداشته و یا در صورت وجود پیشرفت چندانی نداشته، خود به خود از بودجه ملی محروم شده‌اند که این نادیده گرفتن حقوق مردم آن مناطق است.

وی مسائل مرتبط با مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، آسیب‌های اجتماعی، مواد مخدر، مبارزه با مفاسد اقتصادی از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه عنوان کرد.

نماینده مردم کوهدشت با بیان اینکه در این جلسه به ناآرامی‌ها و اغتشاشات اخیر در سطح کشور اشاره شد گفت: رئیس جمهور یکی از ریشه‌های اصلی این ناآرامی‌ها را موفقیت نظام در سطح بین‌المللی و کنترل تروریسم دانست. آقای روحانی گفت که به دلیل روابط خوب قوا، همراهی و همگامی دولت با نیروهای مسلح و نیز اینکه آمریکا نتوانسته در برجام اجماع جهانی علیه ایران به وجود آورد با همراهی اسرائیل و عربستان به دنبال توطئه‌افکنی در داخل است و از این رو باید بیشتر هوشیار بود.

وی افزود: البته آقای رئیس جمهور قبول داشتند که برخی از مشکلات واقعی و جدی در کشور وجود دارد و خواسته مردم به حق است.

ملک‌شاهی به نظرات رئیس جمهور در مورد بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور از لایحه بودجه‌ که به مجلس ارائه کردند دفاع کرده و معتقد بودند با توجه به اینکه برنامه اصلی دولت اشتغالزایی است نیاز به منابع مالی دارد و یکی از این منابع در آمدی، افزایش قیمت حامل‌های انرژی است. یا در مورد ادامه طرح تحول سلامت، دولت به منابع مالی احتیاج دارد و نمی‌تواند نسبت به منابع درآمدی بی‌توجه باشد.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس تاکید کرد: در این جلسه قرار شد جلسات رئیس جمهور با روسای کمیسیون تخصصی هر شش ماه یا حداقل یک بار در سال برگزار شود.

وی در مورد اینکه به عنوان رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، انتقاد مسئولان دستگاه قضائی به بودجه سال آینده را مطرح کردید، گفت: در این جلسه قرار نبود به طور مصداقی در مورد بودجه دستگاه‌ها صحبت شود اما باید توجه کرد که طبق برنامه ششم، بودجه دستگاه قضائی باید حداقل۹ /۲ بودجه کل کشور باشد. این امر در بودجه سال آینده رعایت نشده و خلاف قانون Law برنامه ششم توسعه است. برای اینکه حداقل ۹ /۲ بودجه کل سال آینده به قوه قضائیه اختصاص یابد، باید حدود ۴هزار میلیارد به بودجه‌ای که برای دستگاه قضائی در نظر گرفته شده، اضافه کنیم.

نماینده مردم کوهدشت در پاسخ به این پرسش که آیا رئیس جمهور پذیرفتند در بودجه سال آینده قیمت حامل‌های انرژی افزایش نیابد گفت: رئیس جمهور اعلام کردند که دولت برای اجرای برنامه‌ها و اهداف خود نیاز به منابع درآمدی دارد و اگر مجلس منبع درآمدی دیگری را معرفی کند، دولت قبول می‌کند که قیمت حامل‌های انرژی را افزایش ندهد.

وی در مورد اینکه آیا در این نشست در مورد حذف یارانه‌بگیران نیز صحبت شد، اظهار کرد:‌ رئیس جمهور گفتند که یکی از شعارهای انتخاباتی‌اش ریشه‌کنی فقر مطلق بوده است از این رو برای این کار باید یک حداقل درآمدی‌ برای خانوارها در نظر گرفت تا اگر کسی کمتر از این مبلغ درآمد داشت تحت پوشش قرار بگیرد.

منبع: ایلنا

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.