افزایش حجم تجارت ایران و برزیل پس از توافق برجام به 3/2 میلیارد دلار

رکنا سیاسی: سید علی سقائیان در دیدار تعدادی از دانشجویان برزیلی با وی در محل اقامتگاه سفیر جمهوری اسلامی ایران در برازیلیا ، به تاریخچه روابط دو کشور اشاره کرد و گفت: روابط دو کشور به سال 1903 و سفر اسحاق خان مفخم الدوله وزیر مختار ایران در واشنگتن به آمریکای جنوبی و عقد عهدنامه مودت و تجارت با برزیل باز می گردد که با تاسیس سفارت ایران در ریو دو ژانیرو در 1943 رسمیت یافته و این روابط در یک قرن گذشته تداوم داشته و بیش از 50 سند در حوزه های مختلف از سال 1336تاکنون به امضا رسیده است.
سفیر کشورمان در برزیل ، روابط اقتصادی ایران و برزیل را در چارچوب سیاست های کلان دو دولت بین سالهای 2002 تا 2013 دستخوش تحولات قابل توجه ذکر کرد و افزود : حجم روابط تجاری دو کشور از حدود 400 میلیون دلار در اواخر دهه 90، به بیش از 4/2 میلیارد دلار در سال 2011 رسید که در دولت خانم روسف (2014-2011) با اتخاذ برخی سیاست های انقباضی و اولویت مسائل داخلی برزیل و تاثیر پذیری از تحریم های ظالمانه علیه ایران به 4/1 میلیارد دلار در 2014 تنزل یافت اما پس از توافق برجام حجم تجارت دو کشور در سال 2016 به 3/2 میلیارد دلار افزایش یافت. که اقلام عمده صادراتی برزیل به ایران شامل غلات حدود 45% ، گوشت گاو و مرغ 23 % ، شکر حدود 10 % ، روغن سویا حدود 7 % و کنجاله سویا حدود 7 % و اقلام عمده صادراتی ایران به برزیل شامل میوه جات 37% ، شیشه 23%، پلاستیک و رزین 10% ، فرش 9% سنگ و گچ و سیمان 5% است .
در ادامه این نشست سفیر کشورمان به پرسش های دانشجویان در خصوص نحوه بازنگری قانون Law اساسی ایران ، انتخاب رهبری ، شان و جایگاه زنان در ایران ، ازدواج و ... پاسخ داد.
در جریان این دیدار پرفسور «گومز » یکی از اساتید همراه این دانشجویان طی سخنانی ضمن ابراز خوشحالی خود و دانشجویانش از حضور در سفارت ایران و گفت‌وگوی صمیمی با سفیر ایران در برزیل ، گفت : ایران کشور قدرتمندی است که در عرصه جهانی حضور فعال داشته و شریک اقتصادی قوی برزیل است .
یکی از دانشجویان برزیلی نیز ضمن اشاره به پخش مستند «ایران» از شبکه «گلوبو تی وی » در هفته های اخیر و تاریخ کهن و زیبائی های طبیعی فراوان ایران گفت : من و دوستانم علاقه‌مند هستیم به ایران سفر کنیم تا این زیبائی ها را از نزدیک مشاهده کنیم .برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.