خرید "اس ۴۰۰"های میلیاردی؛ فاصله گرفتن ترکیه از ناتو و میل به سمت روسیه
رکنا: ترکیه به عنوان یک عضو مهم ناتو قراردادی حدودا ۲ میلیارد پوندی برای خرید سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰ با روسیه به امضا رسانده است. اردوغان میگوید سلاحهای غربی بسیار گران هستند و او به همین دلیل به سمت رقیب ناتو متمایل شده است.
رکنا سیاسی: به نوشته روزنامه ایندیپندنت، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه میگوید کشورش قراردادی به ارزش ۱.۹ میلیارد پوند (۲.۵ میلیارد دلار) برای خرید سامانه دفاع هوایی اس ۴۰۰ را با روسیه منعقد کرده و مبلغی را به عنوان پیشپرداخت به روسیه پرداخت کرده است. این قرارداد احتمالا موجب شگفتی سایر اعضای ناتو میشود چرا که آنها تنها مجاز به خرید سیستمهای تسلیحاتی سازگار با دیگر اعضا هستند.
ترکیه دومین کشور از لحاظ نیرو و تجهیزات نظامی به خدمت گرفته در ناتو پس از آمریکاست اما از زمانی که دولت آنکارا سرکوب مخالفان را پس از کودتای ناکام سال گذشته آغاز کرده است، از اعضای این ائتلاف فاصله گرفته است. آنکارا همچنین با حمایت نظامی برخی دیگر از اعضای ناتو از نیروهای کرد سوری که ترکیه دارد با شورشیان کرد در داخل مرزهایش ارتباط دارند، مخالف است.
روسیه میگوید سیستم اس ۴۰۰ برد ۲۴۸ مایلی دارد و میتواند تا ۸۰ هدف را در آن واحد هدف بگیرد. مسکو اولین بار در دسامبر ۲۰۱۵ سامانه اس ۴۰۰ خود را در پایگاه هوایی خود در نزدیکی لاذقیه سوریه مستقر کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که ترکیه جنگنده سوخو ۲۴ روسیه را در مرز ترکیه–سوریه ساقط کرد.
این حادثه Incident شش ماه اختلاف دیپلماتیک میان اردوغان و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را به همراه داشت اما طرفین سال گذشته همکاریها را از سر گرفتند. اردوغان درباره اس ۴۰۰ به حریت گفت، شرکای غربی او پول هنگفتی بابت ادوات نظامی درخواست میکنند و نیروهای مسلح ترکیه در هفته گذشته ۹۰ تروریست Terrorist کرد را با استفاده از پهپادهای ترکیهای کشتند چرا که مدلهای غربی بسیار گران هستند.
او گفت: این ما هستیم که درباره استقلالمان تصمیم میگیریم. ما موظف هستیم تا تدابیر امنیتی برای دفاع از کشورمان را تامین کنیم.
از سوی دیگر روابط میان ناتو و روسیه همچنان تیره است و طرفین تعداد مانورهای نظامی را افزایش داده و در امتداد نواحی مرزی در شرق اروپا نیرو مستقر کردهاند. هفته گذشته ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت جهان اکنون بسیار غیر قابل پیش بینیتر از سی سال گذشته است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر