جنایات علیه مسلمانان میانمار، مصداق بارز نسلکشی است
رکنا: یک وکیل دادگستری گفت: رسانههای داخلی و بینالمللی باید جنایات علیه مسلمانان میانمار را به افکار عمومی منتقل کنند؛ چرا که افکار عمومی با تحت فشار قرار دادن دولتهای خود، سازمانهای بینالملی و سازمانهای حقوق بشری جهانی میتوانند از ادامه این جنایتها جلوگیری کرده و همچنین در مجازات جنایتکاران موثر باشند.
رکنا سیاسی: نبیالله احمدلو اظهار کرد: حادثه Incident میانمار که در آن مسلمانان روهینجا قتل Murder عام میشوند حدود یک سال است که شروع شده و بسیار جای تأسف است که رهبر این کشور خانم آنگ سان سوچی در سال 2013 جایزه صلح نوبل را به دلیل اقدامات صلحطلبانه دریافت کرد. امروز میبینیم که این جنایت Crime در کشوری صورت میگیرد که رهبر آن کوچکترین اقدامی در این زمینه انجام نمیدهد و حتی در مصاحبهای مسلمانان را تروریست Terrorist خواند و همین اقدام عاملی برای ترغیب به قتل مسلمانان بیگناه میانمار شده است.
وی افزود: در سکوت جامعه جهانی این اقدامات صورت پذیرفته و هنوز هم ادامه دارد. این فاجعه انسانی با جنایاتی که در بوسنی و هرزگوین صورت گرفت تشابه داشته و مصداق بارز و روشن نسلکشی و قتل عام Massacre محسوب میشود.
این وکیل دادگستری با اشاره به وظایف مجامع حقوق بشری در مقابل کشتار مسلمانان میانمار خاطرنشان کرد: در این موقعیت اولاً اطلاعرسانی و آگاهی افکار عمومی جهان یکی از مهمترین کارهایی است که میتواند به دست خود رسانهها صورت گیرد. اولین وظیفه رسانههای گروهی این است که این قضیه را به افکار عمومی جهان منتقل کنند.
وی ادامه داد: از آنجایی که اقدامات صورت گرفته مصداق بارز قتل عام و نسلکشی محسوب و مشمول ماده 42 اصل 40 منشور سازمان ملل میشود، سازمان ملل باید اقدامی که در مورد بوسنی و هرزگوین، افغانستان و روآندا انجام داد را در این مورد هم انجام دهد.
احمدلو با بیان اینکه جنایات صورت گرفته هم منشور سازمان ملل و هم اعلامیه جهانی حقوق بشر را نقض کرده است، تاکید کرد: چرا که به صراحت آمده که دولتها در حمایت از شهروندان خود از جمله اقلیتهای مذهبی و دینی در مقابل رفتارهای نژادپرستی متعهد شدهاند. در حال حاضر اقداماتی که توسط نظامیان، شبه نظامیان و یکسری از بودائیان تندرو در میانمار در حال وقوع است طبق اسناد بینالمللی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی محسوب میشود.
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: جامعه جهانی و به خصوص دبیرکل سازمان ملل وظیفه بسیار خطیری در این رابطه دارد. صرف نظر از محکوم کردن این جنایات، باید اقدامات عملی انجام شود. علاوه بر توقف این جنایات، دولت میانمار باید به شدت تحت فشار قرار گیرد و در نهایت بر اساس تحقیقات صورت گرفته، جنایتکاران شناسایی و مجازات شوند
احمدلو با بیان اینکه شورای امنیت نظم و صلح جهانی را در این قضیه تحت الشعاع قرار داده است، گفت: چند کشور در این قضیه درگیر شدهاند و کشتار مسلمانان میانمار باعث مهاجرت آنها به کشورهای استرالیا، بنگلادش و اندونزی شده است.
وی با بیان اینکه سازمانهای بینالمللی اقدامات شایسته و بایستهای در این راستا انجام ندادهاند، گفت: در حال حاضر به نظر می رسد که به تدریج اقداماتی در حال انجام است؛ سازمان کنفرانس اسلامی و کشورهای اسلامی میتوانند در اینباره نشست داشته باشند و درباره این وقایع اقدامات عاجل انجام دهند.
این وکیل دادگستری با اشاره به اقدامات دیگر در این خصوص گفت: کمیساریای عالی حقوق بشر اقداماتی داشته ولی کافی نیست. در حال حاضر اقداماتی که صورت گرفته کافی نیست و حتی مانع هم نبوده و لازم است بیشتر تلاش شود.
احمدلو درباره اقدامات ایران در برابر جنایات در میانمار، بیان کرد: ایران چهار ماه پیش نامهای را به دبیرکل سازمان ملل نوشته و این جنایت را محکوم کرد و همچنین از دبیرکل سازمان ملل خواست اقداماتی را در این راستا انجام دهد. اخیراً نیز نامه دیگری برای شورای امنیت سازمان ملل نوشته و وظایفشان را به آنها گوشزد کرده است.
وی افزود: البته آقای ظریف مکاتباتی داشتهاند، اما این اقدامات باید بیشتر شود. همچنین می توان از طریق سیاسی و ارتباط با کشورهای دیگر مثل چین خواستار اقدامات از سوی شورای امنیت سازمان ملل شد.
این وکیل دادگستری درباره اینکه قوه قضاییه از چه راههایی میتواند این موضوع را دنبال کند، اظهار کرد: قوه قضائیه شاید یک عمل سمبلیکی انجام دهد، ولی این اقدامات کارآیی چندانی ندارد. به عقیده من اقدامات سیاسی خیلی مهمتر است، از جمله اینکه کشورهای اسلامی که میانمار در آنها سفارت، سفیر و کاردار دارد باید آنها را احضار کند و به آنها درباره این اقدامات تذکر دهند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر