محسن میردامادی :
نمایندهای که به مردم پشت میکند، دلیل ندارد به فساد روی نیاورد
رکنا: محسن میردامادی در گفتوگو با روزنامه شرق از نقش احزاب و ایده انتخابات حزبی و مسائلی گفته که در انتخابات اخیر مجلس اتفاق افتاد و در سیاست بیسابقه نبوده است.
رکنا سیاسی: وی در ادامه اظهار داشت : گر نمایندهای که تجلی رأی مردم است بدعهدی کند، مردم احساس میکنند فریب خوردهاند و کلاه سرشان رفته است. نمایندهای که به منشأ قدرت خود، مردم، پشت میکند، دلیل ندارد به فساد روی نیاورد. این میشود که این نماینده بیش از هرچیز دنبال منافع خودش است.
جایی اگر دستش برسد، موافقت وزیری را برای دوستش میگیرد، جای دیگر، کاری برای فامیل خودش میکند یا بچهاش را میگذارد در فلان هیئتمدیره.
اگر فکری به حال روند انتخابات مجلس نکنیم، این فساد فراگیرتر میشود و مجلس بهجای آنکه محل تعامل بین دولت و نمایندگان در راستای منافع مردم و کشور باشد، محل کاسبی و کسب درآمد میشود.لاتی بر منتخبان، در خیلی موارد منافع شخصی افراد اصل میشود.
تحقیق کنید و ببینید چه افرادی در هیئتمدیره شرکتها یا در بدنه شرکت شستا یا سایر شرکتهای دولتی نشستهاند و چه تعداد از آنها نسبتی با مسئولان فعلی یا قبلی دارند و آیا این افراد سلسلهمراتب معمول را طی کردهاند و از پایین آمدهاند و رسیدهاند به هیئتمدیره یا یکباره با یک سفارش و توصیه از بیرون آمدهاند و در آن جایگاه قرار گرفتهاند.
در فقدان نظام حزبی و کنترلهای تشکیلاتی اگر قرار باشد وزیری را استیضاح کنند و مثلا ٥٠ نفر استیضاح را امضا کرده باشند، قصد بسیاری از آنان بیش از استیضاح، امتیازگیری از وزیر مورد نظر میشود. اگر وزیر خواست و منافع آنان را تأمین کرد، امضای خود را پس میگیرند؛ در روزهای رأی اعتماد به کابینه هم این بازار Store داغ بود. نمایندگان دنبال وزرا بودند تا امتیاز بگیرند.
در شوراها وضع بدتر و شرایط برای انحراف و دنبالکردن منافع شخصی مهیاتر است، چون آنجا بدهبستانها خیلی زودتر نقد میشود. همین روزها درباره انتخاب شهردار برخی از شهرها همین بحثها بهطور جدی مطرح است و واقعا هم نگرانکننده است.
اگر در شورای شهر نمایندهای مثلا امکان ساخت ساختمان پنج طبقهای را به شش طبقه تبدیل کند، میتواند درجا سهمش را بگیرد. برخی از افراد هم که طعم این بدهبستانها را چشیدهاند و برای شهردارشدن خیلی حریص هستند.
دو عامل مهم برای جلوگیری از سوءاستفادههای شخصی یکی شفافیت و اعمال نظارت عمومی است که عمدتا از طریق رسانههای آزاد باید انجام شود و دوم اعمال نظارت و کنترل حزبی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر