میخواهیم ایثارگری را احیا کنیم
رکنا: نشست خبری اعضای هیئت رئیسه برگزاری کنگره مجمع ایثارگران اصلاح طلب ظهر امروز در حسینیه شماره یک جماران برگزار شد. و حجت الاسلام پروازی، جواد امام، مهدی کیانی و غلامرضا ظریفیان در این نشست در مورد هدف تشکیل این حزب و برنامه های آینده آن با خبرنگاران سخن گفتند.
رکنا سیاسی: نشست خبری اعضای هیئت رئیسه برگزاری کنگره مجمع ایثارگران اصلاح طلب ظهر امروز در حسینیه شماره یک جماران برگزار شد. و حجت الاسلام پروازی، جواد امام، مهدی کیانی و غلامرضا ظریفیان در این نشست در مورد هدف تشکیل این حزب و برنامه های آینده آن با خبرنگاران سخن گفتند.
در ابتدای نشست حجت الاسلام پروازی عضو هیئت رئیسه برگزاری کنگره مجمع ایثارگران در توضیحاتی با بیان اینکه بعد از چندین ماه تلاش برای گرفتن مجوز حزب مجمع ایثارگران، در پایان سال گذشته وزارت کشور مجوز را صادر کرد، تاریخ تشکیل کنگره این حزب را ۲۶ ام مرداد ماه اعلام کرد و گفت: امیدواریم شورای مرکزی در کنگره انتخاب شود و کار رسمی در کشور آغاز شود.
مهدی کیانی از دیگر اعضای هیئت رئیسه برگزاری کنگره این حزب در ادامه در خصوص شکل گیری این حزب، به جلسات متعدد و مستمری اشاره کرد که بین تعدادی از اصلاح طلبان بازمانده دفاع مقدس برگزار میشد و اظهار کرد: در این جلسات کم کم به این نتیجه رسیدیم که بحث ایثار و ایثارگری از دو جنبه مورد بی مهری قرار گرفته است. جنبه اول اینکه ایثار به جنگ اختصاص پیدا کرده و خلاصه شده است. جنبه دوم اینکه علاوه بر جنبه اول، ایثارگری با یک مدل فکری مصادره شده است که بسیاری از ایثارگران در آن حلقه قرار نمی گیرند و حتی کسانی که در دوره دفاع مقدس بودند هم باید از یک مدل فکری خاصی تبعیت کنند که بتوانند در این محدود که اسمش ایثارگری است قرار گیرند.
به گفته او حتی در دوره دفاع مقدس خیلی از دوستان همه اجزای فکری شان با هم منطبق نبود، ولی موضوع مهمی مثل هجوم به کشور در میان بود و رهبری امام خمینی و مدلی که فرماندهی کرد همه را وا می داشت که باید همه حول این موضوع وحدت داشته باشند و مسائل اختلافی را طرح نکنند.
کیانی افزود: کار دیگری که جایش در سپهر سیاسی کشور خالی بود این بود که ایثارگران باید در صحنه های مختلف حضور داشته باشند ولی مدل حضورشان جوری باشد که اولا نظامیون در کار سیاسی نباشند. اعضای این حزب یا ایثارگرانی اند که از شمول نظامیان خارج هستند یا کسانی که نظامی بوده اند در کسوت بازنشستگی اند یا از مجموعه های نظامی منفک شده اند.
وی افزود: اتفاقا ما میخواهیم این را ارائه دهیم که اگر سپاهی یا بسیجی و ارتشی و نیروهای مسلح می خواهد در سیاست دخالتی داشته باشد، یا باید نظامی نبوده باشد و به صورت داوطلب رفته باشد یا اگر به صورت داوطلب نرفته است حتما به صورت بازنشسته درآمده باشد و جزء لیست بازنشستگان نیروهای مسلح باشد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه تلقی جمع ما این است که ایثار و ایثارگری اختصاص به دوره جنگ ندارد اظهار کرد: ایثار در هر مرحله ای و در هر بخشی از جامعه می تواند محقق باشد. ایثار یعنی هر کسی مابازایی برای خودش نخواهد یعنی به جلو نگاه کند نه اینکه من چه کاره می شوم. به گفته او کشور ما در مرحله ای است که نیازمند است دوباره آن تفکر ایثارگری دهه اول انقلاب را احیا کنیم.
در ادامه جواد امام با تاکید دوباره براینکه ایثارگری اختصاص به دفاع مقدس ندارد و برای پایداری و رشد و شکوفایی کشور ضرورت اجتناب پذیر است، تصریح کرد: هیچ جامعه ای را نمی توانیم سراغ داشته باشیم که افراد بدون اینکه هزینه ای بپردازند و پیشگام شوند بتواند آن جامعه توسعه یافته باشد.
وی با بیان اینکه ما فاصله ای بین خودمان و سایر اقشار احساس نمی کنیم اظهار کرد: جریان عظیم اصلاحات سرمایه عظیمی از این نظر داشته و امروز این سرمایه را به میدان آورده است. ما رقیب اصلاح طلب ها با جریان مقابل نخواهیم بود.
امام همچنین در پاسخ به سوالی درمورد هیئت موسس این حزب اعضای آن را آقایان کیانی، ذاکر، ترکاشوند و صالحی معرفی کرد.
ظریفیان در ادامه این نشست با بیان اینکه دوره دفاع مقدس یک دوره عطف و گرانیگاه از منظر ایثارگری است چراکه برخلاف ۲۰۰ سال گذشته در این دوران حتی یک سانت هم از کشور به دست دشمن نیفتاد، اظهار کرد: اما آن دوران را نمی توانیم بازسازی کنیم و نباید هم بازسازی کنیم. دیگران آن را به ما تحمیل کردند و جامعه با ایثارش سعی کرد آن را از مسیری درست عبور دهد.
وی با اشاره به اینکه ما آن دوره را نمی خواهیم بازسازی کنیم، اما ارزش ها و مفاهیم و معانی اش را می خواهیم گفت: اولین نکته اش ایثارگری این است که من خودم را کمتر و دیگری را بیشتر ببینم. یعنی همان چیزی که الان با آن مشکل داریم.
وی با بیان اینکه پذیرش دیگران و به رسمیت شناختن آن ها، احترام به دیگران و اخلاق محوری را از شاخص های ایثارگری است تاکید کرد: ما می خواهیم ایثارگری را بازتولید کنیم. می خواهیم به این فرهنگ کمک کنیم.
ظریفیان با اشاره به اینکه ایثارگری یک قله ای دارد که در دوره معاصر دفاع مقدس است گفت: دوره دفاع مقدس ظرفیت های فراوانی دارند که برخی آن را به شکل دیگری مصادره کردند. آن خشونتی که درمقابل تجاوزگر بوده که باید هم می بوده، شده است اصل، و محبت و به رسمیت شناختن دیگری و رعایت اخلاق و نگاهی که باید به آینده داشته باشیم که چه کنیم که آینده خوبی داشته باشیم، مورد غفلت قرار گرفته است.
ظریفیان با بیان اینکه این مجموعه گرایش اصلاح طلبی دارد ولی دستش را به سوی دیگران هم دراز می کند گفت: تلاشمان این است که یک گفت و گو دراندازیم و آن فرهنگ را احیا کنیم.
وی افزود: دوباره ایران، دوباره ایثارگری. اما با کدام منطق؟ با اخلاق و روشنفکری دینی و به رسمیت شناختن دیگران و حفظ سپهر ایران برای همه و احترام به سلایق و علایق مختلف.
جواد امام در ادامه با بیان اینکه یکی از اهداف ما کادرسازی از راه ارتباط گرفتن با نسل جدید است گفت: فکر می کنم یکی از بحث های مهم که جامعه ما با آن روبه روست عدم کادرسازی است. همه ظرفیت هایی که ما امروز داریم، از گذشته است و در حوزه های مختلف و در قوای مختلف با کمبود پرورش یافته که بتواند کار را به نسل بعد از خودش واگذار کند روبه رو هستیم و ما امیدواریم بتوانیم برای اداره جامعه الگوی مناسب تری را ارائه کنیم.
وی همچنین با اشاره به فرهنگ ایثارگری اظهار کرد: بخشی از کدورت های جدی که در جامعه و بین سیاسیون وجود داردد می تواند با گذشت و با روحیه ایثار برطرف شود.
ظریفیان درخصوص برنامه های حزب نیز اظهار کرد: حزب سه برنامه دارد. یک برنامه کوتاه مدت که یکی دوسال طول می کشد که سامان دهی حزب با خصوصیت هایی است که در اساسنامه آمده است. یک برنامه میان مدت باید داشته باشد که می رود به سمتی که تمایزش را با دیگران را مشخص کند و جامعه هدفش گسترده تر کند.
وی در ادامه گفت: اما ما احزابمان در ایران آماتوری اند و تا احزاب حرفه ای نشوند جامعه مدرن شکل نمی گیرد. باید اهداف دراز مدت این باشد که حزب خودش را حرفه ای کند و از شکل آماتوری در بیاید.
او همچنین اظهار کرد: از تجارب ناکامی احزاب هم باید استفاده کنیم. مثلا حزب جمهوری اسلامی بزرگ ترین حزب تاریخ ایران بوده است که امروز نه نامی از آن است نه یادی.
جواد امام در بخش دیگری از این نشست و در پاسخ به سوالی درخصوص ارتباط شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و فعالیت حزبی گفت: شورای عالی سیاست گذاری از احزاب اصلاح طلب و شحصیت هایی که به عنوان شخصیت های ملی و تاثیرگذار در جبهه اصلاحات شکل گرفته است.
امام تاکید کرد که کارکرد شورای عالی سیاست گذاری کارکردی حزبی است چون یک جریان سیاسی را دارد هدایت می کند. همه دارند با یک پرچم رهبری واحد فعالیت می کنند و کسی در شورای عالی سیاست گذاری نیست که اعتقادی به کار حزبی نداشته باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: ولی بحث حزب و کار حزبی در کشور خیلی به احزاب برنمی گردد چون نظام ما جمهوری است ولی نقش احزاب به آن صورت که تعیین کننده باشند و در معرض رای قرار بگیرند پررنگ نیست. احزاب باید در تشکیل دولت و مجلس نقش آفرین باشند. این مستلزم اصلاح قوانین جاری کشور است که نقش احزاب را احصا و تعریف شود. این گونه تحزب جایگاه واقعی خود را پیدا می کند.
وی افزود: این ظرفیت در شورای عالی به اندازه کافی هست که کسانی که در قالب حزب هستند به این شورا بپیوندند و به نظرم این شورا گامی در خلاف تحزب برنداشته است و آنچه تا الان صورت گرفته در جهت تقویت تحزب بوده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر