ختنه نوزاد
سلامت رکنا : ختنه نوزاد به روش های گوناگون انجام می شود.
ختنه نوزاد پسر در بدو تولد انجام می شود.
به گزارش رکنا ، ختنه نوزاد و کودک پسر، عملی است که در آن پوست اضافی که در کلاهک و سر مجاری ادرار و آلت تناسلی نوزاد وجود داشته برداشته میشود و در نتیجه یک تغییر اساسی در ظاهر آلت تناسلی نوزاد به وجود میآید. ختنه نوزاد از طریق روشهای مختلفی صورت می پذیرد که در تمام این روشها به وجود یک دکتر ختنه متخصص کلینیک تخصصی برای انجام فرآیندهای لازم احتیاج می باشد. در حالت کلی برای ختنه نوزاد و کودک پسر توصیه های مذهبی و دینی و سیاسی در دین مبین اسلام انجام شده است و با توجه به همین موضوع ختنه نوزاد در کشور عزیزمان ایران بسیار رایج می باشد. عمل ختنه نوزاد پسر به عنوان یک جراحی پزشکی به حساب آمده و حتی در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا نیز انجام می شود و نیازی به اعتقادات مذهبی و دینی در این زمینه نمی باشد.
همچنین در بسیاری از مناطق در سراسر دنیا عمل ختنه نوزاد پسر در بدو تولد انجام می گردد. در مورد ختنه نوزادان توصیه می گردد تا نوزاد در همان سنین نوزادی و کودکی از نظر بهداشتی کاملاً ایزوله باشد تا هیچ گونه مشکلی برایش پیش نیامد. همچنین عمل ختنه نوزاد فواید بسیار زیاد دیگری نیز دارد که در ادامه این مقاله به آنها خواهیم پرداخت در صورتی که می خواهید در مورد ختنه نوزاد پسر اطلاعات مناسبی کسب کنید با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
مزایای ختنه نوزاد پسر
در حالت کلی ختنه نوزاد مزیتهای مثبت بسیار زیادی دارد که در ادامه به تعدادی از مهمترین آنها خواهیم پرداخت:
در صورتی که ختنه نوزاد پسر در سنین پایین انجام گردد فرد ختنه شده از انواع مختلف بیماری های جنسی و مقاربتی تا حدود زیادی در امان می باشد.
همچنین ختنه نوزاد پسر باعث میگردد تا انواع مختلف بیماری های عفونی و بیماری های مربوط به مجاری ادرار و آلت تناسلی از فرد ختنه شده دور گردد.
در صورتی که ختنه نوزاد انجام گردد زمانی که به سن بزرگسالی و میانسالی می رسد در معرض مشکلات جنسی بسیار کمتری در مقایسه با افراد ختنه نشده خواهد بود.
ختنه نوزاد تا حد زیادی میتواند احتمال انتقال ویروس ایدز و اچ آی وی را در هنگام آمیزش و رابطه جنسی کاهش دهد که این میزان چیزی در حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد تخمین زده شده است.
فرد ختنه شده نسبت به نوزاد ختنه نشده چیزی در حدود ۴۰ درصد کمتر در معرض بیماری هایی مانند بیماری تبخال تناسلی دچار شده و همچنین انواع مختلف سرطان ها نیز از این فرد تا حد زیادی دور می گردد.
ختنه باعث می گردد تا علائم بیماری های آمیزشی و همچنین سرطان آلت تناسلی در فرد ختنه شده به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده و همچنین شریک جنسی فرد در زمان ازدواج خطر ابتلا به سرطان را نداشته باشد و از شریک جنسی خود هیچ گونه بیماری دریافت نکند.
در چه مواردی ختنه نوزاد مجاز نیست؟
مواردی وجود دارد که در طی آنها بهتر است فرزند پسر ختنه نکرده و یا در صورت اقدام به ختنه فرزند پسر بهتر از این فرآیند با مشورت پزشک متخصص انجام شده و به نظر پزشک اهمیت داده شود از جمله مواردی که مجاز نیست تا نوزاد ختنه گردد مواردی مانند جاری شدن ادرار از تنه آلت تناسلی فرزند پسر می باشد و در حقیقت این موضوع به این معنی می باشد که آلت تناسلی نوزاد چربی آن را به صورت کامل فرا گرفته باشد.
از دیگر مواردی که از انجام ختنه باید صرف نظر گردد زمانی است که طول آلت تناسلی نوزاد بسیار کوچک و کمتر از نیم سانتیمتر باشد چراکه آلت تناسلی نوزاد در حالت استاندارد باید چیزی در حدود ۳.۴ سانتی متر طول داشته باشد در برخی موارد نیز پیش می آید که به جای نوک آلت تناسلی پیشابراه در زیر یا سر آلت تناسلی قرار گرفته و پوسته آلت تناسلی به صورت کامل تشکیل نشده است که در اصطلاح به این مورد ختنه پیغمبری یا نوزاد ختنه شده گفته می شود این مورد یک نوع بیماری بوده و در چنین شرایطی به جای اینکه ادرار نوزاد از سر آلت خارج شود و نوزاد به سمت جلو ادرار کند از زیر ادرار می کند.
در چنین مواردی نباید برای ختنه نوزاد اقدام نمود بلکه بعد از آنکه کودک چیزی در حدود دو سال سن داشت باید برای عمل جراحی خاص و ترمیم این قسمت اقدام کرد. از دیگر مواردی که ختنه فرزند پسر منع میشود مواردی است که نوزاد به بیماریهای خونریزی مانند هموفیلی مبتلا باشد.
مراقبت های لازم بعد از انجام ختنه نوزاد
بعد از اینکه فرایند ختنه برای نوزاد پسر انجام شود لازم است تا نوزاد به مدت یک الی دو ساعت تحت نظر باشد زیرا آلت تناسلی به شدت در معرض عفونت ها و آلودگی قرار دارد و محصولات است تا چند روز اول که ختنه به تازگی انجام شده محل ختنه شده را از هرگونه آلودگی دور نگه داریم زیرا در صورت آلوده شدن به مدفوع آلت نوزاد را با آب و صابون به صورت کامل شستشو دهید.
همچنین به منظور آنکه زخم موجود قسمت آلت تناسلی نوزاد بعد از ختنه نوزاد سریعتر بهبود پیدا کند می توان از پماد تتراسایکلین و یا وازلین به میزان سه بار در روز برای مدت ۱۰ روز استفاده نمایید. موارد بعد از ختنه نوزاد کودک دچار بی قراری و درد می شود که در این شرایط میتوان از شیاف و قطره استامینوفن استفاده نموده تا درد نوزاد تسکین پیدا کند.
برای چند روز بعد از انجام فرآیند ختنه نوزاد پسر بهتر است تا نوزاد پسر پوشک نشود و پوشک وی باز باشد اما در صورتی که قصد بستن پوشک نوزاد را داریم که ایران باید پوشک سفت بسته نشود چرا که با فشار آوردن به آلت تناسلی می تواند خطرات جدی را برای نوزاد ایجاد کند. انجام استحمام تا دو روز اول پیشنهاد نمی گردد اما بعد از گذشت چند روز میتوان برای استحمام نوزاد پسر خود اقدام کرد همچنین در برخی از مقالات علمی پیشنهاد می گردد تا بعد از اینکه پانسمان اولیه نوزاد افتاد کودک را استحمام نمایید و همچنین به منظور آنکه زخم موجود در آلت تناسلی نوزاد بعد از ختنه نوزاد سریع تر بهبود پیدا کند می تواند مقداری نمک درون وان کودک ریخته و کودک را در وان بگذارید و از هیچ گونه ماده ضدعفونی دیگری در آب استفاده نکنید.
ارسال نظر