واکسن برکت مکانیزمی دقیقا شبیه سینوفارم دارد
رکنا:با وجود اعلام این خبر که تزریق دوز دوم واکسیناسیون کرونا با واکسن «کوو ایران برکت» بدون عارضه است، اما همچنان برخی از پزشکان و محققان نسبت به تزریق واکسن داخلی به جای برخی واکسن های خارجی در دوز دوم تردید دارند.
به گزارش رکنا، دکتر مصطفی جلالی فخر، متخصص بیماری های داخلی درباره آخرین وضعیت واکسن « کوو ایران برکت » گفت: آنچه مسلم است این است که جزئیات واکسن برکت هنوز به روشنی مشخص نیست، اما طبق گزارش متخصصان و پزشکانی غیر از تیم تولید واکسن کوو ایران برکت، این واکسن موثر و کم عارضه است و مکانیزمی شبیه مکانیزم واکسن سینوفارم چین دارد. تا اندازه ای شبیه که گفته می شود عینا کپی دقیقی از واکسن سینوفارم است.
بنا بر همین پلتفرم مشابه کسانیکه در دوز اول واکسن سینوفارم دریافت کردند و دوز دوم اش را پیدا نمی کنند، چنانچه به گزارش های تولید کنندگان واکسن «کوو ایران برکت» اعتماد دارند، می توانند در دوز دوم از واکسن برکت استفاده کنند.
البته قطعا بهتر است هر دو دوز واکسن از یک نوع باشد، اما به هر حال در چنین شرایطی، یکی از راهکارها این است که دوز دوم واکسن را با واکسن هایی که پلتفرمهای مشابه دارند، جایگزین کرد. بنا بر نکاتی که ذکر کردم صلاح نیست کسانیکه در دوز اول واکسن هایی مثل آسترازنکا و... را تزریق کردند در دوز دوم واکسن «کوو ایران برکت» را تزریق کنند.
اگر میبینیم که در خارج از کشور واکسنهای میکس تزریق میکنند و به عنوان مثال با فایزر و مدرنا این اقدام را انجام میدهند، روی این موضوع کار کرده اند و شواهد آن را در اختیار دارند.
جلالی فخر درباره احتمال از بین رفتن اثربخشی دوز اول واکسنهای کرونا در صورتی که فاصله زمانی تزریق دوز دوم از دو یا سه هفته بگذرد، خاطرنشان ساخت: هنوز هیچ تحقیق معتبری در این خصوص انجام نشده که مثلا اگر شخصی به فاصله 2-3 هفته واکسن دوز دوم را دریافت نکند و در طول سه ماه این کار انجام شود، چه اتفاقی برایش می افتد.
بنابراین با قاطعیت نمی توان اعلام کرد که تزریق دوز دوم واکسن کرونا بعد از سه ماه مانعی ندارد. به گزارش هایی که از کانادا مبنی بر ایمنی سه ماهه که در فاصله دو دوز منتشر می شود هم نمی توان استناد کرد. چون در آنجا بر اساس واکسن فایزری که تزریق می شود، این گزارش ها را منتشر می کنند. بنابراین نمی توان با اطمینان نتایج حاصل از تزریق واکسن فایزر را در کانادا به تمام واکسن های موجود در دنیا تعمیم داد.
پزشک بیماری های ریوی، در پاسخ به اینکه اگر مثلا قرار باشد تزریق دوز دوم واکسنی به هر دلیلی رخ ندهد، واکسیناسیون آن فرد باید دوباره از اول با واکسن «کوو ایران برکت» شروع شود؟ خاطرنشان ساخت: موکدا عرض می کنم به هیچ وجه نمی توان قاطعانه در مورد این مسائل اظهارنظر کرد. چون آزمایش یا شواهدی از انجام آن در دسترس نیست، اما بهتر است حتی به فاصله 90 روز فرد منتظر بماند و از همان نوع اول واکسنی که زده، در دوز دوم هم استفاده کند.
جلالی فخر در پایان با ابراز امیدواری نسبت به روزهای آینده تاکید کرد: به نظرم ویروس کرونا دیگر در تمام دنیا نفس های آخرش را می کشد و ما هم در ایران حتما نیمه دوم سال را در شرایط خیلی بهتری خواهیم گذراند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر