بررسی انواع هورمون ها و کارکردشان
سلامت رکنا : تنها کاری که هورمونها میکنند رساندن پیام از تعدادی سلول به گروه بزرگتری از سلولها است.
هورمون ها در بدن کارکرد بسیار مهمی دارند.
به گزارش رکنا ، «هورمونها» (hormone) گروهی از مواد هستند که با هدف ایجاد هماهنگی در بدن جانداران گوناگون، تولید و ترشح میشوند. این مواد با وجود میزان ناچیزشان، تاثیرات قابل توجهی روی سلولهای موجود زنده دارند. «پیکهای شیمیایی» (Chemical classes) نام گروهی از مواد است که هورمونها یکی از دو دسته آن محسوب میشوند. دسته دیگر، انتقال دهندههای عصبی هستند که کار انتقال پیام از سلول عصبی را انجام میدهند. انتقال دهندههای عصبی برخلاف هورمونها کوتاه بُرد هستند و وارد جریان خون نمیشوند.
انسولین:
هورمونی پپتیدی که از پانکراس ترشح میشود، در سوختوساز چربی و کربوهیدرات نقش دارد. دانستن این نکته مهم است که انسولین میتواند به ذخیرهی چربی کمک کند و از استفادهی چربی به عنوان سوخت جلوگیری کند. وقتی ورزش میکنید، ترشح انسولین سرکوب میشود. بنابراین بسیار مهم است که قبل از ورزش از غذاهایی که دارای مقادیر زیادی از قند هستند پرهیز کنید. زیرا وقتی قند خون بالا برود، انسولین وارد کار میشود، و گلوکزی که هنگام ورزش به آن نیاز دارید را ذخیره میکند.
گلوکاگُن:
وقتی میزان قند خون پایین باشد، پانکراس هورمون گلوکاگن را آزاد میکند تا اسید های چرب از بافت چربی آزاد شوند و سطح گلوکز خون را افزایش میدهد که هر دوی این اعمال برای فعالیت ورزشی بسیار مهم هستند.
کورتیزول:
هورمونی استروئیدی است که توسط غدد فوق کلیوی ترشح میشود. این هورمون تجزیهی تری گلیسیرید و پروتئین را تسهیل میکند تا سوخت لازم در هنگام ورزش را تامین کند. با اینکه کورتیزول باعث سوختوساز زیاد میشود، اما ورزشهای بسیار شدید و طاقت فرسا باعث افزایش بیش از حد کورتیزول شده و باعث می.شود این هورمون لبه عنوان یک عضله سوز عمل کند.
اپینفرین و نوراپینفرین:
این دو هورمون به سیستم عصبی سمپاتیک کمک میکنند تا در حین ورزش عملکردهای مهمی همچون تنفس را تنظیم کنند. اپینفرین که غالبا آدرنالین نیز نامیده میشود، برون ده قلب را افزایش میدهد، قند خون را بالا میبرد و به متابولیسم چربی کمک میکند.
تستوسترون:
هورمونی استروئیدی که توسط بیضه مردان و تخمدان زنان تولید میشود. مقادیر کمی توسط غدد فوق کلیوی هر دو جنس تولید میشود. این هورمون غصلهساز است و در صورت آسیب بافت عضلانی به ترمیم آن کمک میکند.
هورمون رشد(HGH):
مانند همهی هورمونها، این هورمون نیز میتواند پاسخهای بسیار متفاوتی ایجاد کند. مثل افزایش سنتز پروتئین برای عضله سازی، استخوان سازی، تقویتسیستم ایمنی و سوخت و ساز چربی. این هورمون وقتی وارد مرحلهی عمیق خواب میشوید ترشح میشود و هنگامی که ورزشهای با شدت قدرتی و هوازی انجام دهید این میزان افزایش پیدا میکندآخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر