روغنهای گیاهی چه فواید و عوارضی دارند؟
سلامت رکنا : خواص روغنهای گیاهی و خالص و عوارض جانبی احتمالی را در ادامه بخوانید.
به گزارش رکنا ، خرید روغن طبیعی یکی از ضرورت های زندگی می باشد، زیرا ارتباط مستقیم با سلامت انسان دارد و در هنگام تهیه این روغن ها این شک بین همه افراد ایجاد شده که آیا روغن را که برای زیبایی، درمان و خوراکی تهیه می کنند، طبیعی است یا خیر؟
مجموعه بکرینا BEKRINA.COM سعی بر این دارد که این شک و شبهه ها را از بین ببرد و شما با خیالی آسوده روغن مورد نظر خود را تهیه و مصرف کنید. بکرینا مجموعه ای است که در زمینه فروش روغنهای طبیعی شروع به کار کرده و دارای روغن های خالص می باشد که از دانه های آجیلی، گیاهان، میوه هایی که حاوی روغن هستند و همچنین هسته میوه ها استخراج می شوند. این نوع روغن ها منبع خوبی از چربی های سالم می باشند و به طور کلی، مزایای زیادی مانند کاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، کنترل متابولیسم و هضم غذا را فراهم می کنند. همچنین می تواند اسیدهای چرب امگا 3 بدن را تامین نمایند.
در ادامه با برخی از روغن های خالص، همچنین با خواص و ترکیبات غذایی آن نیز آشنا می شوید.
ارزش غذایی مشترک روغن های گیاهی
انواع روغن های گیاهی دارای اجزای تغذیه ای مختلف اما مشترک مانند ویتامین E (توکوفرول)، امگا 3 و امگا 6 اسیدهای چرب، اشباع نشده، اشباع شده می باشد.
روغن نارگیل
روغن نارگیل به جلوگیری از ریزش مو، پیری زودرس و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. این روغن را از گوشت داخلی میوه نارگیل رسیده استخراج می کنند. روغن نارگیل برای ماساژ و به عنوان روغن حامل مناسب می باشد و به دلیل نقطه دود بالا برای پخت و پز نیز استفاده می شود.
روغن آفتابگردان
اسیدهای چرب و ویتامین E موجود در روغن آفتابگردان آن را به گزینه ای مناسب برای سلامتی تبدیل کرده است. این روغن از دانه های آفتابگردان استخراج می شود. روغن آفتابگردان به تقویت انرژی، بهبود سلامت پوست و مو، جلوگیری از بیماری های قلبی، کاهش درد آرتروز، آسم و ارتقا بازسازی سلول های پوستی کمک می کند.
روغن سویا
این روغن از دانه های سویا استخراج می شود و سرشار از اسیدهای چرب است. محتوای بالای مواد معدنی، ویتامین و خاصیت آنتی اکسیدانی، این روغن را به یک انتخاب بسیار سالم تبدیل کرده است. از مزایای روغن سویا برای سلامتی می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، مراقبت از چشم، مراقبت از پوست و کاهش مشکلات قلبی اشاره کرد.
روغن جوجوبا
روغن جوجوبا از میوه درخت جوجوبا استخراج می شود. ویتامین E و B این روغن به درمان زخم های پوستی کمک می کند. همچنین می تواند از به وجود آمدن لکه های تیره پوست نیز جلوگیری کند.
روغن زیتون
روغن زیتون از خود میوه زیتون به دست می آید. بیشتر افراد که تغذیه معمولی دارند، می توانند اسیدهای چرب امگا 3 خود را از ماهی یا روغن ماهی دریافت کنند اما گیاه خواران که از گوشت در وعده های غذایی خود استفاده نمی کنند، می توانند اسید های چرب امگا3 را از روغن زیتون دریافت کنند. از این روغن برای پخت و پز، مکمل های دارویی، محصولات آرایشی و صابون ها استفاده می شود.
روغن کنجد
روغن کنجد از دانه های کنجد به دست می آید و سرشار از مواد معدنی مانند روی، مس، کلسیم، منیزیم است و طیف گسترده ای از چربی های اشباع نشده و تیروزین (اسید آمینه) می باشد. این ماده به کاهش التهاب، سلامت دندان و متابولیسم بدن کمک می کند و لکه های پیری را کاهش می دهد.
روغن آرگان
روغن آرگان بکرینا از میوه آرگان استخراج می شود. با دارا بودن اسید های چرب، آنتی اکسیدان بالا و ویتامین E می تواند موهای آسیب دیده را درمان و از پوست در برابر آسیب های اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت کند.
خواص مشترک روغن های گیاهی برای سلامتی
رشد سلول را افزایش می دهد
روغن هایی مانند گلرنگ، بذر پنبه، آفتابگردان، بادام و جوانه گندم همه غنی از ویتامین E هستند که برای محافظت و رشد سلول ها در بدن لازم است. این ویتامین برای سلامتی بدن خیلی مفید می باشد. از بهبود سیستم ایمنی بدن گرفته تا تحریک دستگاه گوارش که امری حیاتی است. از بافت های بدن مانند پوست، چشم ها و کبد نیز می تواند محافظت کند.
مناسب برای بهبود عملکرد قلب
روغن های گیاهی دارای چربی های اشباع نشده و اشباع شده می باشند. چربی های اشباع نشده به کاهش سطح کلسترول بد خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. علاوه بر این وجود ویتامین E در این روغن ها می تواند لخته های خون که دلیل سکته قلبی می باشد، از بین ببرد.
بهبود عملکرد بدن
بدن برای انجام عملکردهای مختلف به اسیدهای چرب نیاز دارد و روغن های گیاهی این مواد را به وفور تأمین می کنند. دو نوع اسید چرب به نام های امگا 3 و امگا 6 وجود دارد که بدن به طور طبیعی این اسیدهای چرب را تولید نمی کند. بنابراین برای تامین کردن این اسیدهای چرب می توانید روغن های گیاهی از جمله روغن سویا، کانولا و روغن بذر کتان را در وعده های غذایی خود بگنجانید. آلفا-لینولنیک، نوعی اسیدهای چرب امگا 3 در این روغن ها می باشد که شباهت زیادی به اسیدهای چرب ماهی نیز دارند. توصیه میکنیم مقاله درمان کمر درد با روغن های گیاهی را حتما مطالعه کنید.
اسیدهای چرب امگا 3 به طور گسترده ای ضد التهاب شناخته شده اند به همین دلیل برای افرادی که از مشکلات پوستی و گوارشی رنج می برند بسیار توصیه می شود. از طرف دیگر، امگا 6 ضدالتهاب است اما استفاده طولانی مدت و بیش از مقدار توصیه شده می تواند آسیب بیشتری نسبت به مفید بودن آن داشته باشد.
سایر روغن های گیاهی پر کاربرد
روغن ذرت
روغن پنبه دانه
روغن بذر کتان
وغن سیاهدانه
روغن درخت چای
روغن لیمو
روغن هسته انار
روغن هسته انگور
روغن همیشه بهار
روغن بنفشه و...
عوارض جانبی روغن های گیاهی
این امر درست است که روغن های گیاهی برای سلامتی مفید می باشد و خاصیت درمانی دارند اما باید مراقب بود که در حد اعتدال از آن ها استفاده کرد زیرا استفاده بیش از حد از روغن های گیاهی نیز موجب به وجود آمدن مشکلاتی می شود. این توصیه را جدی بگیرید که قبل از مصرف هر یک از روغن های گیاهی با تست آن اطمینان حاصل کنید که حساسیت نداشته باشید و بعد به مصرف خود ادامه دهید. اگر بعد تست روغن هر واکنشی مانند کهیر، قرمزی، خارش، سوزش و یا حتی حالت تهوع پدیدار شد از مصرف آن جدا خودداری کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر