توصیه های طلایی برای سلامت زنان

به گزارش رکنا ، بسیاری از زنان و مادران بیش از آن که به سلامتی خود اهمیت دهند، نگران سلامتی اطرافیان و اعضای خانواده خود هستند و کمتر به سلامت خود توجه می‌کنند.

نکته مهمی که در توجه به سلامتی وجود دارد این است که در صورتی که مراقب سلامت خود بوده و به آن اهمیت بیشتری دهید، شرایط بهتری برای نگهداری و مراقبت از دیگران نیز خواهید داشت.

به همین منظور رعایت نکات زیر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی "جی‌آرام‌ای‌دی سنتر" صرف نظر از سن و وضعیت سلامت عمومی زنان می‌تواند به سلامتی بهتر آن‌ها کمک کند:

۱) پرهیز از استعمال دخانیات

ترک و اجتناب از استعمال دخانیات، احتمال ابتلا به بیماری‌های ریوی و قلبی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

۲) چکاپ سالانه

این عادت می‌تواند شانس تشخیص زودهنگام بیماری یا مشکلات سلامتی مزمن را افزایش دهد که به نوبه خود شانس شما را برای درمان اختلالات و بیماری‌هایی که با آن‌ها درگیر می‌شوید، افزایش می‌دهد.

مواردی همچون کلسترول و فشار خون، دیابت، سرطان پوست، غربالگری کولورکتال (روده بزرگ)، غربالگری پوکی استخوان، معاینات پستان و ماموگرافی و معاینه لگن و پاپ اسمیر باید به طور منظم از سوی پزشک بررسی و انجام شود.

هر ساله به پزشک خود مراجعه کنید. حتی اگر احساس می‌کنید از وضعیت سلامت عمومی خوبی برخوردارید، بررسی منظم سلامت و غربالگری سلامتی می‌تواند احتمال تشخیص زودهنگام بیماری‌ها را افزایش دهد.

۳) خواب منظم و کافی

خواب منظم علاوه بر مبارزه با علائم پیری، هوشیاری ذهنی را تقویت کرده و به شما کمک می‌کند تا استرس خود را کنترل کنید.

۴) دوری از نور خورشید در ساعات اوج تابش

از قرار گرفتن در آفتاب بین ساعات ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر خودداری کنید. اگر مجبور به بیرون رفتن در این ساعات هستید، از کرم ضد آفتاب با طیف وسیع با SPF ۳۰ یا بالاتر استفاده کنید.

۵) فعالیت بدنی

ورزش و فعالیت بدنی را بخشی مهم از زندگی خود قرار دهید. حتی اگر فقط ۲۰ دقیقه در روز وقت داشته باشید، یک عادت مادام العمر برای انجام فعالیت‌های منظم به نفع قلب سالم شماست و به شما در کنترل وزن و میزان استرس‌تان کمک می‌کند.

یک فعالیت بدنی شامل ۲۰-۳۰ دقیقه فعالیت روزانه قلبی (مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا، تند راه رفتن یا دوچرخه‌سواری) برای سلامت قلب، مدیریت وزن و کاهش استرس توصیه می‌شود. به خصوص با افزایش سن، ممکن است ورزش‌های روزانه شامل وزنه یا سایر فعالیت‌های تمرینی قدرتی که به جلوگیری از بین رفتن تراکم استخوان و توده عضلات کمک می‌کنند، مفید باشد.

خبر خوب در مورد ورزش این است که هیچ وقت برای شروع آن دیر نیست. حتی اگر از ۵۰ سالگی گذشته باشید و سابقه زیادی در آمادگی جسمانی ندارید، باز هم می‌توانید "از فعالیت‌های کوچک شروع کنید" و یک تمرین منظم را انجام دهید که به شما کمک کند سلامت عمومی خود را بهبود بخشید.

۶) تغذیه مناسب

تغذیه مناسب و رژیم غذایی سالم را در اولویت برنامه‌های روزانه خود قرار دهید. از رژیم‌های غذایی ناخواسته یا پرخوری خودداری کرده و یک رژیم غذایی واقع‌بینانه سرشار از میوه‌ها و سبزیجات را جایگزین کنید.

فارغ از سن زنان، متخصصان تغذیه به طور کلی رژیم غذایی را متمرکز بر میوه‌ها، سبزیجات، فیبر و پروتئین را توصیه می‌کنند.

زنان در سنین باروری نیز برای جلوگیری از نقایص مادرزادی نوزاد خود به غذاهای حاوی اسیدفولیک (مانند سبزیجات با برگ سبز ، لوبیا و مرکبات) نیاز دارند.

برای زنان یائسه نیز توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از بیماری‌های استخوان، مصرف غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D (مانند غذاهای دریایی، میوه‌ها، لبنیات کم چرب و زرده تخم مرغ) را افزایش دهند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی