آیا نوشیدنی گرم ویروس کرونا را از بین می برد؟
رکنا: نوشیدنی گرم آرامشبخش است، مخصوصا در یک هوای سرد. میتواند مرهمی باشد بر اذهان پریشان، و میتواند بین افراد حس نزدیکی ایجاد کند. حتی میتواند کمک کند تا در هوای گرم احساس خنکی کنیم.
به گزارش رکنا، شاید خیلیها در این شرایط سخت به فنجانی قهوه، استکانی چای یا لیوانی دمنوش پناه ببرند، اما کاری که نوشیدنی گرم قطعا نمیکند محافظت در برابر کووید-۱۹ است.
یکی از توصیههای پزشکی جعلی در چرخش همین است و ادعاهای زیادی در این باره در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای شخصی دیده میشود. حتی کار به جایی رسید که یونیسف مجبور شد با صدور اطلاعیهای هر گونه ارتباط با انتشار مطلبی درباره خواص محافظتی نوشیدن آب داغ را رد کند.
آیا نوشیدنی گرم میتواند محافظی در برابر کرونا باشد؟چیزی که میتواند از شما محافظت کند رعایت فاصله اجتماعی است، نه مصرف نوشیدنی گرم
ران اکلز، متخصص بیماریهای تنفسی در دانشگاه کاردیف و رئیس سابق مرکز سرماخوردگی عادی، میگوید «هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد نوشیدنیهای گرم میتوانند از ما در برابر عفونتهای ویروسی محافظت کنند.»
آقای اکلز قبلا درباره تاثیرات ظاهری نوشیدن مایعات گرم بر علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا تحقیق کرده است. این تحقیقات نشان داد که نوشیدنی گرم شاید باعث تسکین علائم بیماری شود، اما این اتفاق عمدتا به این خاطر است که به افزایش ترشح بزاق و مخاط در دهان و بینی منجر میشود که التهاب را کاهش میدهند. اما او نتیجه دیگری نیز از این پژوهش گرفت: جنبه دلخوشکنک مصرف نوشیدنیهای گرم هم احتمالا زیاد است.
اما ویروسی که منجر به عفونت و بیماری شده است با مصرف نوشیدنی گرم از بین نمیرود.
ما میدانیم که نوشیدن مایعات یا غرغره کردن آب به هیچ عنوان نمیتواند از ما در برابر ویروس کرونای جدید محافظت کند. شما نمیتوانید صرفا با نوشیدن آب ویروس را بشویید و ببرید.
درست است که این ویروس میتواند همراه با ترشحات ناشی از سرفه یا عطسه افراد مبتلا از راه دهان و بینی وارد بدن شود، اما عمدتا سلولهای مجاری تنفسی را درگیر میکند. این ویروس برای ورود به سلول به آنزیمی نیاز دارد که در سطح سلولهای مجاری تنفسی یافت میشود.
استنشاق این ترشحات ریز را به طرف ریهها هدایت میکند - جایی که قطعا هیچ مایعی به آن دسترسی نخواهد داشت.
آیا نوشیدنی گرم میتواند محافظی در برابر کرونا باشد؟دمای لازم برای نابودی ویروس کرونا چنان زیاد است که میتواند باعث جراحت شدید پوستی شود
وقتی هم که ویروس وارد بدن میشود، خیلی سریع راهش را به داخل سلولهای میزبان باز میکند و در آنجا وارد مرحله تکثیر میشود. این اتفاق به این معنی است که روبیدن این ویروس منتفی است. بعضی از پژوهشها نشان داده است که بین آلودگی اولیه سلول و بیرون ریختن ویروس و آلودگی بقیه سلولها میتواند تا سقف ۳۰ ساعت فاصله زمانی باشد.
همچنین، ویروسی که وارد بدن شده باشد دیگر در برابر دمای شدید مصون است. دمای بدن انسان ۳۷ درجه سانتیگراد است که برای تکثیر و شیوع ویروس بسیار مناسب محسوب میشود. بعید است که بتوانید دمای مجاری تنفسی خود را با سر کشیدن نوشیدنی داغ چنان افزایش دهید که باعث نابودی ویروسهای ساکن در سلولها شود.
ویروس سارس، از اقوام نزدیک ویروس کرونای جدید، در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد و بالاتر کاملا نابود میشود. البته برخی از آزمایشها نشان داده است که برای اطمینان کامل بهتر است دما را تا ۶۵ درجه سانتیگراد بالا ببرید. ما فعلا اطلاعات دقیقی درباره ویروس جدید و تاثیر حرارت بر آن نداریم، اما بعید است که تفاوت چندانی با بقیه ویروسهای کرونا داشته باشد.
ویروس موجود در مواد غذایی را میتوان با طبخ در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد نابود کرد، اما چنین دمای بالایی باعث تاول زدن پوست و ایجاد جراحت میشود.
عمل کردن به برخی از توصیههای جعلی و نشستن طولانیمدت در آبی تا این اندازه داغ اصلا کار راحتی نیست و ضرر احتمالی آن بیشتر از سودش است. حتی اگر بتوانید برای مدت طولانی در آب داغ بشینید نیز تاثیری بر ویروسی که از قبل وارد بدنتان شده است نخواهد داشت. دلیلش هم این است که دمای داخلی بدن انسان در هر شرایطی حدود ۳۷ درجه سانتیگراد باقی میماند، مگر اینکه تب داشته باشید؛ لذا احتمال اینکه خود را بسوزانید و آسیب جدی به بدن خود وارد کنید بسیار زیاد است.
افزایش دمای بدن به حتی ۴۰ درجه سانتیگراد نیز میتواند باعث گرمازدگی شدید شود و افزایش بیش از آن در صورت درمان نشدن میتواند به مرگ منجر شود.
ادعاهای نادرستی نیز درباره خواص مراقبتی ترکیبات موجود در چای و تاثیر آنها بر کووید-۱۹ مطرح شده است، اما به هیچ عنوان مبنای علمی ندارند.
در پایان باید بگوییم که مصرف نوشیدنی گرم شاید آرامشبخش باشد، اما بهترین راه برای مبتلا نشدن به کووید-۱۹ شستن دستها با آب و صابون بعد از لمس سطوح بالقوه آلوده، رعایت فاصله اجتماعی و تبعیت از آخرین توصیههای رسمی پزشکی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر