پوست‌تان را 10 سال جوان‌تر کنید / جوان ماندن را از نوزادی شروع کنید!

از دوران نوزادی شروع کنید

در دوران نوزادی پوست در بهترین و ایده‌آل‌ترین شرایط قرار دارد و جز در موارد استثنا نیازی به مراقبت‌های پزشکی ندارد. اما این پوست سلامت، نرم و لطیف توجه‌های خاص خود را می‌طلبد. یکی از نکاتی که همیشه و حتی در دوران نوزادی باید به آن توجه کنید مراقبت از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید است. بنابراین یادتان باشد از همان نوزادی با استفاده از کرم‌های ضد آفتاب مخصوص کودکان و پوشاک مناسب مانند کلاه از تابیدن مستقیم نور به صورت کودک‌تان خودداری کنید. سعی کنید تا جایی که امکان دارد کودک را در روزهای گرم بین ساعت 10صبح تا 4 بعدازظهر که اوج تابش خورشید است از خانه بیرون نبرید.

مراقب علاقه نوجوانان به سولاریوم باشید

در نوجوانی باید از پوست در مقابل تابش آفتاب بیشتر مراقبت کنید، زیرا هورمون آندروژن سبب افزایش تولید چربی و حساسیت بیشتر پوست می‌شود. متاسفانه دخترهای نوجوان به دلیل علاقه زیاد به برنزه کردن به این موضوع اهمیت چندانی نمی‌دهند. آمارها نشان می‌دهد از هر 10 دختر نوجوان اروپایی فقط 3 نفر برای محافظت از پوست در مقابل نور خورشید از کرم ضد‌آفتاب استفاده می‌کنند. با این حال استفاده از نور خورشید برای برنزه کردن بسیار کم ضررتر از سولاریوم است. اگر جزو آن دسته از خانم‌ها هستید که از سولاریوم استفاده می‌کنید لازم است بدانید اشعه UVB این دستگاه بیشتر از نور خورشید در پوست نفوذ کرده و سرطان‌زاست، ضمن اینکه هر 15 تا 30 دقیقه استفاده از سولاریوم برابر یک روز کامل آفتاب گرفتن در ساحل است.

در این دوران مراقب کلاژن‌سازی باشید

در دوران جوانی و بین 20 تا 30 سالگی پوست همچنان زیبایی خود را حفظ کرده است. اما اگر با دقت بیشتری در آینه نگاه کنید رد چروک‌های ریزی که بر چهره‌تان نشسته است را می‌بینید. بنابراین وقتش رسیده است که مراقبت از پوست خود را شروع کنید. هر چه سن شما بالاتر برود کم کم پوست کلاژن و الاستین (که سبب انعطاف و نرمی پوست می‌شوند) و همین‌طور هیالورونیک اسید را از دست داده و رو به پیری می‌رود. اگر می‌خواهید پوست‌تان جوان بماند و چروک شدن آن را به تعویق بیندازید، برای مراقبت از آن وقت گذاشته و در همه حال از پوست خود محافظت کنید.

تمیز نگه‌داشتن پوست در سلامت آن بسیار موثر است به‌ویژه برای خانم‌هایی که مرتب از مواد آرایشی استفاده می‌کنند، پس به‌طور منظم با یک پاک‌کننده ملایم صورت‌تان را بشویید. برای این‌که پوست‌تان همیشه رطوبت و شادابی خود را حفظ کند استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده را فراموش نکنید. نور خورشید برای پوست بسیار مضر است بنابراین همیشه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

لکه‌های دوران بارداری

دوران بارداری علاوه بر تمام دردسرهای خاص خود عوارض پوستی هم به همراه دارد که می‌تواند در روحیه مادر باردار تاثیر منفی داشته باشد. نگران نباشید خیلی از این مشکلات در ماه‌های پایانی بارداری یا پس از زایمان از بین می‌روند. حدود 70درصد خانم‌های باردار ملاسما یا کلوسما می‌گیرند. تقریبا 90 درصد بر اثر ترشح زیاد ملانین دچار خال و لکه‌های پوستی می‌شوند. یکی دیگر از عارضه‌های پوستی دوران بارداری ماسک حاملگی است که به لکه‌های تیره روی صورت و بازوها گفته می‌شود. ماسک حاملگی در ماه‌های آخر بارداری محو می‌شود. اگر جوش می‌زنید یا اگزما دارید بدانید که این مشکلات پوستی در دوران بارداری تشدید می‌شوند. 90 درصد خانم‌ها در ماه‌های آخر بارداری به دلیل کشیده شدن لایه‌های زیرین پوست، دچار استزیا یا همان ترک پوست می‌شوند. حواس‌تان باشد اگر از بروز این عارضه پیشگیری نکنید، قابل درمان نیست و جای آن روی پوست شما باقی می‌ماند. بنابراین در طول دوران بارداری حتما از لوسیون و کرم‌هایی که حاوی آلفاهیدروکسی اسید هستند استفاده کنید تا از پیدایش این خطوط جلوگیری شود. شاید شما هم دیده باشید که روی پوست برخی از خانم‌های باردار لکه‌های بزرگ قرمز ایجاد می‌شود، این عارضه پوستی که پسوریازیس نام دارد احتمال بروزش در دوران بارداری وجود دارد و باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد.

این نکته را آویزه گوش کنید

نازک شدن پوست در سن بالا آسیب‌پذیری آن را زیاد می‌کند و خیلی از اوقات بدون این‌که حتی یادشان بیاید کی و چگونه، پوست‌شان به آسانی بریده یا کبود می‌شود. بسیاری از افراد مسن از خارش شدید پوست شکایت می‌کنند، گاهی این مشکل با مصرف داروهایی مانند رقیق کننده‌های خون قابل حل است. افراد در این سن نباید مصرف محصولات نرم‌کننده به ویژه آن‌هایی که لاکتیک اسید دارند را فراموش کنند.

آسیب‌پذیری پوست در سالمندی

با گذر عمر و رسیدن به سالمندی همان طور که بسیاری از توانایی‌های خود را از دست می‌دهیم پوست‌مان هم ضعیف، حساس و آسیب‌پذیر می‌شود. هر چه سن بالاتر می‌رود حساسیت پوست بیشتر می‌شود؛ حتی گاهی ممکن است دوخت لباس هم سبب آسیب پوست در سالمندان شود. افراد مسن بیشتر مستعد بیماری‌های پوستی مثل زونا، زخم‌های ناشی از خارش، حساسیت‌های پوستی، رگ‌های واریسی زخم‌های پا و درماتیت سبوره هستند. حتما دیده‌اید که پوست خیلی از افراد سالمند دچار لکه می‌شود، این لکه‌ها بیشتر مواقع یک ضایعه بی‌خطر هستند اما گاهی اوقات هم ممکن است علامت سرطان پوست باشند، بنابراین به آنها توجه کنید. نازک شدن پوست در سن بالا آسیب‌پذیری آن را زیاد می‌کند و خیلی از اوقات بدون این‌که حتی یادشان بیاید کی و چگونه، پوست‌شان به آسانی بریده یا کبود می‌شود. بسیاری از افراد مسن از خارش شدید پوست شکایت می‌کنند، گاهی این مشکل با مصرف داروهایی مانند رقیق کننده‌های خون قابل حل است. افراد در این سن نباید مصرف محصولات نرم‌کننده به ویژه آن‌هایی که لاکتیک اسید دارند را فراموش کنند. استفاده از کرم ضدآفتاب یکی از ضرورت‌های این دوران است زیرا نور خورشید به پوست نازک و حساس خانم‌های مسن به شدت آسیب می‌رساند. مراقبت‌های فیزیکی و استفاده از محافظ‌های مخصوص ساق پا خطر آسیب‌دیدگی‌های جزئی را در این افراد کاهش می‌دهد.

هورمون درمانی در دوران یائسگی

دوران یائسگی و تغییرات هورمونی تبعات زیادی برای خانم‌ها دارد. اگر به دوران یائسگی نزدیک شده‌اید یا در این دوران به سر می‌برید و موهای صورت‌تان زیاد شده است، نگران نشوید. در دوران یائسگی به دلیل افزایش هورمون‌های آندروژن موهای صورت خانم‌ها به ویژه اگر آفریقایی- آمریکایی، مدیترانه‌ای یا خاورمیانه‌ای باشند، بیشتر می‌شود. در این دوران با توجه به سن، منافذ پوست به دلیل تجزیه کلاژن باز می‌شود. بسیاری از خانم‌ها در دوران یائسگی از داروهای هورمونی استفاده می‌کنند، لازم است بدانید مصرف این داروها علاوه بر فواید عوارض خاص خود را دارد، اما مصرف استروژن‌های مکمل، خشکی پوست را کم کرده و آن‌ را نرم‌تر و منعطف‌تر می‌کند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.