نوشیدنی هایی که افسرده تان می کند

مصرف نوشیدنی‌های پروتئینی، بیش از آنچه که مفید باشد، ضرر می‌رساند. این نوشیدنی‌ها موجب افزایش وزن، تغییرات خلقی و حتی کم شدن عمر مصرف‌کننده می‌شوند.

محققان استرالیایی متوجه شده‌اند که اسید آمینه‌های موجود در پروتئین این نوشیدنی‌ها که باعث حجیم شدن ماهیچه‌ها می‌شوند، برای سلامت کلی بدن مضر هستند.

این دانشمندان می‌گویند مصرف بیش از حد فقط یک نوع پروتئین برای بدن ضرر دارد و می‌تواند سلامت فرد را به خطر اندازد.

از آنجایی‌که این روزها، جوانان بسیاری به داشتن تناسب اندام و ماهیچه‌های قوی متمایل شدند، این نوع نوشیدنی‌ها به وسیله ورزشکارها بسیار استفاده می‌شود. متاسفانه این افراد می‌خواهند خیلی سریع به اندام دلخواه‌شان دست پیدا کنند.

در بیشتر باشگاه‌های ورزشی، ورزشکارها به مصرف پروتئین زیاد و کربوهیدرات کم تشویق می‌شوند. مصرف زیاد کربوهیدرات‌ها باعث چاقی و تجمع چربی در بدن و تغییرات نامناسب هورمون انسولین می‌شود. از طرفی، وجود پروتئین برای تشکیل استخوان‌ها، ماهیچه‌ها و دیگر بخش‌های بدن بسیار ضروری است. کربوهیدرات‌‌ها و پروتئین‌ها، درشت‌مغذی هستند و این مواد غذایی به مواد‌های بد و خوب معروف شده‌اند.

اما مصرف بیش از حد پروتئین به شکل مکمل و نوشیدنی‌های رژیمی- آنگونه که به ورزشکارها توصیه می‌شودـ می‌تواند حتی خطرناک باشد.

این نوشیدنی‌ها یا پودرهای پروتئین حاوی پروتئین‌هایی به نام آمینواسید شاخه‌دار هستند که فقط مستقیما وارد ماهیچه‌ها نمی‌شوند و مصرف زیاد این پروتئین‌ها باعث تجمع آنها در خون و رقابت‌شان با پروتئین دیگری به نام تریپتوفان می‌شود. این پروتئین‌ها خود را به مغز می‌رسانند و اثرات متفاوتی روی آن می‌گذارند. به طور مثال، تریپتوفان در تولید هورمون سروتونین، که به هورمون شادی معروف است، نقش اساسی دارد.

وقتی مقدار پروتئین آمینواسید شاخه‌دار در خون زیاد شود، جای تریپتوفان در مغز را می‌گیرد و تولید هورمون سروتونین را دچار اختلال می‌کند. در نتیجه فرد با تغییرات خلق‌وخویی مواجه شده و افسرده می‌شود.

محققان می‌گویند سروتونین فقط هورمون شادی نیست، بدن ما برای تنظیم و کنترل اشتها، به این هورمون نیاز دارد. بنابراین کمبود آن در بدن موجب پرخوری و در نهایت چاقی می‌شود و بنابر بررسی‌های علمی، چاقی، از طول عمر افراد می‌کاهد.

به گزارش طبنا، محققان تاکید می‌کنند باید در کنار پروتئین آمینواسید شاخه‌دار، پروتئین‌های دیگری، مانند پروتئین تریپتوفان که در ماهی، مرغ، تخم مرغ، لوبیا، عدس، آجیل و سویا یافت می‌شود هم مصرف کرد تا بدن در حالت تعادل قرار بگیرد.

منبع: طبنا

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.