افزایش آمار سرطان با مصرف آب آلوده

پژوهشگران آمریکایی با کمک یک روش تحلیلی، تاثیر ترکیب آلاینده‌های سمی را بر آب آشامیدنی بررسی کردند.

به گزارش ردیت، آلاینده‌هایی که در آب وجود دارند، می‌توانند به بروز بیماری‌های بسیاری منجر شوند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این آلاینده‌ها می‌توانند عامل ۱۵ هزار نوع سرطان باشند. دانشمندان یک سازمان فعال در زمینه محیط زیست موسوم به " EWG" در پژوهش جدید خود، برای نخستین بار راهی برای بررسی آلودگی‌های سیستم عمومی آب ارائه داده‌اند.

دانشمندان EWG در این پژوهش، از یک روش تحلیلی جدید استفاده کردند که تأثیر مواد سرطان‌زا و دیگر آلاینده‌های سمی را بررسی می‌کند. آنها با استفاده از این روش، داده‌های مربوط به ۲۷۳۷ سیستم عمومی آب در کالیفرنیا را طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ مورد ارزیابی قرار دادند.

"تاشا استویبر" (Tasha Stoiber)، از دانشمندان EWG و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: روش ما، در ارزیابی تأثیر قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها بر سلامتی، متداول است اما پیش از این، هرگز برای ارزیابی آلودگی آب به کار نرفته بود. سیاست‌گذاران باید قوانینی را برای کنترل مواد شیمیایی که در آب وجود دارند، وضع کنند زیرا بررسی‌ها حاکی از این است که آلاینده‌های بسیاری در آب وجود دارند. در حال حاضر، بسیاری از انواع سرطان، ناشی از وجود آلاینده‌های شیمیایی هستند که ترکیب آنها از اثر انفرادی این آلاینده‌ها خطرناک‌تر است.

آب آلوده، معمولاً بیش از یک نوع آلاینده را در بر دارد اما پژوهش‌ها معمولاً آلاینده‌ها را به صورت انفرادی بررسی می‌کنند؛ در نتیجه تأثیر ترکیب چند آلاینده، مشخص نمی‌شود. دانشمندان EWG در بررسی خود، از این روش جدید استفاده کردند تا تأثیر چندین آلاینده ترکیب شده را بر سلامتی بررسی کنند.

"الگا نایدنکو" (Olga Naidenko)، از دیگر پژوهشگران این پروژه گفت: آلودگی آب، یک مشکل مهم و جدی به شمار می‌رود و ما باید چاره‌ای برای پاکسازی آب‌های آلوده پیدا کنیم. این روش جدید ارزیابی در صورت موفقیت، پیشرفت قابل توجهی در زمینه بهبود سلامت عمومی به شمار خواهد رفت. شاید جوامع و سیاست‌گذاران نیز با کمک این روش ارزیابی بتوانند بهترین راهبردها را برای پاکسازی آب آشامیدنی پیدا کنند.

وی افزود: در شهرهای بزرگی مانند کالیفرنیا که جمعیت آنها بیش از ۱۰۰۰ نفر است، قرار گرفتن در معرض سمومی از جمله آرسنیک، یکی از بزرگترین عوامل افزایش سرطان به شمار می‌رود. برای فراهم کردن آب آشامیدنی سالم در این جوامع، نیاز به زیرساخت‌ها و منابع لازم احساس می‌شود.

این پژوهش، در مجله " Environmental Health" به چاپ رسید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.