درمان افسردگی با هر آنچه که در آشپزخانه تان دارید
رکنا: افسردگی در جهان رو به پیشرفت است. برای اینکه از این اختلال روحی روانی کمترین آسیب را ببینید مواد غذایی که در این مطلب آورده شده را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: بهترین مواد غذایی برای درمان افسردگی شامل آنتی اکسیدانها، ویتامین C، ویتامین E است.
خدیجه رحمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مواد غذایی مفید برای درمان افسردگی اظهار کرد: بهترین مواد غذایی برای رفع افسردگی شامل آنتی اکسیدان یا به اصطلاح آنتی استرس است مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان به چند دسته تقسیم میشوند.
وی افزود: دسته اول مواد آنتی اکسیدانی شامل بتاکاروتن است که منابع غذایی آن سبزیجات و میوههای زرد رنگ مانند هویج، کدو تنبل، طالبی، خربزه، زردآلو، هلو و شفتالو است؛ این میوههای زرد رنگ هرچه تیرهتر باشند بتاکاروتن بیشتری دارند.
اهمیت ویتامین C در سبزیجات تازه
رحمانی بیان کرد: آنتی اکسیدان دوم ویتامین C است؛ مواد غذایی حاوی این ویتامین شامل مرکبات، کیوی، توت فرنگی، گوجه فرنگی، انواع فلفل و فلفل دلمهای است؛ به طور کلی میوه و سبزیجات تازه دارای اهمیت زیادی از نظر ویتامین C هستند، زیرا این ویتامین ناپایدار است و سریعا از بین میرود.
بیشتر بخوانید: افسردگی چیست و چند نوع دارد؟ + معرفی علائم جسمی افسردگی
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: ویتامین E سومین آنتی اکسیدان است که شامل مغزهایی مانند پسته، گردو، بادام، دانهها مثل کدو، تخمه آفتابگردان و جوانه گندم و همچنین روغنهای گیاهی که در صنعت به آنها ویتامین اضافه میشود.
نقش مصرف اسیدچرب امگا ۳ در کاهش افسردگی
وی گفت: استفاده از اسیدهای چرب امگا ۳ روش دیگر برای مقابله با افسردگی است؛ مطالعات نشان داده در جوامعی که اسید چرب امگا ۳ بیشتری مصرف میکنند، بروز افسردگی کمتر است.
رحمانی اظهار کرد: اسید چرب امگا ۳ در مواد غذایی، شامل انواع ماهیهای چرب مثل سالمون، ساردین و تن، تخمه بذرکتان، مغزها به ویژه گردو، روغنهای کانولا، سویا و زیتون میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف ویتامین D در درمان افسردگی دارای اهمیت بالایی است به همین دلیل افرادی که مبتلا به افسردگی هستند در ابتدا باید از نظر این ویتامین مورد بررسی و چکاپ قرار بگیرند؛ زیرا ویتامین D در تمام سلولهای بدن و گیرندههای مغز وجود دارد و اگر مقدار آن در بدن کم باشد موجب افسردگی خواهد شد.
وی اظهار کرد: مصرف سلنیوم هم برای درمان افسردگی بسیار کمک کننده است؛ این ماده در حبوبات، لبنیات کم چرب، غذاهای دریایی و غلات کامل یافت میشود.
رحمانی گفت: یکی از راههای پیشگیری از افسردگی جلوگیری از افت قند خون و بهترین راه حل برای کنترل قند خون استفاده از کربوهیدراتهای پیچیده مثل نان سبوس دار و حبوبات است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: غذاهای غنی از پروتئین از جمله گوشت لخم، حبوبات، لبنیات شامل ماست، شیر و پنیر و تخم مرغ باید در هر وعده غذایی وجود داشته باشند؛ همچنین حفظ وزن نرمال، داشتن ورزش مناسب و استفاده از آب به مقدار کافی در درمان افسردگی بسیار موثر است.
وی اظهار کرد: از آنجایی که تمام واکنشهای بدن در آب انجام میشوند بنابراین کمبود آب در بدن مشکل ایجاد میکند و باعث بیماریهایی از جمله افسردگی میشود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر