مراقبت از پوست که هر مردی باید بداند
رکنا: مراقبت از پوست جنسیت نمی شناسد و این توصیه ها به مردانی است که خواهان زیبایی هستند.
بافت پوستی مردان نسبت به زنان از کلاژن بیشتری برخوردار بوده و غدد چربی در پوستشان بیشتر است در نتیجه پوست چربتری دارند.
آقایان به اندازه بانوان به سلامت پوستشان اهمیت نمیدهند، به همین دلیل نمیدانند پوست در مواجهه با عوامل محیطی و استرسهای شغلی دستخوش تغییراتی میشود که باید این تغییرات را کنترل کرد، شاید دلیل بی اهمیتی مردان به پوست این باشد که نمیدانند مراقبت از پوست را باید از کجا آغاز کرد.
برای آشنایی آقایان با شیوههای مراقبت از پوست و پیشگیری از بروز بیماری در این اندام با مجتبی قمری متخصص پوست و مو عضو انجمن متخصصان ایران گفتوگو کردیم.
قمری اظهار کرد: پوست در دوران جنینی شکل میگیرد و در طول عمر هر فرد بر اساس نوع زندگی، شغل و همچنین میزان فعالیت فیزیکی دچار تغییراتی میشود؛ این عوامل گاها بیماری و مشکلاتی برای پوست ایجاد میکند.
وی ادامه داد: سبک زندگی مردان از دوران بلوغ میتواند آسیبهای جدی به پوست وارد کند، استرس و اختلالات روانی تاثیر زیادی در ایجاد جوش و دیگر بیماریهای پوست مانند حساسیتهای پوستی در مردان میشود.
قمری بیان کرد: پوست آقایان نماد شخصیت آنها در جامعه است و تحت تاثیر فاکتورهایی مانند ژنتیک و سبک زندگی است؛ به دلیل سبک زندگی ناسالم پوست اغلب آقایان بسیار زودتر از سنشان پیر و یا دچار بیماریهای مختلف میشود.
این متخصص پوست و مو بیان کرد: وضعیت پوست در هر فرد متفاوت است؛ به طوری که پوست یک مرد ورزشکار در مقایسه با فردی که همیشه در معرض استرسهای شغلی است، سالمتر است.
وی افزود: میزان ترشح هورمون آندروژن و تستوسترون وجه تمایز بزرگ پوست در مردان است، با افزایش ترشح این هورمون، مو در بدن آقایان از جمله صورت رشد میکند و همین امر باعث ایجاد تفاوت پوست مردان و زنان است؛ هورمون تستوسترون باعث زخیم شدن و رشد مو در قفسه سینه، زیر بغل، روی دست و پاهای مردان و پوست میشود، هنگام رشد مو روی پوست صورت، گیر کردن مو بین منافذ پوست باعث ایجاد جوش صورت میشود.
کاهش ترشح هورمون آندروژن در دوران میانسالی
قمری اضافه کرد: ترشح هورمون آندروژن در دوران بلوغ آقایان شدت مییابد، ترشح این هورمون در دوران میانسالی و کهنسالی کاهش پیدا میکند که تاثیرات منفی زیادی بر پوست آقایان دارد و منجر به بروز بیماریهای مختلف پوستی مانند جوش صورت یا آکنه میشود.
قمری ادامه داد: هورمون DHT باعث ریزش مو در مردان میشود به همین دلیل آنها باید هزینههای هنگفتی را برای کاشت مو بپردازند.
تاثیر عوامل محیطی در ایجاد مشکلات پوستی مردان
وی ادامه داد:در صورتیکه آقایان کمتر در معرض عوامل محیطی قرار بگیرند، دچار آسیبهای کمتر پوستی میشوند، در غیر این صورت این عوامل محیطی میتوانند تولید کلاژن را در سطح پوست کاهش دهند و همین مسئله باعث افتادگی پوست آقایان میشود.
قمری اظهار کرد: کلاژن پوست در آقایان ضخیمتر و قویتر است و حالت الاستیک آن به صورت پیچیدهتری بروز میکند؛ علیرغم این ضخامت بالا در پوست مردان، آمار سرطانهای بدخیم پوستی در آقایان بیشتر است.
وی گفت: ترشح هورمون تستوسترون عامل افزایش ترشح چربی بر روی پوست بدن مردان است و این مسئله باعث بروز آسیبهای پوستی در مردان خواهد شد.
قمری یادآوری کرد: ترشح آندروژن نیز باعث بو دار شدن عرق آقایان میشود؛ در مردانی که از مواد انرژیزا استفاده میکنند، آکنه التهابی سبب برش در پوست میشود که التیام پیدا نمیکند.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر