سبزی شگفت انگیز با هزاران خاصیت برای سلامتی

اسفناج یکی از سبزی‌های برگ سبز است که چند هزار سال پیش در نواحی آسیای مرکزی و جنوب غربی آسیا کشت شده است. طبع این سوپر سبزی، سرد است و بهترین نوع آن در فصل زمستان و اوایل فصل بهار رشد می‌کند. این سبزی دارای بیش از ده آنتی‌اکسیدان و مقادیر قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی از جمله ویتامین C، ویتامین A و منگنز، روی، آهن، کلسیم و سلنیوم و کلروفیل و کلروپلاست است که برای سلامت پوست و مو و جلوگیری از بیماری‌ها مفید است. در این مقاله می‌خواهیم درباره خواص اسفناج صحبت کنیم. با ما همراه باشید.جلوگیری از سرطان

براساس تحقیقات، مصرف سبزیجات برگ سبز و انواع کلم‌ها به طرز چشم‌گیری از بروز سرطان جلوگیری می‌کند. این سبزیجات در پیشگیری از ابتلا به چند سرطان مثل سرطان‌ روده‌ بزرگ، سرطان پستان و سرطان پروستات نقش دارد. اسفناج در حقیقت موجب کاهش روند سلول‌های سرطانی می‌شود.چون با داشتن آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل نئوزانتین و ویولازانتین جلوی آسیب‌ رسیدن به دی‌ان‌ای را می‌گیرد. کارتنوئید موجود در اسفناج از بروز جهش در سلول‌ها جلوگیری می‌کند. جهش سلولی عامل ایجاد و رشد سلول‌های سرطانی است.

اسفناج حاوی رنگ‌دانه‌هایی مثل کلروپلاست و کلروفیل است که خود ضد سرطان هستند و مواد سرطان‌زا را از بدن خارج می‌کند.

جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی

یکی از فاکتور‌های پرخطری که در بدن وجود دارد، التهاب است که نشانه‌ای از ابتلای بدن به بیماری‌های قلبی است. محققان نتیجه گرفتند که نیتریک اسید موجود در این سوپر سبزی به بهبود گردش خون و کاهش فشار خون کمک نقش دارد. آنتی‌اکسیدان‌های اسفناج هم عاملی برای کاهش التهاب بدن هستند.

علاوه بر این‌ها ترکیباتی که در اسفناج هستند، مواد مضری که داخل رگ‌ها تولید می‌شوند را پاک می‌کنند و سطح کلسترول را پایین می‌آورند. فیبر موجود در اسفناج باعث کاهش کلسترول و کاهش جذب گلوکز می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی دیگر از خواص اسفناج ، تقویت سیستم ایمنی بدن است. اسفناج منبع غنی‌ای از ویتامین آ و ث است که هر دوی آن‌ها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. خواص آنتی‌اکسیدانی این ویتامین‌ها سیستم بدن را در برابر هر گونه ویروس، باکتری تقویت می‌کند. از طرفی کاهش التهاب باعث کاهش آسیب سلولی و سالم نگه داشتن دستگاه گوارش می‌شود.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در اسفناج از بروز ابتلا به بیماری‌های لثه و عفونت دهان و دندان جلوگیری کرده و برای سلامت چشم وپوست صورت مفید هستند.

جلوگیری از دیابت

از خواص اسفناج ، جلوگیری از دیابت را هم می‌توان نام برد. استروئید‌های موجود در اسفناج، متابولیسم گلوکز را افزایش می‌دهد. به این ترتیب قند خون ثابت مانده و بالا نمی‌رود.

ترکیبات موجود در اسفناج خطر عوارض دیابت را کاهش می‌دهد. بیماران دیابتی ممکن است به‌خاطر ناراحتی‌شان به بیماری‌هایی دیگری‌ مثل ناراحتی قلبی، کوری، اختلالات عصبی، احساس بی‌حسی در دست‌وپا و… مبتلا شوند. اسفناج موجب پیشگیری از این بیماری‌ها می‌شود.

کمک به سلامت استخوان‌ها

اسفناج منبع خوبی از ویتامین K است که یکی از عوامل ساخت استخوان است. این ویتامین برای سالم نگه‌داشتن اسکلت‌بندی ضروری است و برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان و شکستن استخوان‌ها مفید است.

محافظت از UV و سلامت پوست

نشان داده شده است که اسفناج به حفاظت از پوست در برابر اشعه‌های مضر فرابنفش کمک می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در اسفناج مثل لوتین، و کورستین هر دو برای حفاظت از پوست از برابر آفتاب و نیز خارش پوست، اگزما، پوستی خشک و دیگر بیماری‌های پوستی مفید هستند.

میزان بالای ویتامین A به مرطوب ماندن پوست کمک می‌کند. علاوه بر این، مقدار بالای ویتامین C در اسفناج به حفظ مناسب محتوای چربی پوست کمک می‌کند. اگر مصرف مواد غذایی‌ حاوی آنتی‌اکسیدان، مانند اسفناج را در برنامه‌ی غذایی روزانه‌ی خود قرار دهید، سرعت تولید سلول‌های پوستی را بالا می‌برید و تولید کلاژن را در پوست‌تان تحریک می‌کنید.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید