پیشگیری از پوسیدگی دندان ها با یک ماده خانگی

کارشناس بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت اراک گفت: استفاده از محلول جوش شیرین مانع از اسیدی شدن دهان و تخریب دندان‌ها می‌شود.

حسن شانقی با تاکید بر اینکه اولین و ساده‌ترین راه برای داشتن دندانی سالم توجه ویژه به مباحث پیشگیرانه است، اظهار کرد: در حال حاضر تمرکز مجموعه بهداشتی معطوف به ارائه خدمات پیشگیرانه است.

وی یکی از اقدامات اساسی در این راستا را تلاش در جهت کاهش میزان پوسیدگی و بیماری‌های دهان و دندان عنوان کرد و گفت: قطعا برای به نتیجه رسیدن چنین برنامه‌ای نیاز است که از سنین کودکی اقدامات را در پیش گرفته و با توجه به اهمیت دندان‌های شیری جهت حفظ آنها تلاش کنیم.

شانقی تصریح کرد: سلامت دندان‌ها منوط به تغذیه سالم است، سلامت جسمی افراد نیز منوط به داشتن دندان‌های سالم و عاری از هرگونه پوسیدگی است. تغذیه درست نه تنها سلامت دندان‌ها بلکه رشد مناسب فرد را به دنبال دارد. به همین دلیل عادت دادن کودکان به تغذیه مناسب مسلما سلامت دهان و دندان و جسم را موجب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه سلامت دندان‌ها در سنین کودکی مانعی در برابر بی‌نظمی دندان‌ها در دوران بزرگسالی است، گفت: گروه هدف ما کودکان زیر ۱۴ سال هستند؛ چراکه در این سنین سلامت دندان‌ها پایه‌ریزی می‌شود اما، با توجه به مصرف زیاد برخی مواد مانند مواد قندی از جانب این گروه سنی باید اقدامات و برنامه‌های جدی برای سلامت دهان و دندان آنها در پیش گرفت.

این کارشناس بهداشت دهان و دندان در خصوص عواقب مصرف مواد قندی عنوان کرد: مواد قندی در دهان تبدیل به اسید می‌شود و مینای دندان را از بین می‌برد؛ به نحوی که بعد از گذشت سه تا پنج دقیقه از مصرف مواد قندی، باکتری‌های داخل دهان این مواد را به اسید تبدیل می‌کنند و در صورت شست‌و‌شو نشدن دهان و دندان این اسید طی ۱۰ دقیقه تخریب مینای دندان را آغاز می‌کند. در صورتی که حتی با شست‌وشو به وسیله آب می‌توان مانع تخریب مینای دندان شد.

وی با اشاره به اینکه صرفا مواد قندی تخریب مینای دندان را ایجاد نمی‌کنند، بلکه مواد ترش و اسیدی نیز بسیار سریع‌تر عمل تخریب را دنبال می‌کنند، افزود: مصرف مواد اسیدی و ترش مانند لواشک و برخی میوه‌ها مستقیما و بدون صرف زمان تخریب را منجر می‌شوند؛ در حالی که شست‌وشوی دهان بلافاصله پس از مصرف مواد اسیدی مانع این تخریب خواهد شد.

شانقی اضافه کرد: علاوه بر آب می‌توان از برخی آنتی‌اسیدها به منظور شست‌وشوی دندان‌ها استفاده کرد. بهترین گزینه استفاده از محلول جوش شیرین و قرقره آن است؛ حتی خانم‌های باردار به دلیل رفلکس معده و بالا آمدن اسید در دوران بارداری و همچنین تورم لثه‌ها بیشتر دچار تخریب دندان می‌شوند. به همین دلیل استفاده از جوش شیرین به دلیل قلیایی بودن بهترین گزینه برای جلوگیری از اسیدی شدن فضای دهان و رفع التهاب است.

وی با بیان اینکه در دوران کودکی بهتر است از فلورایدتراپی برای شست‌وشوی دهان و دندان استفاده کرد، گفت: البته همه محصولات فلوراید مانند دهان‌شویه و حتی ژل فلوراید را می‌توان برای همه گروه‌های سنی استفاده کرد و حتی از خمیردندان‌ها و آدامس‌های حاوی فلوراید نیز بهره برد.

کارشناس بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت اراک برخی غذاهای دریایی و همچنین چای سیاه را سرشار از فلوراید دانست و افزود: مصرف این مواد می‌تواند سلامت دندان‌ها را به دنبال داشته باشد و چای سیاه به دلیل اینکه منبع خوبی از فلوراید است، به هیچ عنوان تخریب و زردی برای دندان ایجاد نمی‌کند و نمی‌توان منعی در استفاده از آن قائل شد.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید