لنزی که آسیبهای چشمی را درمان میکند
رکنا: یک محقق استرالیایی، یک لنز سلولی تماسی تولید کرده است که میتواند برای درمان زخمهای قرنیه استفاده شود.این بانداژ از غشای آمنیوتیکی جفت انسان ساخته میشود.
به گزارش رکنا، با این که استفاده از این باند به ترمیم چشم کمک میکند اما وی در حال توسعه روشی جایگزین برای ترمیم قرنیه است.
«لنز تماسی» یا «عدسک» یک عدسی نازک پلاستیکی است که روی قرنیه چشم قرار میگیرد و میتواند هم جنبه پزشکی و هم زیبایی داشته باشد. قرنیه چشم تنها عضوی در بدن است که اکسیژن را مستقیماً از هوا دریافت میکند لذا لنز باید قابلیت عبور اکسیژن از خود را داشته باشد تا چشم دچار کمبود اکسیژن و نهایتا آسیب قرنیه نشود.
غشاهای آمنیوتیکی معمولا آثار ضدالتهابی و ضدعفونی دارند. علاوه بر آن، عوامل رشدی در این غشا وجود دارد که باعث بهبود زخم میشود.«دامین هارکین»(Damien Harkin) استاد دانشگاه «کوئینزلند»(Queensland) استرالیا و محقق این پروژه اظهار کرد، این آثار ضدالتهابی و ضدعفونی در هر نمونه ای متفاوت است.
«زخم قرنیه» یک وضعیت التهابی است که در موارد عفونی لایه اپیتلیوم قرنیه و در پارهای موارد استروما را درگیر میکند. زخم قرنیه یک بیماری شایع در انسان است و به ویژه در مناطق استوایی و بین کشاورزان شیوع بیشتری دارد.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید
ارسال نظر