ماده غذایی که ضریب هوش جنین را افزایش می دهد

برخی خوراکی‌ها خواص درمانی منحصر به فردی دارند که سبب می‌شود مصرف آن‌ها در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین بسیار مفید باشد.کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند مصرف تخم مرغ در دوران بارداری به وسیله مادر می‌تواند سبب افزایش ضریب هوشی جنین (IQ) شود.

تخم مرغ دارای ماده‌ای به نام کولین است که در خوراکی هایی همچون گوشت قرمز، ماهی، مرغ و دانه‌های آجیل نیز وجود دارد.کولین سبب افزایش حافظه و توانایی نوزاد برای پردازش اطلاعات می‌شود، به همین دلیل کارشناسان به مادران باردار که دارای حساسیت به تخم مرغ نیستند توصیه می‌کنند روزانه یک الی 2 عدد تخم مرغ مصرف کنند.

یک عدد تخم مرغ دارای ۱۱۵ میلی گرم کولین است و برای حفظ سلامت مادر، تقویت او و نیز افزایش توان ذهنی جنین بسیار مفید است.

با وجود خواص فوق العاده مصرف تخم مرغ برای سلامتی Health مادر باردار، اما بسیاری از آن‌ها به دلیل ویار بارداری، بی علاقگی به طعم تخم مرغ، حساسیت و یا ترس از بالارفتن کلسترول خون مقدار کمی تخم مرغ در این دوران مصرف می‌کنند.

به تازگی در پژوهشی مشابه دانشمندان دریافتند مصرف تخم مرغ روزانه یک عدد به مدت 6ماه می‌تواند اثر‌های مفیدی بر رشد جسمانی و ذهنی کودکان داشته باشد و سبب تیزهوشی آن‌ها شود.

تخم مرغ دارای اسید‌های چرب مفید، پروتئین، کولین، ویتامین A. و B۱۲ و سلنیوم است که برای تقویت و سلامت افراد دررده‌های سنی مختلف مناسب است.

کارشناسان دریافتند کلسترول تخم مرغ برای بدن مضر نیست اما روغن‌هایی که در طبخ و سرخ کردن غذا از آن‌ها استفاده می‌شود دارای ترکیب‌هایی هستند که سبب بالا رفتن کلسترول خون می‌شود و به همین دلیل توصیه می‌شود افراد از خوراک‌های پخته، بخار پز و کبابی استفاده کنند.

پژوهشگران در این آزمایش ۲۶ زن را که در سه ماهه سوم بارداری خود بودند مورد بررسی قرار دادند و در رژیم غذایی آن‌ها مصرف تخم مرغ را قرار دادند؛ سپس میزان هوش، واکنش به محیط و تست هوش متناسب با سن نوزادان این مادران در ماه‌های ۴، ۷، ۱۰ و ۱۳ ماهگی را بررسی کردند و با سایر نوزادان مقایسه کردند؛ نتیجه منحصر به فرد بود زیرا نوزادانی که مادران آن‌ها تخم مرغ مصرف کرده بودند از ضریب هوشی بسیار بالاتری برخوردار بودند.

در کنار مفید بودن تخم مرغ برای سلامتی بانوان باردار باید در انتخاب نوع تخم مرغ و مصرف آن دقت کنند؛ از مصرف تخم مرغ‌های محلی که در یخچال نگهداری نشده اند خودداری کنید، تخم مرغ را به طور کامل پخته یا به صورت نیمرو، املت یا با سایر خوراکی‌ها مصرف کنید.از خوردن تخم مرغ عسلی که هنوز به طور کامل سفت نشده است خودداری کنید، زیرا می‌تواند سبب ابتلای شما به باکتری سالمونلا و بیماری‌های ناشی از آن شود؛ ازجمله عارضه‌های جانبی ابتلا به باکتری مرگبار سالمونلا می‌توان ناهنجاری‌های مادرزادی و حتی سقط جنین را نام برد.

مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه در کافی شاپ یا رستوران‌ها در این زمان توصیه نمی‌شود، زیرا احتمال خوب پخته نشدن و ابتلا به باکتری سالمونلا وجود دارد.

همچنین نیمرو و املت نیز باید به طور کامل پخته و تخم مرغ سفت شود تا از ابتلا به بیماری‌ها جلوگیری شود؛ درصورت ابتلا به آلرژی به تخم مرغ و یا فرآورده‌هایی که در آن‌ها تخم مرغ استفاده شده است مانند کیک یا بیسکوئیت مادر باردار باید با مشاوره با متخصص و کارشناس تغذیه جایگزین مناسبی برای آن پیدا کند.

این پژوهش به وسیله دانشمندان دانشگاه کُرنل (Cornell University) آمریکا انجام شده است و در مجله زیست شناسی تجربی (the Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology) به چاپ رسیده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی