خداحافظی با محبوب‌ترین نوشیدنی جهان

تغییرات آب و هوایی و اقلیمی در کره زمین سبب افزایش دمای کره زمین و دگرگونی الگو‌های بارندگی شده است که تداوم این حالت می‌تواند سبب از بین رفتن درختان قهوه شود.افزایش درجه حرارت و خشکسالی، وجود آفت نیز یکی دیگر از دلایل آسیب دیدن قهوه‌ها و کاهش میزان برداشت فصلی آن‌ها در آینده است.

براساس پژوهش‌ها تا سال ۲۱۰۰ بیش از ۵۰ درصد از زمین‌هایی که اکنون زیر کشت قهوه هستند از بین می‌روند و به این ترتیب میزان عرضه قهوه در سراسر دنیا کاهش محسوسی پیدا می‌کند.

کشور اتیوپی ششمین تولید کننده بزرگ قهوه در دنیا تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۶۰ درصد میزان تولید قهوه خود را از دست می‌دهد.قهوه یکی از نوشیدنی‌های بسیار مفید برای سلامت بدن است و می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله مشکلات کبدی، گرفتگی عروق و شریان‌های خونی، سرطان، گردش خون نامنظم، نارسایی قلبی و سکته مغزی جلوگیری کند.افرادی که قهوه می‌نوشند انرژی کسب کرده تمرکز بیشتری برروی کار خود پیدا می‌کنند، این نوشیدنی همچنین در جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر و بروز پیری زودرس موثر است.

کارشناسان اثر قهوه بر حفظ سلامت و جلوگیری از ابتلا به بیماری را برروی بیش از ۵۲۳ هزار و ۳۳۰ فرد دانمارکی بزرگسال در رده سنی ۳۵ سال بررسی کرده و دریافتند نوشیدن میزان استاندارد قهوه حاوی کافئین می‌تواند سبب افزایش طول عمر وجلوگیری از بروز بیماری شود.

براساس آمار‌ اروپایی‌ها بیش از یک سوم میانگین مصرف جهانی قهوه را در اختیار دارند و رده‌های بعدی در اختیار کشور چین و کانادا است.یکی از دلایل ایجاد بحران در صنعت قهوه فشار شدید کشور‌های اروپایی به کشور‌های دارنده دانه قهوه برای تولید بیشتر این ماده است.

اکنون قهوه دربیش از ۶۰ کشور جهان کشت می‌شود و منبع اصلی کسب درآمد بیش از ۲۵ میلیون انسان در سراسر دنیا است.برزیل، ویتنام و کلمبیا بزرگترین تولید کنندگان قهوه در جهان هستند و تجارت این ماده پس از نفت رتبه دوم مبادلات تجاری را در جهان دارد.اکنون تجارت قهوه در دنیا ارزشی برابر با ۱۰۰ میلیارد دلار دارد.

اکنون بیش از ۹۰ درصد از زمین‌های کشاورزی کشور‌های آمریکای لاتین زیر کشت قهوه است و نابودی زمین‌های زراعتی در سال‌های آینده می‌تواند سبب قفر و بی کاری مردم این کشور‌ها شود.

افزون بر قهوه کارشناسان تخمین زده‌اند که دانه‌های کاکائو نیز درسال‌های آینده تولید چندانی نخواهند داشت و این سبب گرانی و کمبود این خوراکی خوش طعم وفوق العاده محبوب می‌شود.

کارشناسان امیدوار هستند پیشرفت‌های علمی این اجازه را به کشاورزان بدهد که در کشور‌های سردسیر، چون کانادا در آینده به کشت قهوه بپردازند و به این ترتیب توازن توزیع قهوه در جهان را ثابت نگه دارند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی