این سلاح مخفی در مبارزه با آلودگی های پلاستیکی در اقیانوس زندگی می کند
رکنا: کریل ها جزو زنجیره های غذایی در دریاها به شماز می روند که با آلودگی پلاستیکی اقیانوس ها مبارزه می کنند.
کریلها اگرچه در قعر زنجیره غذایی قرار دارند ولی میتوانند سلاحی مخفی در مبارزه با تهدید رو به رشد آلودگیهای پلاستیکی در اقیانوسهای جهان باشند.
تحقیقات جدید نشان میدهد که این زئوپلانکتونهای کوچک قادرند میکروپلاستهای کوچکتر از پنج میلیمتر را هضم و در اشکال کوچکتر به محیط زیست دفع کنند.
آماندا داوسون، نویسنده این مطالعه در هنگام کار بر روی پروژهای شامل میکروبیدها – پلیاتیلنهای پلاستیکی که اغلب در لوازم آرایشی مانند اسکرابها به کار میرود – در آکواریوم کریلهای قطب جنوبی استرالیایی به منظور بررسی اثرات سمی این آلودگیها بطور اتفاقی به این نتیجه برخورد که کریلها واقعا پلاستیک را تجزیه میکنند.
به گفته داوسون، کشف مفهوم دقیق این فرآیند دشوار است اما به نظر میرسد با توجه به اینکه پلاستیکهای موجود در اقیانوسها در حال حاضر شکننده و سست هستند، تجزیه آنها برای کریلها راحتتر شده است.
مطالعات نشان میدهند، هر ساله بیش از هشت میلیون تن زباله پلاستیکی وارد اقیانوسها میشود که بابت آسیب زدن به اکوسیستمهای دریایی و کشتن Killing یک میلیون پرنده دریایی، صدهزار پستاندار دریایی و همچنین تعداد نامحدودی ماهی میلیاردها دلار خسارت وارد میکند.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، سال گذشته بر اساس یک مطالعه صورت گرفته اعلام کرد در صورتیکه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگیرد تا سال ۲۰۵۰ تعداد زبالههای پلاستیکی شناور در آبها بیشتر از ماهیها میشود.
این نخستین باری است که دانشمندان تجزیه میکروپلاستیکها توسط سخت پوستان را مورد آزمایش قرار دادهاند و یافتهها نشان میدهد قطعات دفع شده توسط آنها بطور متوسط ۷۴ درصد کوچکتر از دانههای اصلی بوده و برخی قطعات نیز تا ۹۴ درصد کوچکتر شدهاند. همچنین ممکن است زئوپلانکتونهای دیگر با سیستمهای گوارشی مشابه نیز قادر به تجزیه میکروپلاستیکها باشند. اما داوسون با اشاره به اینکه ممکن است این سموم به زنجیره غذایی اضافه شوند، این پدیده را شمشیری دو لبه نامید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کریلها زئوپلانکتونهایی بیمهره بوده که در دستههای عظیم در اقیانوسهای سراسر جهان شناورند. این جانوران که به اندازه یک گیره کاغذ هستند تا ۱۰ سال عمر میکنند و یکی از فراوانترین گونههای جانوری محسوب میشوند.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر