زبان سرخه‌ای در فهرست آثار ملی ثبت شد

حسین خواجه بیدختی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود گویش‌های مختلف در استان سمنان اظهار داشت: استان سمنان به علت داشتن گویش‌های مختلف به جزیره لهجه‌ها اشتهار دارد و در این میان زبان سرخه‌ای نیز جایگاه خاصی دارد که در فهرست آثار فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید.

وی با بیان اینکه زبان سرخه‌ای به‌شماره 1398 در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده است تصریح کرد: زبان سرخه‌ای دارای ساختار دستوری متفاوت است و می‌توان گفت برای فارسی زبانان و غیرسرخه‌ای ها غیر قابل فهم است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه تلاش زیادی برای ثبت زبان سرخه‌ای در فهرست آثار فرهنگی ناملموس کشور انجام شده است به دیگر ویژگی‌های این زبان منحصر به فرد اشاره کرد و افزود: زبان سرخه‌ای در سال‌های دفاع مقدس کاربرد زیادی داشته و رزمندگان به علت غیرقابل فهم بودن این زبان از آن برای انتقال پیام‌ها استفاده می‌شد.

خواجه بیدختی با بیان اینکه ثبت این زبان در فهرست آثار فرهنگی ناملموس کشور بسیار ضروری بود افزود: برای حفظ برخی آثارفرهنگی کشور و از جمله زبان ثبت ملی ضروری به نظر می‌رسد.

وی با بیان اینکه تعدادی از آثار معنوی استان سمنان ثبت آثار ملی شده است افزود: تعداد زیادی از آثار معنوی استان شامل مراسم معنوی، صنایع دستی، فنون سنتی و مواردی از این دست در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه به جز زبان برخی از آثار معنوی استان نیز در فهرست آثار فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده است به برخی از این آثار اشاره کرد و افزود: مراسم گل غلتان نوزاد در دامغان، نذر سمنو پزان در سمنان، تهیه آب دعا در شاهرود، آئین‌های مرتبط با ازدواج در استان، نخل‌گردانی در مهدی‌شهر و شهمیرزاد از جمله مراسم معنوی ثبت شده در فهرست ملی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.