مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور فاتب :
50 درصد از بهبود یافتگان کرونا از مشکلات روحی و روانی شکایت دارند،
حوادث رکنا: ز ابتدای شیوع کووید 19 در کشور، کارشناسان همواره درباره پیامدهای روحی و روانی این بیماری بر گروه های مختلف مردم صحبت و اعلام کردند که بیش از 50 درصد از بیماران ترخیص شده، از مشکلات روحی و روانی رنج می برند
به گزارش رکنا، روانشناسان می گوید: نتایج بررسی های انجام شده نشان می دهد اغلب افراد از میان کسانی با تحصیلات میانی در حد دیپلم و زیر دیپلم هستند. همچنین کسانی که مدت زمان اقامت آن ها در بیمارستان زیاد بوده و افرادی که دارای بیماری زمینه ای بودند، بیشتر دچار مشکلات روحی و روانی شده اند. این مشکل در آقایان شایع تر از خانم ها بوده و اغلب افراد در گروه سنی بین 40 تا 50 سال قرار داشتند.
توصیه های پیشگیری از عوارض روانی
نخستین روش و مهم ترین آن برای پیشگیری از این اتفاق این است که افراد به کرونا مبتلا نشوند تا درگیر عوارض پس از بهبودی آن هم نشوند. مردم نکات بهداشتی را رعایت کرده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
نکته بعدی در پیشگیری و کاهش احتمال ابتلا به مشکلات روحی و روانی این است که اصراری بر افزایش زمان بستری در بیمارستان وجود نداشته باشد. یعنی طول زمان بستری در بیمارستان به حداقل زمان ممکن برسد. از طرفی، مشکلات روحی و روانی افراد ممکن است در یک بازه خفیف یا شدید باشد، افرادی که دچار مشکلات شدید تر هستند، باید تحت مراقبت و خدمات روانپزشکی قرار گیرند.
بهزیستی و نظام روانشناسی برای آموزش و آگاهی رسانی وارد شوند
روانشناسان با اشاره به این که این افراد باید آموزش ببینند و بسته های آموزشی در اختیار آن ها قرار گیرد، می گویند: خود افراد باید نسبت به این مسئله آگاه باشند. باید بدانند که پس از بهبودی ممکن است تاب آوری آن ها نسبت به مسائل کم شود، آستانه تحمل آن ها پایین بیاید و بیشتر و زودتر عصبانی یا ناراحت شوند.
اگر این افراد نسبت به این مسائل آگاهی و اشراف داشته باشند، می توانند به خود کمک کنند تا عوارض ناشی از این مسئله کمتر شود. از سوی دیگر، خانواده افراد در این دوران وظیفه بسیار سنگینی دارند. اغلب خانواده ها اطلاع کافی ندارند که عضو بستری شده خانواده شان پس از ترخیص آسیب پذیر تر و شکننده تر شده و دارای مشکلات روحی و روانی است و باید بیشتر مورد توجه و مراقبت قرار گیرد و بهتر است با او همراهی و همکاری شود تا این که این دو راه را پشت سر بگذارد.
اول اضطراب بعد افسردگی
بیماری کرونا هم مانند هر بیماری دیگری دو جنبه دارد: یکی جنبه جسمانی و دیگری جنبه روانی و شناختی است و آسیب های روانی و شناختی این بیماری به دلیل ناشناخته بودن سیستم مغز و اعصاب روان، افراد را دچار آسیب های جدی می کند که قطعا باید این موضوع در مراقبت ها و درمان ها مدنظر قرار گیرد. از جمله مهم ترین مشکلاتی که در این افراد مشاهده می شود، مسائل اختلالات خلقی است که در راس آن مسئله اضطراب و پس از آن در درجه کمتری، افسردگی است.
مهم ترین مشکل رفتاری و روانی مرتبط با کرونا ترس از مرگ و استرس است. وقتی فردی به یک بیماری جدید ناشناخته و کشنده مبتلا شود، همیشه ترس از این دارد که به دلیل این بیماری از دنیا برود. علت ترس این است که وقتی ما با مشکلی مواجه می شویم عملکرد های شناختی و روان شناختی ما دچار آسیب می شود. در رابطه با کرونا هم وقتی شخص به این بیماری مبتلا شده، دائم درگیر افکار غلط یا سوگیری های شناختی است. مسئله دیگر این است که ظرفیت حافظه کوتاه مدت ما محدود است و وقتی به چنین بیماری مبتلا می شویم، اشتغال ذهنی زیادی با آن پیدا می کنیم و این اشتغال ذهنی باعث می شود ما نتوانیم از توانایی های مغز خودمان برای مقابله با این مشکل استفاده کنیم. اتفاق دیگر این است که وقتی ما با چنین بیماری مواجه می شویم، مغز ما دائما به سمت بیماری منحرف می شود. اصطلاحا گفته می شود که فرد انحراف توجه پیدا کرده است. و مشکل بعدی در این افراد این است که قدرت تصمیم گیری و حل مسئله شخص و دلیل فشار و استرس از بین می رود و همین طور می بینیم که نمی تواند هیجانات خود را کنترل کند و نمی تواند از پس این بحران به خوبی بر بیاد.
چه کسانی به مداخلات بیشتر نیازمندند؟
بعضی از افراد معمولا حساسیت های بیشتری دارند و باید مداخلات بیشتری درباره آنها انجام بگیرد. مسلما کسانی که دارای مشکلات روحی و روانی هستند، یعنی از گذشته سابقه اضطراب یا افسردگی یا سایر اختلالات شناختی و روان شناختی را داشتند، احتمال بیشتری برای درگیری با این اختلالات را دارند و پس از این که دچار بیماری می شوند، این مسائل خود را بیشتر در آنها بروز می دهد. پس در این افراد باید اقدامات و مداخلات بیشتری انجام شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر