بازگشت 15 هزار هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری به بیت المال

به گزارش رکنا، علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در نشست معاونان حفاظت و امور اراضی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در منطقه تالاب چغاخور بروجن اظهار داشت: در طول سه سال اخیر ۱۵ هزار هکتار از اراضی ملی در قالب ۱۰ فقره پرونده زمین خواری با حمایت دستگاه‌های قضایی، امنیتی و انتظامی، شورای حفظ بیت المال و پیگیری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به بیت المال برگردانده شد.

او افزود: ارزش ریالی این اراضی حدود ۶۰ هزار میلیارد ریال است که به نفع دولت به بیت المال بازگردانده شده است.

حمدی مقدم اضافه کرد: در راستای مقابله با قاچاق چوب و زغال نیز اقدامات گسترده‌ای از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری انجام شده است.

او ادامه داد: در این حوزه متصرفان و متخلفان را باید دو دسته دانست، یک عده‌ای که از سر نیاز اقدام به بهره برداری از چوب‌های جنگل‌ها می‌کنند و یک عده نیز به طمع بدست آوردن درآمد به منابع ملی و جنگل‌ها تعرض می‌کنند.

محمدی مقدم گفت: رسالت این اداره کل برخوردار قهری با متخلفان قاچاق چوب و زغال با همکاری دستگاه قضایی است.

بازگشت 15 هزار هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری

او افزود: اکنون شیوه قاچاق چوب جنگلی و زغال از سوی قاچاقچیان تغییر کرده است چرا که پیش از این تولید زغال در خود جنگل‌ها انجام می‌شد و اکنون با تدابیر انجام شده در مناطق جنگلی فرصت احداث کوره‌های تولید زغال در جنگل‌ها به متخلفان داده نمی‌شود.

محمدی مقدم اضافه کرد: قاچاق چوب از چهارمحال و بختیاری اگر چه بسیار کاهش یافته است، اما متخلفان چوب را به استان‌های همجوار می‌برند تا به زغال تبدیل کنند و حمل چوب قاچاق اکنون از سوی متخلفان از خودرو‌های سواری انجام می‌شود که اداره کل منابع طبیعی به شدت به آن‌ها برخورد می‌کند.

او در خصوص کمبود قرقبان و جنگلبان در استان نیز افزود: میانگین جهانی حفاظت از مراتع و جنگل‌ها به اراضی هر دو هزار هکتار یک نفر است، اما در استان با وجود یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی مرتعی و جنگلی تنها ۷۰ نیروی قرقبان و جنگلبان وجود دارد.

محمدی مقدم گفت: در این استان به ازای هر ۲۰ هزار هکتار یک نیروی حفاظتی و قرقبان و جنگلبان وجود دارد که این یکی از مشکلات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است.

او ابراز امیداری کرد: مسئولان در جذب قرقبان و جنگلبان که چندان هم نیازمند مدارک دانشگاهی نیست به این اداره کل مجوز‌های استخدامی را ابلاغ کنند چرا که در سه دهه گذشته به کارگیری و استخدام قرقبان و جنگلبان در استان روند کندی داشته است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.