اعتیاد اینترنتی و اختلالات روانی بزرگ‌ترین آسیب‌های پساکرونائی

به گزارش رکنا، اینترنت به عنوان مهمترین رسانه عصر جدید در کنار محاسن ومزایای بی شماری است که می تواند منشاء آثار مثبت باشد می تواند نقش تخریب کننده نیز ایفاء نماید .آسیب های فراوانی که اینترنت آسیب هایی در روح وروان، اعتیاد مجازی ، انحرافات اخلاقی وجنسی و... را برای جوانان دارد امید است آسیب های اینترنت را تا حدودی کاست وبه امید آسیب های اینترنت را تا حدودی کاست وبه امید این که روزی همه افراد بتوانند فرهنگ صحیح استفاده از اینترنت را بیاموزند در سال های اخیر شاهد تغییر شکل گذران اوقات فراغت جوانان بوده ایم در این بین ، چت وپیام کوتاه دوقابلیت فضای مجازی موبایل هستند که در بین جوانان از محبوبیت زیادی برخوردارند ویکی از آسیب های اینترنت اعتیاد به آن است ودر جامعه نیز با گسترش روز افزون اینترنت شاهد این مسئله هستیم نتیجه پژوهش های انجام شده در کشور ما نشان می دهد که بیشترین استفاده کنندگان از اینترنت جوانان هستند اعتیاد به اینترنت می تواند مشکلات جدی تحصیلی وخانوادگی برای مخاطبان به وجود آورد.

می توان گفت: افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در ایام کرونایی غیراصولی و نامتعارف است و مطمئناً در دوران پساکرونائی با مشکلاتی روبه‌رو خواهیم بود که شاید دیگر همانند کرونا قابل‌کنترل نبوده و تبعاتش دیگر قابل جبران نباشد.

راهکارهایی برای ایمنی از آسیب های فضای مجازی

1-آموزش مهارت های لازم به نسل جوان آشنا کردن جوانان مخصوصا دختران با آسیب های فضای مجازی وآموزش راه های صحیح استفاده از فضای مجازی توسط خانواده به فرزندان خود می تواند از بروز مشکلات برای جوانان ونوجوانان جلوگیری نماید.

2-همراهی خانواده با فرزندان.

3-ایجاد رابطه اعتماد بین والدین وفرزندان .

4-نکاشاندن روابط فضای مجازی به فضای واقعی.

5- پرهیز از وبگردی های بی هدف.

6- استفاده از رسانه ها.

7- استفاده از پلیس سایبری .

8- عدم انتشار اطلاعات شخصی وخانوادگی.

9- در نظر گرفتن زمان مشخص برای دانش آموزان برای کار با فضای مجازی و تلفن همراه.

10- ارتباط تصویری از طریق اپلیکیشن‌ها با آشنایان و دوستان.

11- مشاهده فیلم‌های گزینش‌شده و مناسب به‌صورت خانوادگی.

روانشناسان معتقدند معتاد کسی است که حداقل 38 ساعت در هفته یا هشت ساعت در روز، وقت خود را صرف استفاده از اینترنت می کند. متخصصان آسیب شناسی: اگر فرد در هفته دو تا سه ساعت از اینترنت استفاده کند، کاربر معمولی است و فردی که میزان استفاده ی وی از اینترنت به 8/5 ساعت یا بیشتر برسد، باید مورد بررسی های آسیب شناسانه قرارگیرد.

اعتیاد اینترنتی پدیده ای است که از سه ویژگی برخوردار است:

1- زمانی می توان گفت که فرد معتاد به اینترنت شده است که دارای علائم خستگی زودرس، تنهایی، افسردگی و غیره باشد. افرادی همچون اورزاک و یونگ به چنین تعریفی از اعتیاد اینترنتی دارند. روش های درمان این نوع اعتیاد نیز، رفتار درمانی شناختی و تقویت درمانی انگیزش است.

2- اعتیاد اینترنتی نوعی اختلال و بی نظمی روانی است و روش درمان آن نیز تشکیل گروه های خبری و گروه های بحث است. در این شکل از درمان، اعضای اختلالات روانی مرتبط به هم، نقش یک گروه حمایتی را بازی می کنند و با ارایه ی پیشنهادات آن لاین و روش های برخورد با آن از شدت اعتیاد اینترنتی می کاهند.

3- اعتیاد اینترنتی نوعی مشکل رفتاری است که دلیل آن وجود یک رابطه ی قوی بین اعتیاد اینترنتی و وابستگی شیمیایی است.

سایر روان شناسان معتقدند که زیاده روی در استفاده از اینترنت می تواند برای سلامت فکری و فیزیکی شخص خطرناک باشد. اعتیاد به اینترنت، کارکرد انطباقی شخص را مختل می کند. اگر شخصی به اینترنت معتاد شود، کارکردهای وی غیر انطباقی می شوند. "

همانند تمامی انواع دیگر اعتیاد‌، اعتیاد به اینترنت نیز با علائمی همراه است همچون، اضطراب، افسردگی، کج خلقی، بی‌قراری، تفکرهای وسواسی و یا خیالبافی راجع به اینترنت.

هشدار پلیس در مورد مصرف بیش از حد از اینترنت

1. نادیده نگرفتن اعتیاد اینترنتی در دانش آموزان در زمان کرونا

2. استفاده از نرم افزارهای فیلترنیگ خانگی اینترنت برای نوجوانان

3. ارتقاء سوء رسانه ای تضمین کننده کاربران در فضای مجازی

تهیه وتدوین: کارمند رتبه 16 فریده محرمی؛ کارشناس ارشد اداره آموزش همگانی معاونت اجتماعی فاتببرای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.