اظهارات دانشجویان ایرانی درباره آنچه در محل قرنطینه مقابل کرونا بر آن‌ها می‌گذرد

به گزارش رکنا، ویروس کرونا که از اواخر سال گذشته میلادی در شهر ووهان چین و سپس کشور‌های دنیا فراگیر شد نگرانی بسیاری را برای مردم جهان به‌وجود آورد. اگرچه سازمان بهداشت جهانی نیز در این‌باره وضعیت هشدار اعلام کرد، اما گفته می‌شود این ویروس کشنده‌تر از ویروس آنفلوآنزایی که حتی در کشور ما فراگیر شد، نیست. اما در هفته گذشته ۵۶‌نفر از دانشجویان ایرانی حاضر در شهر ووهان چین بعد از رایزنی‌های صورت گرفته با هواپیما به تهران منتقل شده و هم‌اکنون در قرنطینه کامل به سر می‌برند. این در حالی است که در همان روز اول انتقال این دانشجویان به تهران برخی شایعه کردند که آن‌ها به شهر‌های خود رفته‌اند و به همین دلیل ویروس کرونا در کشور منتشر خواهد شد.از سوی دیگر برخی رسانه‌های معاند نیز در ارتباطاتی که برقرار کردند، اینطور به مخاطبان القا کردند که این افراد در قرنطینه‌های نظامی یا شرایط بسیار دشوار به سر می‌برند. این در حالی است که در همین پنج روز گذشته که از مدت زمان قرنطینه این دانشجویان می‌گذرد وزیر بهداشت به سراغ آن‌ها رفته و معاون وی نیز یک روز در میان با این افراد دیدار داشته و در جریان امور مربوط به آن‌ها قرار گرفته است. این دانشجویان که در قرنطینه به سر می‌برند از تمام امکانات رفاهی و شرایط بهداشتی لازم برخوردار هستند تا بتوانند مدت قرنطینه خود را با کمترین مشکلی به پایان برسانند. همچنین رییس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت دیروز در گفتگو با ایسنا خبر داده است که دانشجویان بازگشته از ووهان چین تاکنون هیچ علامتی از ابتلا به کرونا ویروس نداشته‌اند با این حال قرار است اولین تست تخصصی ویروس کرونا روز یکشنبه (امروز) از آن‌ها گرفته شود. آنطور که دکتر کیانوش جهانپور گفته بعد از انجام این تست حدود ۴۸‌ساعت طول می‌کشد تا نتیجه آن حاصل شود. وی تاکید کرده است که «البته ممکن است زودتر هم تست انجام شود، اما با توجه به اینکه در حال حاضر فوریتی برای انجام تست نداریم، آن را سر فرصت انجام می‌دهیم.» جهانپور با بیان اینکه به‌طور کلی کرونا سه تست دارد، گفت: یک تست پان‌کروناست که به‌طور کلی نشان می‌دهد که آیا فرد به ویروس‌های خانواده کرونا ویروس مبتلاست یا خیر. اگر این تست مثبت باشد، دو تست دیگر نیز از فرد گرفته می‌شود. دیگری تست سارس است که نشان می‌دهد آیا این ویروس سارس است یا خیر و دیگری هم اختصاصا تست مربوط به کروناویروس جدید‌۲۰۱۹ است که در حال حاضر در چین طغیان کرده است. وی مجددا تاکید کرد: دانشجویان فعلا هیچ علامتی مبنی بر ابتلا به کرونا ویروس جدید ندارند. براساس گفته‌های مسوولان وزارت بهداشت، دانشجویان حاضر در مرکز قرنطینه ۱۴‌روز در این محل خواهند بود تا از مبتلا نبودن آن‌ها به ویروس کرونا اطمینان حاصل شود. در ادامه گفت‌و گوی اختصاصی «صبح‌نو» با سه نفر از دانشجویان حاضر در قرنطینه را که از چین بازگشته‌اند می‌خوانید.

شرایط ووهان ترسناک بود

علی رنگانی، دانشجوی ترم آخر مهندسی برق: من از سال‌۲۰۱۶ تحصیلات خود را در کشور چین شروع کردم و دانشجوی ترم هشتم و سال آخر رشته مهندسی برق در یکی از دانشگاه‌های معتبر ووهان هستم. این اتفاقات که افتاد و متاسفانه نتوانستیم آخرین‌ترم را سپری کنیم. توفیق اجباری شد که زودتر از موعد به کشور بازگردیم و إن‌شاالله مشکلات که برطرف شد دوباره برمی‌گردیم تا تحصیلات‌مان تمام شود. البته هنوز تاریخ دقیقی برای بازگشت ما اعلام نشده، اما دانشگاه از طریق فضای مجازی هر روز با ما در ارتباط است و مطالب لازم را به ما اعلام می‌کنند. من اهل تهران نیستم.

بچه آبادان هستم و به همین دلیل محیط‌های اطراف را نمی‌شناسم، اما درباره وضعیت جایی که ساکن هستیم باید بگویم که همه چیز فوق‌العاده است. شرایط و امکاناتی که برای ما فراهم شده فراتر از انتظار و توقع ما بوده است. دوستان همکاری کاملی با ما دارند. رفتار کادر درمانی بسیار عالی است و همه این شرایط، محبت و رفتار دوستانه مسوولان این مرکز برای همیشه در خاطر ما خواهد ماند. الان از کادر درمانی وزارت بهداشت و اورژانس در محل حضور دارند که به ما مانند فرزندان، برادر و خواهر خود رسیدگی کامل می‌کنند و از هیچ تلاشی کم نمی‌گذارند. از روز اولی که به این مرکز آمدیم به ما گفتند روز‌های شنبه یا یکشنبه تست انجام خواهد شد. البته در چهار روز گذشته که اینجا بودیم هم هر روز آزمایشات و تست‌های لازم را انجام داده‌ایم و علائم سلامتی همه حاضران کنترل شده است. تیم کامل پزشکی در محل حضور دارد که این کار‌ها را انجام می‌دهند. در این مرکز ۵۶‌نفر هستیم که با هم از ووهان خارج شدیم و فکر می‌کنم ۲۰‌نفر خانم باشند و بقیه آقایان هستند.

شرایط چین در روز‌های شیوع بیماری

در روز‌هایی که در چین بودیم قرنطینه خانگی داشتیم. دوستانی که در خوابگاه دانشگاه بودند هم از سوی دانشگاه مراقبت می‌شدند یعنی در اتاق‌های خود بودند و غذا به صورت روزانه به آن‌ها داده می‌شد. ما هم که خارج از دانشگاه بودیم و در منزل شخصی حضور داشتیم خودمان قرنطینه درست کرده بودیم و اصلاً بیرون نمی‌رفتیم، چون شرایط اصلاً مناسب نبود و حتی ترسناک بود. از روز‌های اول که درخواست برگشت را مطرح کردیم دوستان با ما هماهنگ بودند و از رایزنی‌ها خبردار بودیم. اما از زمانی که آقای دکتر نمکی، وزیر بهداشت وارد میدان شد عملیات سرعت گرفت و فکر می‌کنم یکی، دو روز بعد از اظهارات وزیر بهداشت از ووهان خارج شدیم. روزی هم که قرار شد از شهر خارج شویم سه دستگاه اتوبوس به سراغ ما و دیگر دوستان‌مان آمد. بعد از چکاپ‌هایی که در فرودگاه چین و داخل هواپیمای ایرانی و سپس در فرودگاه امام خمینی؟ ره؟ انجام شد وارد قرنطینه شدیم که الان در این محل هستیم. الان تعداد خیلی محدودی از دوستان ایرانی به ترجیح خودشان خواستند که آنجا بمانند چراکه همسر خارجی داشتند و می‌خواستند در کنار خانواده‌شان باشند.

ملاقات‌های امیدبخش

آقای دکتر نمکی، وزیر بهداشت اینجا آمدند و هدایایی برای ما آورده بودند که بسیار امیدبخش بود برای ما. همچنین آقای دکتر رئیسی، معاون وزیر بهداشت هم تقریباً هر روز با ما در تماس بوده یا اینجا آمده‌اند که بسیار عالی بوده و رفتاری بسیار محبت‌آمیز با همه داشته‌اند. دوست دارم یک نکته بسیار مهم را از طرف شخص خودم اعلام کنم. زمانی که در ووهان بودم دچار استرس و نگرانی بودیم از بابت شرایط و حتی ناامید بودیم از اینکه به ایران بیاییم. حالت بسیار فشرده‌ای داشتیم، اما اینجا که الان هستیم واقعاً می‌گویم که اقداماتی که برای ما انجام شد و رفتاری که دیدیم بسیار فراتر از انتظار ما بود و می‌خواستم از تمام عوامل حاضر در این محل تشکر کنم.

همه امکانات مهیاست

ساناز صفریان، ترم آخر رشته پزشکی: من از سال‌۲۰۱۳ در چین و شهر ووهان هستم. از ۲۳‌ژانویه بود که قرنطینه کامل در شهر ووهان اجرایی شد. از همان روز شهر وارد قرنطینه کامل شد و امکان ورود و خروج به شهر هم نبود. این اتفاق همزمان شد با آغاز سال نوی چینی که البته در شرایط عادی سال‌های دیگر هم همه فروشگاه‌ها و مغازه‌ها تعطیل می‌شوند. اما چون این همزمانی با ویروس کرونا شد در نتیجه ترس و اضطراب زیادی برای مردم به‌وجود آورده بود. از سوی دیگر مواد غذایی که در خانه داشتیم در حال تمام شدن بود که موجب نگرانی ما بود. از همین رو با سفارت تماس گرفتیم که خیلی سریع بسته‌های مواد غذایی را برای ما ارسال کردند که برای حدود دو هفته کافی بود. قبل از اینکه به ایران منتقل شویم هم حدود دو هفته اصلاً از خانه خارج نشده بودیم. اگر هم مجبور به خروج از خانه بودیم در شلوغ‌ترین محیط‌ها نهایت پنج نفر را می‌دیدیم.

شرایط عالی

در حال حاضر هم که در قرنطینه هستیم بسیار شرایط خوبی داریم. حدود ۱۷‌نفر خانم در این مرکز هستیم و از نظر بهداشتی شرایط بسیار مناسب است. اینجا هر روز همه جا ضدعفونی شده و وسایل بهداشتی به وفور و به مقدار لازم در اختیار همه هست. هر تعداد هم وسایل مختلف بخواهیم به وفور در اختیار داریم. حتی وعده‌های غذایی کاملی هم وجود دارد که شامل انواع شیرینی‌ها، آجیل و مواد غذایی است. تیم اورژانس به صورت ۲۴‌ساعته در لابی هتل حضور دارند و هرکدام از بچه‌ها کوچکترین علائم یا مشکلی داشته باشند هم چک می‌شوند. غیر از این روزی دوبار هم صبح و بعد از ظهر بچه‌ها چک می‌شوند. مادر یکی از بچه‌ها هم که برای دیدار فرزندش به چین آمده بود و مشکل دیابت دارد الان هم همراه ماست و به صورت رایگان و به وفور داروی دیابت را دریافت می‌کند. منظور این است حتی مشکلاتی که مربوط به بیماری کرونا نیست هم اینجا پوشش داده می‌شود.

در ساعات دیگر هم مشغول تماشای تلویزیون یا حضور در فضای مجازی هستیم. وسایل ارتباطی مانند تلفن هم در اختیارمان هست که با خانواده در ارتباط هستیم. خانواده من در شهرستان بهبهان هستند و شرایط ما را هم به خوبی می‌دانند. اصراری هم نداشتیم که به این محل بیایند چراکه نگرانی برای ما هم به‌وجود می‌آید. اینجا هر روز لیستی به ما داده می‌شود تا نیاز‌های روزانه خود را بنویسیم که برایمان بخرند. حتی بچه‌ها اگر کرم دست و صورت هم بخواهند برایشان تهیه و فراهم شده است. به همین دلیل شرایط بسیار خوبی داریم. تا امروز چهار روز را پشت سر گذاشته‌ایم و ۱۰‌روز دیگر اینجا خواهیم بود.

هزینه‌های سنگین برای چینی‌ها

چین از همه نظر هزینه‌های بسیاری داده است. کنترل شدید برقرار است و نیرو‌های بسیاری را به کار گرفته‌اند. البته ما هم امیدواریم که این مشکل برطرف شود، اما باتوجه به ارتباطی که با دوستان دانشگاه در چین داریم بعید است که به این زودی‌ها این مشکل در کشور چین برطرف شود. البته دانشگاه هم با ما در ارتباط است و توصیه‌های پزشکی لازم را همچنان برای دانشجویان خود ارسال می‌کنند. من می‌خواهم از ته دل و نه از روی اجبار از تمام مسوولان وزارت بهداشت و اورژانس که در شرایط قرنطینه به کمک ما آمده‌اند تشکر کنیم. الان بیش از حد انتظار ما کمک می‌کنند که از همه آن‌ها قدردانی می‌کنیم.

حوصله‌مان سر نمی‌رود

سینا صفاوردی، دانشجوی سال دوم رشته بیزینس: از چهار سال قبل درچین ساکن هستم که رشته چینی می‌خواندم، اما الان در حال تحصیل رشته بیزینس هستم. زمانی که ویروس کرونا شایع شد وضعیت در شهر ووهان بسیار عادی بود و شرایط خاصی درباره قرنطینه و چنین مسائلی حاکم نشده بود. اما حدود دو هفته بعد اعلام کردند که شهر باید قرنطینه شود. حتی در روز‌های آخر که ما آمدیم خوابگاه‌ها هم قرنطینه شده بودند و کسی نمی‌توانست بیرون بیاید. درباره علت شیوع این بیماری هم که سوپ خفاش اعلام شد باید بگویم که در شهر ووهان اینطور نیست که شما به راحتی در شهر به این غذا دسترسی داشته باشید. در برخی جا‌های محدود این غذا ارائه می‌شود. البته چینی‌ها مار را هم منشأ این بیماری اعلام کردند. هر دوی این حیوانات به‌عنوان منشأ اعلام شدند.

ما در ووهان در منزل شخصی اقامت داشتیم و بعد از شیوع بیماری دانشگاه به تمام دانشجویان اعلام کرد که از خوابگاه یا منزل خود بیرون نروند که ما هم دو هفته در منزل شخصی بودیم. ما گروهی در فضای مجازی وی‌چت داریم که با استفاده از آن با سفارت کشورمان در ارتباط هستیم. زمانی که قرار شد از چین خارج شویم از این طریق به ما اعلام کردند.

با خانواده در تماسم

من متولد تهران هستم و خانواده‌ام هم ساکن تهران هستند. در این روز‌های گذشته هم با خانواده تماس تلفنی داشته‌ام. شرایط ما در حال حاضر خیلی خوب است و امکانات بسیاری داریم. اتاق‌های ما به صورت یک یا دو نفره و حتی خانوادگی است. در روز هم بیشتر تلویزیون می‌بینیم یا با دوستان صحبت می‌کنیم. با فضای مجازی مشغول هستیم. در شبکه‌های مجازی هم حضور داریم. خلاصه اینکه شرایط طوری نیست که حوصله‌مان

سر برود. تیم پزشکی هم در محل حضور دارد و شرایط سلامتی و جسمی ما را کنترل می‌کنند. از شخص وزیر بهداشت و دوستانی که تلاش می‌کنند بسیار تشکر می‌کنیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.