به گزارش رکنا، ‌بهروز عظیمی افزود: در سال ۹۸ بیش از ۹۵ مورد گزارش آتش سوزی در مراتع به یگان حفاظت منابع طبیعی سلماس گزارش شده است که ۲۶ مورد آن حریق گسترده بوده و موجب از بین رفتن نزدیک ۵۲ هکتار از عرصه‌های اراضی منابع طبیعی شهرستان شده است.

وی با بیان اینکه بارش‌های خوب ۳ ماه اول سال ۹۸ باعث رشد پوشش گیاهی مطلوب در مراتع شهرستان‌ها شده و بالطبع رفته رفته با افزایش دمای هوا و شرایط اقلیمی موجود احتمال بروز آتش سوزی در این مراتع افزایش می‌یابد؛ تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد علت آتش سوزی مراتع و منابع طبیعی منشأ انسانی دارد و مابقی علل نیز وابسته به رفتار انسانی است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سلماس تصریح کرد: عمده ترین گروه‌های انسانی عامل آتش سوزی در مراتع بهره برداران منابع طبیعی، کشاورزان منطقه، گردشگران بی مسئولیت و مسافرین هستند که با بی احتیاطی و عدم خاموش کردن کامل آتش یا عوامل دیگر انسانی موجب ضربه به منابع طبیعی می‌شوند.

عظیمی خاطرنشان کرد: نقاط مهم و بحرانی در معرض خطر آتش سوزی مراتع سلماس در محور سلماس-ارومیه روستاهای درشک - میناس-خان تختی-آغ اسماعیل و نیز در محور سلماس-خوی روستاهای ریک آباد-چیچک-سرای ملک و کانیان است.

وی بیان کرد: تیم‌های یگان حفاظت منابع طبیعی در شهرستان سلماس از ۱۵ خرداد لغایت ۱۵ شهریور در نقاط پرمخاطره و در معرض آتش سوزی مراتع در شیفت‌های ۲۴ ساعته و در قالب تیم‌های ۳ نفره مستقر هستند و به محض اطلاع رسانی در مورد حریق مراتع سریعاً وارد عمل می‌شوند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سلماس با بیان اینکه شماره تلفن ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارشات مردم در خصوص آتش سوزی در مراتع است، خاطرنشان کرد: از عموم شهروندان و گردشگران تقاضا داریم به هنگام گردش در طبیعت و لذت از نعمت‌های خدادادی شهرستان، از آتش روشن کردن پرهیزکرده و ثانیاً در صورت آتش روشن کردن با خفه کردن آن به وسیله ریختن خاک و پاشیدن آب بر روی آن از خاموش شدنش اطمینان حاصل کنند و در زمان ترک جنگل نیز باید مجدداً با ریختن خاک مرطوب بر خاکستر آتش، از احتراق مجدد آن جلوگیری کنند.

عظیمی بیان کرد: همچنین ته سیگار روشن، چوب نیم سوخته و سوختن ذغال باید پس از استفاده کاملاً خاموش شوند و برای اطمینان بیشتر آن را زیر خاک مدفون کردبرای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.