جولان مرگ در جاده‌های سیستان و بلوچستان

خودروهایی با سرعت غیرمجاز
آمار مستند اعلام شده از سوی مسئولان استان نشان می‌دهد که بیش از 30 درصد تصادفات مربوط به خودروهایی بوده که سرعت غیرمجاز داشته و بسیار بالاتر از سرعت قانونی تردد می‌کرده‌اند. نکته اصلی این تصادفات که زمینه نگرانی‌ها را بیش از پیش مهیا کرده این است که اغلب مصدومین در لحظات اولیه حادثه جان سپرده‌اند.
سهم اندک از بزرگراه، نبود زیر ساخت‌های مناسب راه‌ها، حضورکاروان‌های قاچاق سوخت و انسان، برخورد با شتر، کاهش دید افقی در اغلب روزهای سال و چند دلیل دیگر از مهم‌ترین علل این حجم بالای تصادفات جاده‌ای در سیستان و بلوچستان است.

جولان مرگ ماشین‌ها1
خودروهای حمل سوخت یکی از دلایل اصلی تصادفات
«احمدعلی موهبتی»، استاندار سیستان و بلوچستان در این زمینه اظهارداشت: درست است که آمار حوادث رانندگی در استان زیاد است، اما چیزی که بیشتر اهمیت دارد میزان بالای تلفات دراین تصادفات است.
استاندار سیستان و بلوچستان مناسب نبودن زیرساخت‌های جاده‌ای را تنها یکی از علل این حوادث دانست و افزود: علتی که کم‌تر مورد توجه قرار گرفته این است که در استان حمل سوخت قاچاق علاوه بر تبعات زیادی که داشته به افزایش تصادفات جاده‌ای نیز دامن زده است.
موهبتی در این زمینه توضیح داد: افرادی که اقدام به قاچاق سوخت می‌کنند از یک سو برای فرار از چنگال قانون و از سوی دیگر برای زودتر رسیدن به مقصد، با سرعت هرچه بالاتر که در اصطلاح به آن «شوتی» می‌گویند، رانندگی می‌کنند. همین مسأله موجب افزایش تصادفاتی شده که در اغلب موارد به‌دلیل وجود سوخت، شاهد آتش‌سوزی و حوادث بسیار دلخراش در آن هستیم.

جولان مرگ ماشین‌ها2
یک درصد آزادراه‌های کشور سهم پهناورترین استان
بالاترین مقام اجرایی سیستان و بلوچستان افزود: البته نمی‌خواهیم بگوییم تنها علت تصادفات حضور قاچاقچیان است و دیگر عوامل در این موضوع دخیل نیستند اما نباید فراموش کنیم که این استان با وجود 11.5 درصد از کل جاده‌های کشور تنها صاحب یک درصد از آزادراه‌ها است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، شرایط توپوگرافی به گونه‌ای است که فاصله شهرها با یکدیگر بسیار زیاد است. به‌طور مثال منتهی‌الیه جنوب تا مرکز استان 950 کیلومتر فاصله دارد، اما متأسفانه در بین راه امکانات کافی برای استراحت رانندگان از قبیل مجتمع‌های اقامتی رفاهی و... وجود ندارد.
موهبتی خاطرنشان کرد: براساس آمار‌ها، بیشترین تصادفات در جاده‌های زاهدان - خاش، ایرانشهر- بمپور، ایرانشهر-بزمان، خاش - ایرانشهر، زابل - زاهدان، ایرانشهر - نیکشهر و چابهار - جکیگور رخ می‌دهد و می‌توان این راه‌ها را پر حادثه‌ترین جاده‌های استان دانست.

جولان مرگ ماشین‌ها3
رانندگان خود را موظف به رعایت قوانین بدانند
استاندار سیستان‌وبلوچستان بر لزوم توجه به توسعه فرهنگ رانندگی تأکید کرد و افزود: درست است که امکانات و زیرساخت‌ها در این استان کم است، اما باید باور کنیم حتی اگر تمام نقایص برطرف شود تا زمانی که رانندگان خود را موظف به‌رعایت قوانین و رانندگی صحیح ندانند، بازهم شاهد تصادفات خواهیم بود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.