اراضی سیل دیده خوزستان هنوز زیر آب ماندهاند
حوادث رکنا: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان اینکه در سیلاب اخیر خوزستان بالغ بر ۳۳ هزار هکتار از مزارع استان به زیر آب رفت، گفت: تاکنون بر اساس برآوردهای انجام گرفته، حدود ۲۵۰ میلیارد تومان خسارت به اراضی کشاورزی استان در اثر سیلاب خسارت وارد شده است.
به گزارش گروه حوادث رکنا، کیخسرو چنگلوایی ۱۴ بهمن ماه در نشستی که با موضوع بررسی خسارتهای وارد شده در اثر سیلاب اخیر استان در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: آنچه که تا کنون در بحث خسارتهای وارد شده به مزارع کشاورزی استان در بحث سیلاب برآورد شده، بالغ بر ۳۳ هزار هکتار از مزارع گندم و سایر محصولات زراعی است که ممکن است با فروکش کردن آب از مزارع شاهد کاهش میزان سطوح آن باشیم.
وی با اشاره به برآورد ریالی خسارات وارده در اثر سیلاب به مزارع استان، افزود: بر اساس برآوردهای انجام گرفته، حدود ۲۵۰ میلیارد تومان خسارت به اراضی استان در اثر سیلاب وارد شده است. این اراضی در سیلاب اخیر دچار آبگرفتگی شدهاند و پس از گذشت بیش از ۵ یا ۶ روز از وقوع سیلابها همچنان زیر آب ماندهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی در این سیلاب در کنار سایر دستگاههای اجرایی مانند استانداری، فرمانداری، سپاه، ارتش و… در بحث مدیریت شرایط در شهرستانها اقدامات بسیار خوبی را انجام داده و تلاش کرده است تا میزان خسارت به کمترین میزان کاهش پیدا کند.
چنگلوایی ادامه داد: در این زمینه ۴۰ دستگاه ماشین آلات سنگین توسط نیروهای سازمان جهاد کشاورزی در کمک به حل مشکل سیلاب مناطق سیل زده به کار گرفته شده است. همچنین تا کنون بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ تن علوفه رایگان در میان دامدارانی که مراتع آنها به زیر آب رفته، توزیع شده است. این خدمات و همکاریها تا بازگشت شرایط به شرایط نرمال ادامه خواهد داشت.
وی عنوان کرد: امیدواریم شرایطی که اکنون در برخی از شهرستانهای استان و به ویژه در شهرستانهای هویزه و دشت آزادگان با آن مواجه هستیم، در روزهای آینده بهبود پیدا کند و مردم شاهد کمترین خسارات در اثر وقوع سیلاب در خوزستان باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به دغدغه وزیر جهاد کشاورزی در بحث کمک به کشاورزان ادامه داد: در مجموعه جهاد کشاورزی حساسیت بسیار ویژه ای در بحث کمک به کشاورزان و وارد شدن کمترین خسارت به آنها وجود دارد. در این زمینه آقای حجتی به مسئولان دستور داده است تا در منطقه حضور یافته و نظرات آنها را جمع بندی و در نهایت به مرکز انعکاس کنند.
چنگلوایی اظهار کرد: در تلاش هستیم تا در زمینه وقوع این سیلاب در خوزستان، تا حد امکان خسارات وارده به کشاورزان را جبران کنیم و با راهکارهایی که برای حل مشکلات ارائه میشود، شاهد باز شدن گرهای از مشکلات کشاورزان خوزستانی باشیم.
وی عنوان کرد: باید طرح جامع ساماندهی سیل بندها، انهار و زهکش های استان تدوین شود تا در زمان وقوع حوادث این چنینی شاهد وارد شدن خسارت به بخشهای مختلف استان نباشیم. این طرح باید در استان مطالعه و بر اساس آن نقاط آسیب پذیر استان شناسایی و با تأمین اعتبار نسبت به اقدامات اساسی برای مرتفع کردن این نقاط ضعف در استان تلاش شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه چند سالی است که رودخانههای استان لایروبی نشده اند، خاطرنشان کرد: بسیاری از ظرفیت رودخانه برای گذر آب گرفته شده است زیرا در طول این چند سال اخیر رودخانهها لایروبی نشده اند و اکنون جریانی کمتر از جریان استاندارد در رودخانهها وجود دارد و این مساله استان را با مشکل مواجه کرده است.
پیش از این ۱۰ بهمن، صادق سلامت، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان با اشاره به آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق سیلابی گفته، امدادرسانی در مناطق سیلابی ادامه دارد و تاکنون به ۲۸۳۰ خانوار سیلزده خوزستانی امدادرسانی شده است.
وی افزود: این امدادرسانیها شامل برپایی اردوگاه اسکان اضطراری، توزیع اقلام امدادی و زیستی، تخلیه اضطراری مردم آسیبدیده و انتقال به مناطق امن، امداد و کمکهای اولیه و کمک به ترمیم سیلبندها و سایر امور بوده است.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان با اشاره به شکسته شدن سیلبند روستای آلبوعفری در دشت آزادگان در روز گذشته، بیان کرد: ترمیم سیلبند آلبوعفری همچنان ادامه دارد.
سلامت به ترمیم سیلبند رفیع در هویزه اشاره کرد و گفت: سیلبند رفیع نیز تا حدودی کنترل شده است و ترمیم آن با تجهیزات جدید ادامه دارد. همچنین شب گذشته (سهشنبه شب) قسمتی از بالادست سیلبند رفیع تخریب شد که با تلاش اهالی محلی و عوامل امدادی ترمیم شد.
وی عنوان کرد: حضور امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر در مناطق سیلزده هویزه، دشت آزادگان، شوش، شوشتر و دزفول ادامه دارد و بیش از ۲۰۰ تن از عوامل امدادی هلال احمر در مناطق سیلزده حاضر هستند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان عنوان کرد: بسیاری از اهالی روستاهای مناطق متأثر از سیل تخلیه شدهاند و در منازل اقوام، مساجد و مدارس و اردوگاههای اسکان اضطراری استقرار یافتهاند.
وی بیان کرد: تعدادی از اهالی ۱۱ روستا در شوش، ۶ روستا در شوشتر، ۱۲ روستا در دشت آزادگان، ۶ روستا در دزفول و شهر رفیع در هویزه تخلیه شدهاند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر