راز فوران آتش فشان دماوند برملا شد / منتظر این حادثه باشیم؟
حوادث رکنا: آتشفشان ، سونامی و زلزله سه راس مثلث حوادث طبیعت هستند و موضوع مهم اینست که آتشفشان و سونامی هرگز به خودی خود بوجود نمی آیند و بوجود آورنده این دو حتماً زمین لرزه است.
به گزارش گروه حوادث رکنا، گهدارنده پوسته جامد و سنگین زمین ، فشار مذاب است وقتی فشار مذاب زیر پوسته کم شود این پوسته اتکا خود را از دست میدهد و می شکند و به داخل مذاب فرو می افتد که ما به آن زمین لرزه می گوئیم و بالعکس ، هر زمان فشار مذاب از حد نرمال افزون یابد این فشار اضافه به شکل آتشفشان از درون زمین خارج می گردد.
کره زمین در روند گذر عمر به تحلیل می رود و کوچک می شود و این بدان معناست که فشار مذاب زیر پوسته زمین هیچگاه اضافه نمی گردد که منجر به فوران آتشفشان شود مگر اینکه زلزله شدیدی رخ دهد که بواسطه افتادن قسمت وسیعی از پوسته سنگین زمین به داخل مذاب ، این فشار افزایش یافته به شکل آتشفشان از پوسته منطقه زلزله زده و یا اطراف این منطقه فوران کند چون مناطق کوهستانی بخاطر سنگین تر بودن پوسته جامد زمین مستعد زمین لرزه ها هستند.
زمین لرزه ها در مناطق کوهستانی بوجود می آیند و چون آتشفشانها ، فوران اضافات فشار مذاب زمین لرزه ها هستند بنا براین اکثر کوههای کله قندی آتشفشانی در میان رشته کوههای سنگین جا خوش کرده اند .
کوه کله قندی دماوند در میان رشته کوههای البرز جا خوش کرده است یعنی در برهه ای از تاریخ زمین شناسی ، کوههای سنگین البرز باعث شکسته شدن قسمت وسیعی از این منطقه شده و این زلزله بسیار شدید که هنوز آثار شکستگی های آن ( گسلها ) وجود دارند ، فشار مذاب زیر پوسته این منطقه را آنقدر بالا برد که منجر به فوران مذاب از شکاف گسل این منطقه و پیدایش کوه دماوند کرد.
فعالیت دوباره یا بیدار شدن دماوند از حدسیات غیر علمی ست و محال است که بی انگیزه و بی خودی فوران کند چون بروز این زلزله های ریز و درشت اطراف نشان از کم فشاری مذاب زیر پوسته را دارد .
زمانی دماوند فوران می کند که زلزله بسیار قوی منطقه را بکوباند آنوقت امکان فوران زیاد خواهد بود، دلیلی ندارد که فوران دوباره از تنوره و دودکش قبلی کوه دماوند باشد، امکان دارد از یکی از شکافهای جدید زلزله ای ( گسلها ) این فوران صورت گیرد.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
احمد فتحی
ارسال نظر