مرگ دلخراش یک کوهنورد که می توانست زنده بماند + عکس

مهدی فولادی کوهنوردی که به همراه یک تیم قصد صعود به علم کوه را داشت به دلیل بروز حادثه Incident جان خود را از دست داد. همراهان فولادی بیش از 7 ساعت منتظر حضور تیم امداد و نجات بودند که متاسفانه این اتنظار بی نتیجه با فوت کوهنورد حادثه دیده همراه شد.

این تیم کوهنوردی که برای صعود به قله علم کوه عازم این منطقه شده بودند در میانه راه به دلیل حادثه ای که برای یکی از کوهنوردان به نام مهدی فولادی رخ داد ، 7 ساعت در انتظار نیروهای امداد و نجات هلال احمر ماندند و در نهایت این انتظار بی نتیجه ماند و کوهنورد حادثه دیده جان خود را از دست داد.

پس از این حادثه که روز پنجشنبه 29 اسفند رخ داد، شب گذشته احسان کرمی که یکی از اعضای تیم کوهنوردی بود، با انتشار عکس های این صعود و شرایطی که در آن زمان داشتند، در صفحه اینستاگرامش گفت: سهل انگاری سیستم امداد و نجات کشورم باعث مرگ همنوردم شد.

هلال احمر باید پاسخگوی دلیل  نبود بالگرد باشد

رضا زارعی رئیس فدراسیون کوهنوردی در گفت و گو با خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران درباره مرگ یک کوهنورد در ارتفاعات علم کوه گفت: مهدی فولادی به دلیل ازدحام روی یک برف چال به ارتفاع 4000 هزار متر به پایین پرت می شود و جان خود را از دست می دهد. نفراتی که پایین کوه بودند حدود هفت ساعت برای حضور هلال احمر انتظار می کشند اما خبری از بالگرد نمی شود و فولادی فوت می کند.

او در پاسخ به این سوال که چرا هلال احمر در محل حادثه حاضر نشده است افزود: بعد از درخواست کمک، هلال احمر اعلام می کند مختصات منطقه حادثه در خط راس علم کوه است و امکان پرواز در این نقطه وجود ندارد. البته پیش از این در منطقه بالگرد امداد پرواز کرده است  و اینکه در آن روز چه شرایطی بوده، من نمی دانم. پس از اینکه از نیروی هوایی هلال احمر جواب منفی شنیدند،  از نیروهای زمینی هلال احمر خواسته می شود تا به محل بیایند،که متاسفانه بازهم جواب منفی می شنوند و  بعد از 7 ساعت حادثه دیده فوت می کند .

شاید حتی اگر سایر کوهنوردان همراه مهدی فولادی اطلاعاتی راجع به درست کردن برانکارد با وسایلی همچون کوله و عصای کوهنوردی داشتند، شاید امکان نجات او بود. 

زارعی ادامه داد: همه می دانیم تعلل در چنین زمان هایی جایز نیست. اما متاسفانه تعداد بالگرد های امداد بسیار کم است و هماهنگی آن  دشوار است. هلال احمر باید در این باره پاسخگو باشد که چرا بالگردی را برای امداد به منطقه نفرستاده است. چون قبلا در این منطقه شاهد حادثه بوده ایم و بالگرد هلال احمر هم حضور داشته است. البته هلال احمر لطف می کند و به حادثه دیدگان کوهستان کمک می کند. سال هاست به دنبال آن هستیم که سازمان امداد و نجات کوهستان زیر نظر هلال احمر اداره شود.

او درباره این که آیا نمی توان در مناطق کوهستانی تجهیزات امدادی مستقر کرد بیان داشت: منطقه علم کوه به دلیل منابع طبیعی که دارد امکان هیچ نوع ساخت و سازی را نمی دهد و  کمپی نیز در این نواحی ساخته  نشده است.

رئیس فدراسیون کوهنوردی تصریح کرد: لازم است کوهنوردان قبل از صعود به ارتفاعات از طریق کلاس هایی که فدراسیون برگزار می کند، آموزش های لازم را ببینند تا بدانند در مواقع ضروری چه واکنشی از خود نشان دهند. برای مثال می توان در منطقه کوهستانی به راحتی با باتوم، کوله پشتی و کاپشن برانکارد ساخت. همچنین باید قبل از صعود به مناطقی که در آنجا کمپی وجود ندارد با باشگاه های تخصصی کوهنوردی شهر خود هماهنگ کنند تا در صورت لزوم به کمک آنان بیایند.»

 این حادثه تلخ  اولین بار و آخرین هم نخواهد بود اما باید یاد آوری کرد که  سازمان امداد و نجات هلال احمر از جمله ارگانی هایی است که در طرح های جلوگیری از آسیب پذیری بیشتر در حوادث می تواند موثر باشد و نقش ذاتی این مجموعه با توجه به اتفاقات و رویداد ها بسیار واضح و مبرهن است لذا با وجود اینکه در شرح وظایف ذاتی این ارگان امدادرسانی در حوادث و بلایای طبیعی قید شده است، حوادث اینچنینی نیز در حیطه پوشش و امداد این سازمان قرار دارد و به طور کلی در حین وقوع حوادث سازمان فوق رسیدگی به آسیب دیدگان را در اولین ساعات وقوع حادثه  عهده دارد و شاید در این حادثه اگر احساس مسئولیت بیشتری در مجموعه مرتبط  استان وجود داشت امروز این کوهنورد جوان در قید حیات بود و یک اتفاق تلخ در کشور رقم نمی خورد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

 

وبگردی