وقوع ۱۱۴۴ تصادف زنجیره‌ای در تهران

به گزارش رکنا،سرهنگ رابعه جوانبخت در خصوص تصادفات زنجیره‌ای گفت: تصادفات زنجیره‌ای به تصادفاتی گفته می‌شود که در آن یک خودرو به صورت همزمان با چندین خودرو دیگر برخورد کرده، تصادفات زنجیره‌ای می‌تواند به صورت خسارتی، جرحی یا تصادفات فوتی ختم شود، پس نمی‌توان به راحتی از کنار این دسته از تصادفات گذشت.

وی ادامه داد: بسیاری از تصادفات جرحی زنجیره‌ای می‌تواند باعث فوت راننده و سرنشینان باشد؛ هزار و ۱۴۴ فقره تصادف زنجیره‌ای در ۸ ماهه سال جاری اتفاق افتاده است که یک خودرو با چندین خودرو دیگر برخورد کرده و حاصل آن مجروحیت یک یا چندین نفر شده است.

سرهنگ جوانبخت در خصوص نوع وسیله نقلیه مقصر در تصادفات جرحی و زنجیره‌ای پایتخت گفت: خودروهای سواری با ۷۲ درصد هستند و ترتیب دیگر وسایل نقلیه به شرح ذیل است؛

موتورسیکلت سواران با ۱۳ درصد، وانت بارها ۵ درصد، کامیون و کامیونت ۵ درصد، تاکسی ۲ درصد، اتوبوس و مینی بوس ۲ درصد از تصادفات زنجیره‌ای تهران را به خود اختصاص داده‌اند.

وی افزود: هر راننده‌ای وظیفه دارد با رعایت تمامی قوانین رانندگی، در سطح شهر و جاده‌ها رانندگی کند تا دیگران را در جاده به خطر نیندازد. با این حال، بسیاری از رانندگان، رفتارهای خطرناکی را در رانندگی انجام می‌دهند که می‌تواند منجر به حوادث جدی مثل تصادفات زنجیره‌ای شود.

رئیس تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص دلایل عمده این گونه حوادث خاطر نشان کرد: راننده‌ای که خیلی نزدیک به راننده جلویی حرکت می‌کند، راننده‌ای که سرعت بسیار بالایی دارد، زمانی که آب و هوا نامساعد باشد مثلاً باران یا برف شدید ببارد، وقتی که راننده حواسش جای دیگری باشد برای مثال استفاده از تلفن همراه در تبدیل راننده به یک مقصر تصادف زنجیره‌ای نقش دارد.