به گزارش رکنا، ایالات متحده آمریکا به تازگی به نقش مخرب رژیم صهیونیستی علیه «حشد شعبی» در عراق اذعان کرده است. البته پیشتر نیز مقامات مختلف عراقی به این قطعیت رسیده بودند که رژیم صهیونیستی در پشت پرده اقدامات تخریبی اخیر به ویژه علیه مواضع حشد شعبی در نقاط مختلف، قرار دارد.

با این حال، ایالات متحده آمریکا در تحولی جدید، خود صراحتا به نقش آفرینیِ تخریبی صهیونیست‌ها در عراق اذعان کرده اند. درهمین راستا، «عبدالخالق العزاوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق خبر داد: «واشنگتن به دولت عراق اطلاع داده است که طرفی که اقدام به بمباران مقر‌های حشد شعبی کرده، رژیم اسرائیل است». العزاوی اخیرا در بیانیه‌ای با اشاره به پایان یافتن تحقیقات دولت در خصوص تجاوز‌های اخیر هوایی به چند مرکز و انبار سلاح و مهمات سازمان بسیج مردمی عراق گفت که در همین چارچوب، آمریکایی‌ها اذعان کرده اند که این حملات کار رژیم صهیونیستی بوده است.

چرایی اذعان واشنگتن به نقش مخرب صهیونیست‌ها علیه «حشد شعبی»

از سوی دیگر، وی گفت: «بررسی‌های کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نشان می‌دهد که تعداد این حملات هوایی تاکنون به ۱۲ مورد رسیده و از سوی پهپاد انجام شده است». العزاوی افزود: «آمریکا که مسئولیت تامین و رصد حریم هوایی عراق را در چارچوب ائتلاف مدعی مبارزه با داعش بر عهده دارد به طرف عراقی گفته است که این حملات از سوی پهپاد‌های تل آویو انجام شده است».

در واقع، علت این اذعانِ ایالات متحده آمریکا به نقش مخرب تل آویو در عراق به ترس و وحشت واشنگتن از روی‌گردانی بغداد از این کشور باز می‌گردد؛ به ویژه اینکه به تازگی اخبار و گزارش‌های متعددی مبنی بر عزم بغداد برای پایان بخشیدن به روابط و مناسبات نظامی خود با آمریکایی‌ها منتشر شده است.

برهمین اساس، ایالات متحده آمریکا با اذعان به مسئولیت صهیونیست‌ها در انجام حملات تجاوزکارانه در خاک عراق تلاش می‌کنند تا ضمن اعلام برائت خود از حملات تجاوزکارانه مذکور این پیام را به مقامات بغداد برسانند که پیامد‌های چنین حملاتی نباید متوجه طرف آمریکایی باشد؛ پیامی که البته بغداد به آن توجهی نداشته و ندارد، زیرا به خوبی می‌داند که آمریکایی‌ها ـ ولو به صورت غیر مستقیم ـ در حملات انجام شده در خاک عراق نقش داشته اند.

از سوی دیگر، ایالات متحده آمریکا نیک می‌داند که در حال حاضر تلاش‌هایی از سوی برخی نمایندگان پارلمان عراق برای آماده سازی طرح «اخراج نظامیان آمریکایی» از این کشور، آغاز شده است. از همین روی، مقامات کاخ سفید بر این باورند که متحمل شدن مسئولیتِ اقدامات تجاوزکارانه علیه حشد شعبی توسط آمریکا می‌تواند روند فعلی برای اخراج نیرو‌های آمریکایی از عراق توسط نمایندگان پارلمان را تسریع کند.

در همین حال، آمریکایی‌ها خود به خوبی می‌دانند که صهیونیست‌ها از رهگذر عملیات‌های تجاوزکارانه نتوانستند به اهداف خود دست پیدا کنند. در واقع، صهیونیست‌ها با ورود مستقیم به عرصه میدانی عراق و تجاوزگری در خاک این کشور تلاش کردند تا توازن میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده در عراق را دستخوش تغییر قرار داده و به زعم خود از گسترش نفوذ روزافزون تهران در عراق ممانعت به عمل آورند.

درهمین ارتباط، روزنامه عرب‌زبان «الدستور» نوشت: «با ورود اسرائیل به عراق تحولات عراق و بمباران مواضع حشد شعبی، حتی دوستانِ ایالات متحده آمریکا در عراق نیز تحت فشار شدیدی برای موضع گیری در قبال این حملات قرار گرفتند». این روزنامه در ادامه می‌افزاید: «بنابراین، بخشی از دوستانِ آمریکایی‌ها چاره‌ای جز موضع گیری علیه واشنگتن در مقابل خود ندیدند. در آینده نیز ممکن است گروهی دیگر از کسانی که همواره با سیاست‌های آمریکا همراه بوده اند، علیه سیاست‌های این کشور در عراق موضع گیری کنند».

روزنامه الدستور همچنین در ادامه نوشته است: «در طرف مقابل، موضع دوستان و هم‌پیمانان ایران در عراق در قبال حملات پهپادی به داخل خاک این کشور نیز مشخص است و جملگی در زمره محکومیت این حملات قرار می‌گیرند. بنابراین، حملات رژیم صهیونیستی به عراق برخلاف تصور مقامات تل آویو، توازنِ میان ایران و آمریکا در این کشور را به نفع تهران تغییر داده است».

این بدان معناست که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها با تقسیم مسئولیت میان یکدیگر به دنبال تبدیل کردن عراق به صحنه درگیری‌های منطقه‌ای هستند و از رهگذر این سیاست تمام تلاش خود را برای ایجاد محدودیت در مسیر رشد نفوذ ایران در منطقه و عراق، به کار بسته اند.

این درحالی است که مقامات عراقی بار‌ها و در مناسبت‌های مختلف بر سیاست ثابت خود مبنی بر لزوم عدم تبدیل عراق به صحنه درگیری‌های خارجی تأکید کرده اند؛ با این حال مقامات واشنگتن هیچگاه به این سیاست بغداد واکنش مثبت نشان ندادند.

درهمین راستا، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق و «برهم صالح» رئیس جمهور این کشور بار‌ها صراحتا تأکید کردند که عراق صحنه‌ای برای درگیری‌های خارجی نیست و بغداد از هرگونه تلاش برای تبدیل این کشور به عرصه‌ای برای انتقام جویی‌های سیاسی، جلوگیری می‌کند. با تمامی این‌ها ایالات متحده آمریکا همواره این موضع قاطعانه بغداد را نادیده انگاشته و کوچکترین اهتمامی بدان نداشته است.

آنچه که واضح به نظر می‌رسد، این است که صهیونیست‌ها مسیر ایجاد چالش توازن قدرت در عراق را در دستور کار خود قرار داده اند تا بدین ترتیب منافع و مصالح ایالات متحده آمریکا را در این کشور تأمین سازند. این درحالی است که در طرف مقابل نیز بغداد سیاست‌های تلافی جویانه را در برابر تل آویو و واشنگتن در پیش گرفته است. ازجمله این سیاست‌ها می‌توان به آغاز رایزنی‌های گسترده بغداد برای قطع روابط نظامی با واشنگتن اشاره کرد.

مقامات بغداد در صدد هستند تا از طریق تجهیز خود به سلاح‌های پیشرفته از طریق کشور‌هایی به جز ایالات متحده، از میزان نقش آفرینی‌های مخرب واشنگتن و متحدانش در این کشور بکاهند. این درحالی است پارلمان عراق نیز به صورت تدریجی درحال حرکت به همین سمت و سوی است. درهمین ارتباط، «حنین قدو» نماینده پارلمان عراق ضمن زیانبار توصیف کردن حضور آمریکا در عراق اعلام کرد: «زمان آن رسیده است که توافق امنیتی میان دو کشور لغو شود، زیرا سبب تضعیف عراق شده است».

وی افزود: «حملات اخیر رژیم صهیونیستی به مواضع حشد شعبی بیانگر هماهنگی میان واشنگتن و رژیم صهیونیستی برای نابودی توان نظامی عراق است. فشل وناکارآمدی توافق امنیتی میان آمریکا و عراق هنگام ورود داعش به عراق نمایان شد. زمان آن فرا رسیده است که پارلمان عراق به شکل جدی در راستای پایان دادن به توافق امنیتی میان واشنگتن و بغداد حرکت کند».برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.