دو تبعه دیگر فرانسه بار دیگر در عراق به اتهام عضویت در گروه داعش به مرگ محکوم شدند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرنگار خود در عراق نوشت براهیم نجاره و کرم الحرشاوی، هر دو ۳۳ ساله که به دست گروهی از مبارزان کرد و عرب در سوریه بازداشت شده بودند، در ماه ژانویه گذشته برای محاکمه به عراق منتقل شدند. براهیم نجاره از سوی مقام‌های امنیتی فرانسه نیز به «تسهیل انتقال جهادگرایان فرانسوی به سوریه» متهم شده است.

براهیم نجاره که در دادگاه به زبان فرانسه و به کمک مترجم عربی صحبت می‌کرد گفت که در سال ۲۰۱۴ یعنی در همان سالی که داعش اعلام خلافت اسلامی کرد، با خودرو از کشورش به سوریه رفته و با آنها بیعت کرده است. او که اهل شهر لیون فرانسه است همچنین گفت که همسر، دختر و برادر همسرش را نیز با خود به سوریه برده است.

براهیم نجاره که تونسی‌تبار است و در سوریه به او ابوسلیمان التونسی می‌گفتند، پس از حمله تروریستی به تالار موسیقی باتاکلان پاریس در سال ۲۰۱۵، در یک ویدئوی تبلیغاتی داعش ظاهر شده بود. آن حمله تروریستی دست‌کم ۱۳۰ کشته بر جای گذاشت.

کرم الحرشاوی نیز که یک فرانسوی مراکشی‌تبار است، در حالی که به شدت مضطرب بود در جایگاه متهم قرار گرفت و به قاضی گفت که بی‌گناه است. الحرشاوی که با سر و ریش تراشیده در دادگاه حاضر شده بود گفت که اصلا هیچگاه وارد خاک عراق نشده و در سوریه نیز در هیچ عملیات نظامی شرکت نکرده است.

در روزهای یکشنبه و دوشنبه گذشته ۴ فرانسوی دیگر به نام‌های کوین گونو، لئونار لوپز، سلیم ماشو و مصطفی مرزوقی به اعدام محکوم شده بودند.

به این ترتیب شمار اتباع فرانسوی که از روز یکشنبه گذشته به جرم عضویت در گروه داعش در عراق به اعدام محکوم شدند، به ۶ نفر رسید. قرار است در روزهای آینده ۶ تبعه دیگر فرانسوی به همین اتهام در دادگاهی در بغداد، پایتخت عراق محاکمه شوند.

همه این محکومان بر اساس قانون عراق برای فرجام‌خواهی ۳۰ روز فرصت دارند. تاکنون وکیل فرانسوی کوین لوپز گفته است که موکلش درخواست تجدید نظر خواهد کرد.

دولت فرانسه از آغاز اعلام محکومیت‌ها گفته است که با وجود قبول محاکمه رسمی این افراد در عراق، با صدور حکم اعدام برای آنها به شدت مخالف است.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه روز سه‌شنبه ۷ خرداد، یک روز پس از انتشار خبر محکومیت چهار نفر اول، در مصاحبه‌ای با رادیو فرانس‌انتر گفت که دولت این کشور تلاش‌های خود را برای «لغو حکم اعدام» این محکومان افزایش خواهد داد.

بر اساس قانون عراق، حکم اعدام حداکثر مجازات برای هر کسی است که به عضویت گروه‌های تروریستی در آمده باشد، فارغ از آن که در عملیاتی شرکت کرده باشد یا نه.

دستگاه قضایی عراق تاکنون بیش از ۵۰۰ فرد خارجی را به جرم پیوند با داعش محکوم کرده که هیچ یک از آنها تا امروز اعدام نشده‌اند.

تاکنون دو داعشی بلژیکی در عراق به مرگ محکوم شده‌اند و حکم اعدام یک زن عضو این گروه که تبعه آلمان است پس از فرجام‌خواهی از اعدام به حبس ابد تغییر یافت.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.