انتقاد عفو بین الملل از شکنجه زندانیان حقوق بشری در عربستان

به نقل از آسوشیتدپرس، عفو بین الملل از بازداشت، شکنجه Torture و ضرب و شتم و بازجویی از شماری از فعالان سیاسی در زندان‌های عربستان سعودی خبر داد.

عربستان سعودی دست کم ۱۰ زن و ۷ مرد را به اتهامات عجیب و غریب در زمینه امنیت ملی، مربوط به فعالیت‌های حقوق بشری این افراد بازداشت کرد.

لوجین الهذلول، ایمان النفجان و عزیزه الیوسف در زمینه حقوق بشری فعال بوده اند.

براساس اظهارات سه نفر از شهود، برخی از فعالان بار‌ها از سوی مقامات امنیتی سعودی با ضربات شلاق Whip و شوک برقی شکنجه شده اند به گونه‌ای که برخی از این افراد پس از تحمل شکنجه‌های طاقت فرسا قادر به راه رفتن و یا ایستاد بر روی پاهایشان نبودند.

در یکی از موارد شکنجه، زندانی Prisoner را از سقف اتاق آویزان می‌کنند.

افزون بر آن، براساس اظهارات شهود، یکی از زنان بازداشتی از سوی بازپرسانی که ماسک بر چهره داشتند مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته است.

در پی قتل Murder وحشیانه جمال قاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی که مطالب انتقادی شدیدی علیه اقدامات سرکوبگرانه محمد بن سلمان شاهزاده عربستان سعودی علیه منتقدان و زنان فعال حقوق بشری می‌نوشت ریاض با موجی از انتقادات و اعتراضات شدید بین المللی روبرو شد.

لین معلوف مدیر پژوهش عفو بین الملل خاورمیانه گفت، تنها چند هفته پس از قتل وحشیانه جمال خاشقجی، گزارش‌های تکان دهنده شکنجه، آزار و اذیت جنسی و دیگر اشکال بدرفتاری، در صورت تایید، حاکی از چشم انداز تخلفات حقوق بشری از سوی مقامات ریاض خواهد بود.

مقامات عفو بین الملل تصریح کردند، شماری از فعالان زندانی قادر به راه رفتن و ایستادن روی پا‌های خود نبوده و همچنین نمی‌توانستند مانع از لرزش دستشان خود شوند.

براساس گزارش‌ها یکی از فعالان زندانی از زمانی که وی را بازداشت کردند بار‌ها قصد خودکشی Suicide داشته است.

یکی از نزدیکان الهذلولی، فعال بالای ۲۰ سال گفت: وی پس از بازداشت به مدت سه ماه در سلول انفرادی بوده است.

وی در اوایل سال کنونی میلادی از امارات که سرگرم تحصیل برای اخذ کارشناسی بود با زور به عربستان سعودی منتقل شد.

بنا بر اظهارات فردی که به دلیل نگرانی از ارعاب و ترس خواست نامش فاش نشود، همسر الهذلولی پس از اینکه با زور از عربستان سعودی به اردن که مشغول کار کردن در آنجا بود منتقل شد، تحت فشار و اجبار همسر خود را طلاق داد.

از سوی دیگر، شماری از افراد بازداشت شده شامل محمد الرباعی، نویسنده و فعال و ابراهیم المدیمیغ وکیل حقوق بشری که از اظهارات الهذلولی در دادگاه دفاع کرد در بازداشت مقامات امنیتی در زندان Prison این کشور به سر می‌برند.

الهذلولی در ۲۰۱۴ بازداشت و بیش از ۷۰ روز به بهانه تلاش برای انتقال از امارات به سعودی در بازداشت به سر برد.

ثمر بداوی برادر ریف بداوی که به اتهامات مربوط به بلاگ نویسی به ده سال زندان محکوم شد نیز از دیگر زندانیان سیاسی در عربستان سعودی است.

روحانیون محافظه کار افراطی سعودی ضمن مخالفت با نقد و انتقاد ریف بداوی را در سال ۲۰۱۵ به دلیل اینگونه اتهامات در ملا عام شلاق زدند.

نسیم الصدا، فعال حقوق بشری از استان شرقی و هاتون الفاسی استاد برجسته تاریخ که اخیرا از سوی انجمن مطالعات خاورمیانه در آریزونا جایزه "فریدم آکادمیک" را کسب کرد نیز از جمله زندانیان حقوق بشری در این کشور هستند.

تقریبا همه زنان بازداشت شده مادر یا مادر بزرگ بوده و در حوزه‌های فعالیتی خود بسیار شناخته شده هستند.

بخشی دیگر از افراد بازداشت شده در دهه هفتاد عمر خود به سر می‌برند که البته آزاد شدند.

دانا احمد، پژوهشگر عفو بین الملل گفت، مقامات عربستان سعودی قرار است اتهامات این افراد را در دادگاه بررسی کنند.

وی افزود، هدف از سرکوب مخالفان که از ماه مه شروع شد تلاش برای تنبیه و تعقیب مدافعان حقوق بشری است شامل همه کسانی که در سال‌های گذشته ساکت بوده و پیشتر نیز حتی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

*خبرنگاران جوان