معامله تسلیحاتی هند و روسیه؛ سقوط سیطره موشکی آمریکا
رکنا: دولت هند با اعلام امضای معامله خرید سامانه موشکی ضد هوائی اس- ۴۰۰ روسیه به قیمت پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار میخ بزرگی بر پیکره صنعت تسلیحاتی آمریکا وارد کرد.
به نقل از رأی الیوم، این روزنامه در مقالهای نوشت: «هند» با خرید موشکهای روسی «اس- ۴۰۰»، صنایع تسلیحاتی آمریکا رانابود میکند. در همین راستا پرسشهای فراوانی مطرح میشود از جمله اینکه چرا اسطوره موشکهای پاتریوت سقوط Fall کرده است؟ آیا این اقدام هند، مقدمهای برای چالش «دهلی نو» با تحریمهای آمریکا علیه ایران به شمار میرود؟
دولت هند با اعلام امضای معامله خرید سامانه موشکی ضد هوائی اس- ۴۰۰ روسیه به قیمت پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار میخ بزرگی بر پیکره صنعت تسلیحاتی آمریکا وارد کرد. این کشور با چنین تصمیمی در حقیقت با تهدیدهای آمریکا در تحمیل تحریمهای اقتصادی علیه خود مبارزه و بر استقلال Esteghlal تصمیم خود در این زمینه تاکید کرده است.
نکته قابل توجه اینکه اعلام امضای این معامله تسلیحاتی بزرگ در نوع خود در آسیا با دیدار «ولادیمیر پوتین» از دهلی نو برای تحکیم محوری روابط سیاسی و تجاری بین دو کشور و تقویت گروه بریکس همزمان شده است.
هند عملیات مدرنسازی نیروهای مسلح خود را آغاز و در همین راستا اقدام به خرید ۳۶ هواپیما از طراز «رافال» فرانسه کرده است.
چنین اقبالی به خرید موشکهای اس- ۴۰۰ روسیه از سوی کشورهایی چون هند و ترکیه مایه نگرانی آمریکا شده است. این نگرانی از جهت حمایت از صنایع نظامی روسیه و آشکار شدن میزان پیشرفت آنها نیست بلکه از آن جهت است که چنین رویکرد و اقبالی موشکهای رقیب یعنی «پاتریوت» را کنار میزند؛ موشکهایی که رتبه نخست کارآیی و قدرت را داشتند، اما با جنگ یمن و موشکهایی که جنبش انصارالله به ریاض پرتاب کرد، نقصهای فراوان و عدم کفایت آنها نمایان شد و بسیاری از این کشورها به موشکهای روسی پناه بردند.
مهمتر از این معامله، دیدار پوتین از هند است که نشاندهنده میزان نزدیکی در روابط دو کشور مذکور و بازگشت ائتلاف آنها به همان شکل ماقبل فروپاشی شوروی است. این رویکرد در نوع خود تحول استراتژیک مهمی با توجه به وضعیت قطببندی جهان امروز به شمار میرود.
بسیاری از ناظران معتقدند همگرائی روز افزون روسیه و هند احتمالا موجب عدم پایبندی دهلینو به تحریمهای آمریکا و «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری این کشور علیه ایران به ویژه در حوزه نفتی میشود؛ چرا که هند روزانه حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد میکند.
غرور آمریکا در سراسر جهان پیامدهای منفی به همراه داشته است، به ویژه در کشورهایی که در پی حفظ کرامت خود و مقدم داشتن منافع خود بر منافع آمریکا هستند. اما متاسفانه باید گفت بیشتر متحدان منطقهای و عرب آمریکا با چنین قاعدهای همداستان نمیشوند و در صدر آنها برخی کشورهای حوزه خلیجفارس قرار دارند که مورد اهانت ترامپ Trump و باجخواهیهای او قرار میگیرند.
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
تجاوز به زن باردار در خیابان خلوت / اعتراف عجیب مرد 31 ساله +عکس
لحظه حمله پلنگ به مردی که قصد نجاتش را داشت + فیلم
دختر جوان پس از کشتن نامزد خائنش قلب و مغز او را خورد و فیلم آن را منتشر کرد +عکس
مچ زنم را با مرد غریبه در اتاق خواب گرفتم!
دختر 3 ساله همخوابی عمو و مادرش را به پدرش خبر داد
مرد شیاد به پست بد آدمی خورد! / عجیب ترین گروگانگیری در ایران!
فیلم های ناجور اعظم را از راه بدر کرد!
مرد 27 ساله در غار تاریک زندانی بود / گروگانگیران مسلح وحشت آفرین بودند + جزییات
تجاوز 4 کرکس به زنان و دختران شهری در باغ های زرند
قاتل ترنم 4 ساله برای مادر مطلقه او همخانه بود نه شوهر! + عکس
اقدام شنیع تازه داماد بخاطر جهیزیه عروس تهرانی!
تجاوز معلم منحرف به دانش آموز 14 ساله در کلاس + فیلم و عکس
زن شوهر دار آنقدر مهرداد را تحریک کرد تا کاملا عاشق او شد / وقتی شوهر بی نوا فهمید... + عکس
ارسال نظر