طراحی خودروهای خودران با الهام از مغز موش ها + عکس
رکنا: محققان در آزمایش بر مغز موشها موفق به کشف سلولهای عصبی شدند که نقشه مشروحی از محیط اطراف این جوندگان را برای آنها تهیه میکند. به گفته محققان، از این یافته جدید میتوان برای طراحی یک نرم افزار رهیاب جهت استفاده در خودروهای خودران و رباتهای خودکار استفاده کرد.
محققان دانشگاه بوستون آمریکا در این مطالعه، وجود سلولهای عصبی خاصی را در مغز موشها تایید کردند که نقشههای شخصی را از محیط اطراف این جوندگان، برای آنها تهیه میکنند. پژوهشگران معتقدند که مغز انسانها نیز این نرونها را دارد اما برای اطمینان از وجود آنها باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
این مطالعه که ۷.۵ میلیون دلار از وزارت دفاع آمریکا بودجه دریافت کرده است، اطلاعات با ارزشی در مورد سیستم ناوبری مغز ارائه میدهد؛ دانشی که میتواند وسیلهای برای ابداع خودروهای خودرانی باشد که میتوانند مسیر خود را در اطراف موانعی مانند ارگانیسمهای زنده پیدا کنند. محققان مدت زمان زیادی است که معتقدند منطقهای از مغز به نام «هیپوکامپ» نقشههای محیط اطراف ما را در خود ذخیره میکند. اما برخی محققان معتقدند که به منظور استفاده موثر از این نقشهها برای رهیابی در محیط اطراف خود، ابتدا باید مغز این نقشهها را به نسخه «نمای خیابانی» گوگل مپ تبدیل کند. به این معنی که مغز باید از لحاظ ذهنی ما را در دیدگاه شخص اول قرار دهد. به عبارت دیگر باید ایدهای را بسط دهیم که مرزها و راهنماهای این نقشه نسبت به ما کجا قرار گرفته اند.
اکنون محققان دانشگاه بوستون، برخی از اولین شواهد بیولوژیکی را ارائه دادهاند که عملکرد یک نقشه نمای خیابانی را دست کم در بدن موشها ثابت میکند.
محققان میگویند از این یافته جدید میتوان برای طراحی بهتر یک نرم افزار رهیاب برای خودروهای خودران یا ربات های خودکار استفاده کرد.
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر